avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate valer67

Activitate valer67

Bună ziua ! Am fost sunat și convocat la Biroul Poliției Rutiere. Mi s-a prezentat de către un agent, o sesizare a unui cetățean posesor de vechicul.Din plângerea acestuia reieșea că în urmă cu aproximativ 25 de zile a găsit sub ștergătorul de parbriz un bilețel.In acest bilețel scria că șoferul autoturismului cu nr XX 22 NNN(mașina mea) a făcut o manevră greșită și i-a zgâriat bara din față.Biletul nu conținea și un număr de telefon sau numele celui care l-a redactat.Pe cale de consecință agentul de poliție a redactat un PV și m-a sancționat cu avertisment și suspendarea permisului pt.30 de zile.Argumentele mele că nu .recunosc fapta și că autoturismul este condus și de către băiatul meu ,nu au contat.Dauna prezentată era o zgârietură de 1 mm lățime și vreo 4 lungime.Am contestat PV in instanță și contestația mi-a fost respinsă.Incă nu am primit motivația. Cum considerați sancțiunea și decizia instanței? Îmi propun să fac apel.
Numele celui care semneaza nu este obligatoriu sa apara in document ?
Bună ziua ! Am primit preaviz de la angajator,de restrângere a activității acestuia,cu consecința desființarii postului pe care eram angajat.Preavizul este semnat și ștampilat,dar nu poartă și numele și prenumele celui care l-a inițiat.Are acest document valoare juridică? Este semnat "director de magazin" ,fara mentiunea numelui acestuia.Societatea are un administrator legal,nu cred ca directorul de magazin sa poata semna astfel de documente.Dvs cum vedeti speta ?
Bună seara ! Pisica mea a sărit gardul in curtea vecinului,loc în care a fost "tăvălită" = mușcată de către câinii acestuia.. Tratamentul rănilor provocate de câini m-a costat o sumă relativ considerabilă. Pot cere legal în instanță vecinului meu să suporte o parte din această sumă?
Ce grad de rudenie exista între un fiu dintr-o căsătorie anterioara și actuala soție a tatălui sau, tatăl lui fiind acum recăsătorit? Sunt afini de gradul 1...?
Răspuns la discuția Drepturi succesorale
A decedat intai mama celor 3 copii,apoi fica.Copiii supravietuitori au avut o alta actiune in instanta acum 2 ani,au dezbatut o alta parte din bunurile ramase de la parintii lor(casa si terenuri),iar in instanta s-au prezentat doar cei 2 copii + nepoata.Pe ginere l-au exclus si nu inteleg cum...
Răspuns la discuția Drepturi succesorale
Multumesc pt raspuns.Cotele de mostenire banuiesc ca nu sunt egale pt cei enuntati --> nepoata si ginere.
Răspuns la discuția Vânzare drepturi succesorale
Primaria a cadastrat gratuit anumite suprafete in anii anteriori.Am fost unul dintre beneficiari,dar suprafata despre care va vorbesc acum este in alta zona a comunei.De aflat daca a cadastrat in baza unui plafon bugetat pentru acel an,sau este nelimitat bugetul pana la epuizarea cadastrarii tuturor suprafetelor de teren din comuna.
Buna ziua ! Avem un act de proprietate stabilit in baza Legii 18/1991,prin emiterea unui titlu de proprietate.Titlul este emis pe numele unei persoane decedate,persoana in cauza a avut 3 copii.Unul dintre copii a decedat si are o singura fata majora.La impartirea cotelor din suprafata de teren cuprinsa in acest titlu de proprietate,se pot inscrie pe langa cei 2 copii ai defunctei,atat ginerele cat si nepoata acesteia? Terenul in cauza face obiectul unei restituiri,nu stiu daca poate fi asimilat cu un bun dobandit in timpul casniciei ginerelui cu fata defunctei ?
Răspuns la discuția Vânzare drepturi succesorale
Bună ziua! A mai apărut o întrebare... Terenurile nu au cadastru. Știu ca este demarat un program național de cadastrare către UAT, și ca este gratuit. Instanta va pune în sarcina mea efectuarea/plata cadastrului pentru terenurile din titlu, sau va cere unei instituții sa prezinte planurile și implicit eu sunt scutit de costurile aferente acestei operațiuni...? Mulțumesc!

editat- nu mai citati inutil mesajul anterior, apasati pe raspunde