Anul acesta sotia vrea sa plece la mare, cu sora ei si sotul acesteia. Mi-a zis ca pe mine nu ma poate lua, deoarece nu ma inteleg cu cumnatul meu. Noi lucram in acelasi domeniu si am avut cateva altercatii pe acest subiect. De atunci cumnatul numai vorbeste cu mine.
Sotia vrea sa o ia si pe fiica noastra, deoarece se va intalni cu verisoara ei, fiica cumnatei mele. Intrebarea mea este daca pot legal sa-i interzic sotiei sa ia fata noastra la mare? Deoarece cumnatul meu refuza sa ne impacam si sa vorbeasca cu mine, nu as vrea ca fiica noastra sa petreaca prea mult timp in preajma acestuia.
Este posibil legal sa interzic plecarea lor la mare cu fiica noastra?
CHKa
Utilizator 9din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Si cum vreti sa faceti asta , va dati sotia in judecata ? Nu vi se pare meschin sa va pedepsiti copilul , refuzandu-i o vacanta la mare , unde-si va intalni verisoara , doar pentru ca dvs. , adultii , nu va puteti impaca ? Probabil ca acestui cumnat putin ii pasa daca fiica dvs. va fi acolo sau nu , dar fetita va suferi … De altfel , sotia dvs. poate sa nici nu va intrebe …
Seba74
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu vreau sa o dau in judecata. Mi se pare absurd ca sotia nu incearca sa ma "ia" si pe mine, in vacanta. Am fi putut in felul acesta imbunatati relatiile cu cumnatul. Asta e viata, putem trai si in felul acesta, am fost evitat de la multe intalniri ale familiei extinse, doar ca nu ma inteleg cu cumnatul, daca apaream eu la aceste intalniri numai aparea el si vice-versa :)
Nu, nu aveti cum sa-i interziceti legal acest lucru, daca e vorba de mers undeva in Romania. Pentru iesirea din tara, e nevoie de acordul dvs, pe care instanta il poate insa suplini in cazul in care nu vreti sa il dati.
Orice instanta va lua in calcul interesul superior al copilului, nu orgoliul dvs.
ibn
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cele ce citesc constat ca a dumneavoastra casnicie are probleme de fond. Cum adica sa va ia la mare? Sunteti minor sau aveti dizabilitati, sau dependent de ea? Banuiesc ca dumneaei va cheltui din fondurile comune, si nu din vreo mostenire. In privinta fiicei, ea este copil si se exclude din orice problema. Daca dumneavoastra va place si va convine acest mod de viata, puteti merge inainte asa. Daca nu, il puteti rectifica. Cu bine!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
petre_marian
Buna ziua.Sotia mea impreuna cu sora sa au dezbatut succesiunea dupa tatal lor avand cote -parti egale impreuna cu mama lor care traieste aceasta avand o cota ... (vezi toată discuția)