avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Stelian Brotea

Activitate Stelian Brotea

Buna ziua,

Azi pe la pranz din nefericire incercam sa intru pe podul grant de pe un brat... aveam in stanga o alta masina si nu ma puteam asigura cum trebuie...in schimb m-am uitat in oglinzile amplasate pe pod si am dat sa plec de pe loc sa intru pe banda si nu am vazut un biciclist si am intrat usor in roata lui si acesta a cazut de pe bicicleta.
Tipul era foarte nervos si pornit pe mine si figura lui nu imi inspira incredere ca as putea purta cu el un dialog civilizat daca as iesi din masina asa ca am preferat sa raman in masina si sa vb cu el pe geamul din dreapta.

Dupa ce mi-am cerut zeci de scuze stiind ca am gresit ca nu m-am asiguratat prea bine mi-a cerut bani pe care eu i-am dat dupa care mi-a zis ca pot sa plec.

Eram foarte afectat de ceea ce s-a intamplat si pur si simplu nu stiam ce sa mai fac.

Se poate considera acest lucru fuga de la locul accidentului ? Ma tem sa nu imi fi luat numarul si sa sune la politie. Eu as fi vrut sa fac amiabila de accident insa m-am temut pentru sanatatea mea.

Ce as putea face ? Ce riscuri sunt ?

Multumesc

Buna seara,

Va contactez in speranta ca imi puteti da un sfat in legatura cu o mostenire.

In anul 1991 a decedat tatal meu, mama avea 54 de ani si niciun drept de a lua pensie de urmas pana la 56 de ani. De atunci si pana in ianuarie anul trecut, impreuna cu sotul meu am mers la tara si am ajutat-o in toate privintele inclusiv o operatie chirurgicala + nenumarate internari. In tot acest timp sora si cumnatul meu au stat nepasatori.

Pana sa moara, mama mi-a zis sa mergem la notariat sa-mi lase mie 3/4 din mostenire, dar nu am mai apucat sa facem acest lucru. Am acte ca am suportat inmormantarea plus toate parastasele in timp ce sora mea nu a participat cu nimic sub pretextul ca nu are bani.

Acum sora mea doreste sa impartim toata mostenirea pe jumatate.

Credeti ca daca as deschide un proces in conditiile in care am chitante si martori ca timp de 22 de ani am ajutat-o pe mama si am suportat toate cheltuielile de inmormantare, am putea obtine mai mult de jumatate din mostenire ?

Multumesc!
Buna ziua,

Sa presupunem urmatoarea problema.

Un client "C" contacteaza o firma de webdesign "W" in vederea realizarii unui website.

Firma nu are angajati, ea face mici "donatii" lunar unui programator "P" fara sa semneze vreo hartie.
Programatorul P este si administratorul unei alte firme "A" .

Programatorul P programeaza site-ul la indicatiile firmei W.
Totodata programatorul se foloseste de codul pe care il scrie pentru website-ul clientului C si dezvolta un site asemanator.Partea de administrare este aceeasi, ceea ce difera este aspectul, designul site-ului.

Cine are dreptul sa folosesca in continuare codul site-ul si cine poate sa dea in judecata pe cine?

Multumesc
Răspuns la discuția cum pot sa devin proprietar ?
@athe: Asa s-a facut vanzarea la vremea respectiva iar notarul ca sa isi indrepte greseala ne-a indrumat si am obtinut ordinul prefectului.

@andymaurul: Nu, nu este vorba de niciun antecontract.

@valentinprecup: A fost vandut sub forma de act de vanzare cumparare autentic si in baza titlului de proprietate.

Astazi am contactat o firma de cadastru si ni s-a spus ca trebuie sa fac cadastru pe tot terenul dezmembrati cei 750mp. Ce parere aveti ?
Buna ziua,
Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care mama a vandut in anul 2002, 750mp, fara cadastru si intabulare. Cumparatorul nu a putut sa faca cartea funciara deoarece la teren erau la mostenitori si cei doi frati ai tatalui meu. Atunci notarul a facut demersuri ca mama sa obtina un ordin al prefectului si sa devina singurul mostenitor. De cumparator nu mai stim nimic, noi platim impozit pe intreg terenul, iar acum vrem sa facem cadastrul si intabularea acestui teren pentru ca mama sa dea uneia dintre fete terenul si casa, iar celeilalte fice sa ii dea o camera si 50mp din teren.
Cum procedam?
Va multumesc.
Salut

Detin o locuinta de serviciu, am un apartament proprietate personala cumparat cu 2 ani in urma, iar acum aceste locuinte de serviciu s-au pus in vanzare. Pot sa cumpar aceasta locuinta ? Mi se cere o declaratie notariala ca nu am, nu am vandut , nu am instrainat.
Sau pot sa formulez o declaratie ca nu am detinut/vandut nicio locuinta din fondul locativ de stat?
sotul lucreaza la RATB.. dar sunt multe persoane care nu mai au contracte de inchiriere si le pot cumpara.
dar daca schimbam contractul de inchiriere pe numele copilului , in acest caz se poate cumpara ?
Buna ziua ... va rog sa ma ajutati cu o informatie

In 1989 sotul meu a primit de la serviciu o garsoniera. Pana in prezent am locuit cu contract de inchiriere. Acum locuintele se pot cumpara numai ca noi in urma cu 2 ani am cumparat un apartament pentru copil pe numele nostru.

Noi putem sa mai cumparam aceasta garsoniera ?
Răspuns la discuția Partaj teren
Va multumesc pentru raspunsuri. :)