avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Activitate Gelu222

Activitate Gelu222

Da, aveti dreptate ! Insa, nu prea avem cum. Majoritatea sunt delasatori si ignoranti, fara simtul responsabilitatilor.
Practic, nu se poate !!!

Alexandru Surcel a scris:

Poate ar cam fi timpul să vă constituiți în asociație de proprietari...

Personal, chiar m-am implicat anterior, in multe activitati gospodaresti. Multe platite doar de mine fara a cere nimanui nimic.
Insa, acum este o situatie deosebita, costuri mari si implicate persoane dubioase.... de aceea am intrebat aici.

andrei2005 a scris:

... este extrem de simplu / convenabil sa lasi pe altii sa se implice in rezolvarea problemelor COMUNE, apoi sa iti exprimi nemultumirea si dubiile...
Oare de ce nu v-ati implicat si Dumneavoastra? Deoarece ati considerat ca acoperisul il priveste doar pe cel ce are proprietatea imediat sub acoperis? Si nu ati considerat ca e si problema Dumneavoastra, din moment ce nu erati afectat direct...

@Adam Grecu

Domnule, multumesc pentru raspunsul detaliat.
Am inteles acum si chiar vrem toti vecinii sa fim implicati, dar totodata vrem si informatiile tehnice in acest sens. Voi pune problema asa cum ati mentionat aici si sigur se va rezolva cumva.
O seara frumoasa !!
@latka

Domnule, nu se pune problema ca vecinii nu vor sa se repare acoperisul, ci modul de reparare. S-au tot strans bani, toti vecinii au tot dat, fara a exista si ceva facturi, chitante, recepții ale lucrarilor, etc. și lucrarile promise nu au fost de calitate si nimeni nu-si asuma raspunderea (zugravit pe scara, montat interfon,etc.).
Acum se cere o suma fixa per apartament, indiferent de suprafața utila a locuintei (ap.cu 2 camere, trebuie sa achite exact ca cei cu ap.cu 3 camere). Mi se pare incorect si vreau sa ma informez.
Cui ar trebui sa ma adresez, daca nu exista asociatie de proprietari ?
Cred ca am dreptul sa primesc si eu cate un exemplar din toate inscrisurile emise de firma ce vrea sa repare acoperisul. Un deviz de lucrari, materialele necesare, etc....
Ne-am cam saturat sa tot dam bani, sa se faca lucrari de mantuiala de apropiatii unuia sau altuia, iar apoi sa nu raspunda nimeni de pagube.
Cam asta e situatia !
Reparatie acoperis bloc

Buna ziua,
Un bloc format dintr-o singura scara, 15 apartamente (cu 2 si 3 camere).
Toate apartamentele, sunt proprietate personala.
Nu exista Asociatie de proprietari.
Un vecin doreste repararea acoperișului.
A anuntat pe toti proprietarii ca aduce o firma sa repare acoperișul si ca fiecare familie trebuie sa dea o suma de bani (destul de mare).
ÎNTREBĂRI:
Are dreptul acest vecin sa contracteze o firmă în numele tuturor proprietarilor ?
Are dreptul acest vecin sa stranga bani de la ceilalti vecini , avand in vedere ca nu poate emite factura, chitanta,etc ?
Suma de bani,nu ar trebui sa difere, in sensul ca la apartament cu 2 camere o suma, iar la cel cu 3 camere o suma mai mare ?
Ce documente ar trebui sa ne prezinte si noua, pentru a ne putea da seama ce lucrari se fac, ce materiale necesita, etc . ?
Cum ar trebui sa procedam noi,ceilalti vecini in acest sens,pentru a avea o siguranță a lucrarii ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Taxa judiciara in Apel
Multumesc !

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

V am comunicat cât aveți de plătit în cazul dvs fie achitați odată cu cererea de apel fie achitați când primiți adresa din partea instantei.Pt restul discuției/întrarea în amănunte consultati un av.Ca sa stați liniștit achitați taxa de timbru,,depuneți dovada achitării acesteia în original in cazul.in care plătiți la CEC,POSTA,,DITL automat plata facturi și gata..

Răspuns la discuția Taxa judiciara in Apel
Daca instanta nu comunica apelantului o adresa prin care sa dispuna achitarea taxei judiciare de timbru, in cuantum de .... lei, apelantul de unde sa stie cat datoreaza ? Sau, daca achita o suma modica (ex. 50 lei), instanta tot nu-i va pune in vedere sa achite diferenta ?
Celelalte parti in dosar, pot invoca exceptia netimbrarii in aceste situatii ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Taxa judiciara datorata în apel este jumătate din.suma achitata la instanta de fond..Dvs formulați apel și chiar dacă nu timbrati instanta va va comunica o adresa cu taxa de timbru datorata.

Taxa judiciara in Apel

Buna ziua,
Reclamantul a platit Pe Fond o taxa judiciara de timbru de 850 lei.
Unul dintre pârâți, a facut Apel impotriva sentintei pronuntate pe fond.
Care ar fi cuantumul taxei judiciare de timbru ce trebuie sa o plateasca pentru Apel ?
Concret, daca poate sa-mi spuna cineva. Si cu aratarea normelor legale ce stabilesc acel cuantum.

Va multumesc !!
Răspuns la discuția Antecontract
Asa ma gandeam si eu, insa am constatat ca totusi, un notar a incheiat un astfel de antecontract.
Terenul apartine la 7 mostenitori.
Antecontractul a fost incheiat de notar avand ca promitent-vanzator un singur mostenitor.
Nu s-a platit nimic, dar notarul a scris in antecontract ca s-a achitat pretul anterior incheierii antecontractului.
In antecontract se mentioneaza acte ce apartin unui defunct (autorul celor 7 mostenitori).
Promitent-cumparatorul a construit pe acest teren, a facut gard .
Primaria si Politia Locala cauta sa musamalizeze speța (existand dovezi ca sunt implicati functionari din primarie).
Intre timp, s-a eliberat si Titlul de Proprietate pentru acest teren, pe numele celor 7 mostenitori.
Oare, ce ar fi de facut in aceste conditii ?

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

În ce lege sunt mentionate actele necesare la incheierea unui astfel de antecontract ?

Nu exista o asemenea lege.

Dar, e imperios necesar ca promitentul-vanzator sa faca dovada ca e proprietarul terenului.
Altfel, ce vinde? Pielea ursului din padure????

Discuție Antecontract
Antecontract

Buna ziua,
La incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, ese necesar a fi prezentat un act de proprietate al terenului, pe numele promitent-vanzatorului ?
În ce lege sunt mentionate actele necesare la incheierea unui astfel de antecontract ?
Va multumesc !