avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate sode

Activitate sode

Răspuns la discuția Mostenitor fără acte
H

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Nu platesc cheltuieli celor doi frati ci celui caruia i s-a vandut casa fara acte

Ați dorit să scrieți, că cel care a cumpărat casa suportă cheltuielile de judecată ?
Trei frați moştenesc o casă, pe care o vând, cu antecontract. Înaintea semnării unui contract la notar unul din frați moare, lăsând în urmă trei copii dintre care doi mor. Cei doi frați rămaşi, împreună cu cel care a cumpărat casa vor să întocmească contract la notar, însă sunt informați, că şi moştenitorii celui decedat trebuie să semneze contractul. Problema este că nu există certificat de moştenitor, urmaşii refuză să accepte o moştenire, care de fapt nici nu există, există însă chitanța semnată de cel decedat, care atestă, că ar fi primit partea lui din prețul de vânzare a casei. Cumpărătorul dă în judecată pe cei doi frați şi urmaşii celui de al treilea, motivând, că nu s-a pus la dispoziție acte valabile necesare transcrierii imobilului. Menționez, că întocmirea contractului a fost amânată la solicitarea cumpărătorului pe motivul lipsei banilor,urmând să se facă la o dată când solicită el. Cumpărătorul solicită ca imobilul să fie trecut pe numele lui, şi cere cheltuielile de judecată. Întrebare: urmaşii defunctului au vre-o obligație în acest caz ? Pot fi obligați la plata cheltuielilor de judecată cei doi frați ?
Buna ziua. Cum se poate rezolva legal urmatorul caz: Am cumparat o masina inmatriculata in Romania de la o persoana care la randul lui a cumparat dela o alta persoana, dar masina nu a fost radiata din circulatie, insa primul proprietar a radiat de la finante. Eu vreau sa inscriu in circulatie, dar am nevoie de certificat fiscal, insa primul proprietar nu mai obtine de la finante acest act, pentru ca el a radiat de acolo cu lyni in urma in baza unui contract de mana facut intre el si persoana carui a vandut masina, iar persoana de la care am cumparat eu nu a inregistrat la finante.
Care ar fi solutia de a intra in legalitate ?
Multumesc pentru raspuns.
O maşina a fost lovită din spate de o altă maşină a cărei RCA a fost expirat.
Proprietarul maşinii lovite având CASCO a reparat maşina la un service.
Asiguratorul solicită vinovatului plata daunei.
Intrebarea mea este, dacă şoferul vinovat trebuia să afle şi să accepte o antecalculaţie privind contravaloarea reparaţiilor, sau avea dreptul de a alege:( un service, care să efectueze reparaţiile la un preţ mai convenabil ?
Poate fi contestată valoarea solicitată de asigurator deoarece se solicită o sumă pentru care poate fi cumpărată o întreagă maşină cum era cea lovită ?
Bună ziua !
Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor reduse ?
Mulțumesc.
As avea nevoie URGENT de un formular de „Cererea de înscriere a creanţei în tabelul preliminar.
Astept pe adresa so.de@citromail.hu.
Multumesc.:D
Cum se ponteaza zilele cu care s-a redus saptamana de lucru si cum vor apare in declaratii ?
Ar fi util, ca daca are cineva sa incarce aici niste fise model de evaluare pentru muncitori, pers.TESA, etc.
Discuție Newsletter
De ce nu mai primesc newsletter ?:(
Discuție Dividende SIF
Bună ziua !
Am următoarea întrebare:
Sunt posesorul unui număr de acţiuni la SIF Oltenia, dar pînă acum nu am beneficiat de dividende. Unde pot să mă adresez pentru lămuriri ?
Cu multumiri, Sode