avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate veredit

Activitate veredit

În ce condiții se poate efectua schimbarea destinației unui spațiu locativ din pivniță - spălătorie/spațiu comun deținut de Asociația de proprietari, în locuință privată? Precizez că în zonă există multe astfel de spații transformate în locuințe și înregistrate ca atare la Evidența Populației.
Răspuns la discuția Poprire pensie alimentara
Asa stiam si eu. Ce este insa de facut? Se poate face o contestare a executarii? Care ar fi cea mai buna modalitate pentru reducerea sumelor, care sunt imposibil de achitat in conditiile executorului?
In urma unui proces de paternitate, persoana X a fost obligata la plata unei pensii alimentare reprezentand un sfert din veniturile nete, suma care nici nu este contestata de nici un fel. A venit insa o poprire pentru pensia alimentara restanta pe perioada procesului, respectiv 11 luni, in valoare de 33,33 la suta din salarul net. Impreuna cele doua depasesc jumatate din venituri. In plus, in conditiile in care persoana X locuieste in chirie, pe care se duce mai mult de un sfert din salarul net, practic aceasta ramane fara mijloace de subzistenta. Subliniez, nu se contesta suma hotarata drept pensie alimentara. Ce se poate face insa in ce priveste sumele restante?
Răspuns la discuția Calomnie?
Nu el ar trebui sa aduca probe cum ca eu as fi raspunzator de faptele imputate? Si atata timp cat eu nu am de-a face cu ele, ce probe ar putea sa aduca ?
Despre martori din pacate si eu am o parere asemanatoare...dar e atat de frustrant !X-(
Si pana la urma...ce sa fac? Mi-ar fi deosebit de greu sa inghit asa ceva fara sa incerc sa ma apar !
Răspuns la discuția Calomnie?
legally a scris:

Buna ziua. Daca intr-adevar ati fost calomniat se subantelege ca au acuzatiile au fost publice.In acest caz aveti posibilitatea sa depuneti o plangere la politie, in teremen de 2 luni de la comiterea faptei si totdata sa va constituiti parte civila in vederea obtinerii despaguburilor , materiale si moarale.Si sa mentionati si pe ce probe va sustineti acuzatia , adica daca exista martori( si ar trebui sa existe daca este calomnie) sau si alte probe.Insa nu va faceti mari sperante fiindca de regula calomniatorul primeste o amenda administrativa fiindca fapta nu are un grad de pericol social ridicat.
Dar vreau sa va atrag atentia ca seful dvs. poate sa faca proba veritatii, adica dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.


Daca am inteles eu bine, seful meu ar putea dovedi ca eu sunt raspunzator de faptele pe care mi le-a imputat.De vreme ce eu stiu cel mai bine ca nu am nici o legatura cu acele probleme nu vad cum ar putea dovedi asa ceva.
In rest, eu am vorbit tot timpul pe tonul cel mai calm si alegandu-mi cu cea mai mare grija cuvintele tocmai pentru a nu repeta greseala facuta de el.
Martori exista cu duiumul, la ora respectiva erau pe putin 15 colegi in birou care au auzit tot ce s-a discutat.
In alta ordine de idei : Dvs, sau oricine citeste acest mesaj, cum ati reactiona in acest caz ? Din cei 15 oameni care au fost de fata la acuzatiile care mi s-au adus in doar cateva luni s-ar vorbi in tot orasul ca moralitatea mea este cel putin indoielnica, si asta cu siguranta mi-ar aduce grave prejudicii atat materiale cat si mai ales morale, acestea rasfrangandu-se si asupra familiei mele. Deci ma repet : Dvs ati putea trece cu vederea asa ceva?
Discuție Calomnie?
Seful ( fostul ) meu m-a acuzat in public de furt fara sa aiba in mod evident nici o dovada ( pe baza faptului ca trec printr-o perioada destul de dificila financiar ). In urma acestei acuzatii am reziliat contractul de colaborare, lipsindu-ma astfel de venituri destul de importante.
In afara de pierderea venitului respectiv, demnitatea mea a fost grav prejudiciata. In ce masura se incadreaza aceasta fapta la calomnie, si care ar fi pasii pe care i-as putea urma pentru a recupera prejudiciul material dar mai ales moral cauzat?
Răspuns la discuția Infiintare firma mixta
Pot presupune ca nu am exprimat destul de clar nelamuririle mele? Colegii de pe forum au fost intotdeauna atat de prompti cu raspunsurile! Please help!:help:
Problema mea este urmatoarea: vrem sa infiintam o firma impreuna cu sora mea, care este cetatean strain. Ea ar raspunde de achizitionarea materiei prime pentru lucrari executate in special in Romania.Ideea era ca ea sa fie angajat al firmei .O intrebare era: taxele ( CAS, pensii, etc) aferente ei si eventualilor alti angajati care ar mai fi acolo se platesc conform legislatiei de acolo sau celei din Romania? Alta intrebare era : putem infiinta firma aici in Romania iar acolo sa infiintam doar un punct de lucru?Care ar fi avantajele? Dar dezavantajele? Ar fi mai avantajos sa apara in acte ca si asociat sau sa ramana doar angajat?
Pe de alta parte eu doresc sa pornesc in plus o alta activitate, fara nici o legatura cu cea comuna. Ar fi necesara infiintarea unei noi firme pentru asta ?
O ultima problema era: cum as putea proceda la declararea sediului social, tinand cont ca eu in prezent locuiesc intr-o locuinta inchiriata, avand casa in constructie?
Răspuns la discuția LEGEA GESTIUNII
Multumesc mult pentru sustinere, am decis sa va urmez sfatul. Am avut nevoie sa aud din mai multe surse acest sfat.
Fermitatea cu care ati raspuns mi-a dat in sfarsit curaj sa actionez .
Multumesc inca o data.
Răspuns la discuția LEGEA GESTIUNII
Te - as ajuta cu placere dar nici eu nu am, daca as fi avut poate nu as fi avut nici eu probleme...