avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Activitate aartist

Activitate aartist

Buna seara!
Dupa ce Consiliul de administratie decide desfiintarea unor posturi, in ce termen, trebuie directorul sa emita decizia de concediere (cu previz inclus)? In cazul meu, se vor face concedieri individuale.
Multumesc!
Buna dimineata!
In aplicarea dispozitiilor art. 3, alin . 3 din OUG 77/2013,la institutia mea este necesara transformarea unui post de conducere in post de executie. Astfel, art. 3, alin. 4 mentioneaza "In situatia in care, prin aplicarea prevederilor art. 1, 2 si alin. (1)-(3) din prezentul articol, se desfiinteaza o functie de conducere ocupata, se transforma postul propriu al persoanei intr-o functie de executie corespunzatoare studiilor si conditiilor de vechime ale acesteia."
Intrebarea mea este, sintagma "conditiilor de vechime ale acesteia " se refera la vechimea pe grad/vechimea in munca/vechimea in specialitate pe care o are respectiva persoana?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Legea 284/2010 - art. 34
Buna ziua Domnule Avocat,
Poate n-am fost destul de clar in exprimare, dar pe mine nu ma intereseaza reincadrarea, ci numarul de clase suplimentare acordate pentru activitati in proiecte cu fonduri europene, mai precis modul de calcul.
Buna seara,
In cazul in care o persoana angajata la o institutie publica in clasa 60 de salarizare face parte din mai multe echipe de proiecte, avand urmatorii timpi de efectuare a activitatilor cu fonduri europene( proiectul 1 - 8 ore, proiectul 2 - 10 ore, proiectul 3 - 38 ore si proiectul 4 - 6 ore) , cate clase de salarizare i se vor adauga suplimentar la cele 60 existente.
Multumesc anticipat.
Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema:
- vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul proprietatea sa aproximativ 50 de cm. Ruda mea ma intreba ce fel de actiune sa initieze, intrucat desi i-a solicitat acestui vecin sa mute macar gardul acesta refuza in mod categoric stramutarea respectivului gard. Mentionez ca ruda mea doreste sa efectueze si operatiunile de inregistrare a proprietatii in cartea funciara, la momentul actual neavand efectuat cadastrul. Pentru suprafata de teren pe care o detine, ruda mea are titlu de proprietate.
Cum se socoteste luna in acest contract?
Dar, luna de inchiriere nu este 15.03.2010-15.04.2010? Nu cumva termenul de plata este 15.05.2010
Buna ziua,
Va rog ajutati-ma sa-mi lamuresc termenul de plata al chirei. Va redau din continutul contractului:
"Locatarul va plati locatorului o chirie de 2000 lei/luna. Chiria va fi platita de catre locatar lunar, pana la data de 15 a lunii urmatoare lunii pentru care se face plata. Plata chiriei va fi facuta cu ordin de plata, in contul bancar al locatorului nr. Factura de plata in care este inscrisa chiria datorata va fi emisa lunar pana la data de 30 ale lunii in curs.
Prezentul contract a fost incheiat azi 15.03.2010."
Cand trebuie facuta plata pentru luna martie 2010?
Va multumesc anticipat.
Buna-ziua,
In baza unei comenzi ferme am executat la sediul meu o lucrare de reparatie transformator.
In comanda nu este precizat termenul de livrare/ridicare a transformatorului reparat.
In cateva zile de la aducerea transformatorului am executat lucrarea de reparatie si am invitat beneficiarul sa vina sa receptioneze lucrarea sa o ridice si sa plateasca pretul negociat si precizat in comanda emisa. Au trecut aproximativ 6 luni de zile de la prima notificare si beneficiarul nu si-o ridica. Va rog, spuneti-mi ce solutii juridice intrevedeti in vederea incasarii pretului de catre societatea mea?
Va multumec anticipat pentru amabilitate.
Va multumesc pt. raspuns. Cateva amanunte as vrea in legatura cu pasii de urmat:
cine are calitate procesuala activa, dar calitate procesuala pasiva. daca fiul poate fi curator in continuare. Un model de cerere daca se poate.