avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Activitate catalin_just

Activitate catalin_just

Mi-e greu sa spun ceva atata timp cat nu am in fatza actele de proprietate. Chiar si asa, situatia juridica a imobilului ar parea a fi urmatoarea:
1. Vecinul dvs are:
- proprietate individuala - suprafata construita = 2 camere
- cota-parte de proprietate comună indiviză (aferentă proprietatii individuale) = 100mp

2.Dvs aveti:
- proprietate individuala - suprafata construita 3 camere
- cota-parte de proprietate comună indiviză (aferentă proprietatii individuale) = 250mp
Răspuns la discuția retragere cerere
Neachitarea taxei de timbru duce la anularea actiunii, nu la nulitatea ei. In acest caz, indiferent daca cealalta parte are sau nu avocat, cheltuielile de judecata nu vor fi puse in sarcina dvs.
Av romascanu v-a raspuns deja. Aveti o coproprietate fortata si perpetua. Nu aveti cum sa iesiti din indiviziune cu terenul, de aceea se numeste si ,,cota indiviza”...

Inca ceva. Daca vecinul dvs e coproprietar pe suprafata de 350 mp, nu are nevoie de servitutea dvs. E proprietar impreuna cu dvs. Ca si dvs.
Daca aveti o cota mai mare din teren, nu inseamna ca aveti mai multe drepturi .Spun asta deoarece v-ati dori sa-i oferiti eventual o cale de acces ,,doar cu piciorul”... Banuiesc ca dvs nu v-ar conveni daca ati fi in situatia vecinului si sa aveti acces doar ,,cu piciorul”.
Inca ceva: coproprietatea exclude dreptul de servitute. Vecinul dvs nu are nevoie de drept de servitute pe un teren al carui (co)proprietar este.
Răspuns la discuția drepturi copil cu handicap
Bine ar fi sa fiti reprezentata de avocat. Nu exista proces usor. O asistare juridica si o reprezentare calificata ar putea face diferenta. E foarte important sa stiti asta.
Răspuns la discuția Jurist primarie comunala
mai are dreptul sa desfasoare activitati de creatie literar-stiintifica si de cercetare.
Răspuns la discuția Servitute de trecere si bariera
Cum adica ati cumparat si servitutea de trecere? Ce scrie in titlul de proprietate?

Multumesc, Alexandra!
Răspuns la discuția drepturi copil cu handicap

Observatia dumneavoastra este una corecta, spiritul legii este cel prezentat de dvs. Mai mult, va dau dreptate cu privire la problema pe care o aveti: puteti opta intre indemnizatia de insotitor si asistent personal. Este un drept al copilului dvs. Legal, dar mai ales moral, un parinte nu are voie sa lase lucrurile asa...

Cat despre concediul pt ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, acest drept vizeaza un drept al dvs, raportat la relatia juridica dintre dvs si angajator. In opinia mea lucrurile sunt clare.

Va mai pot spune ca primul meu proces ca jurist a fost unul asemanator, mai precis am sustinut cazul unui copil caruia i s-au incalcat flagrant drepturile prevazute de legislatia din Romania. Si al doilea proces la fel. Judecatorul mi-a dat dreptate, am castigat ambele procese dar pot sa va spun ca nu am mai avut niciodata de atunci sentimentul acela unic de multumire si implinire personala si profesionala. Chiar am simtit ca ,,am facut dreptate”...A fost un adevarat examen al constiintei proprii si apoi al profesiei juridice...

In concluzie, rugam si pe juristii care v-au dat solutii contrare sa intre aici , pe forum. Ca nimeni nu-i perfect, nu?
Răspuns la discuția dau in judecata brd finance
BNR nu prea iarta astfel de greseli ...Amenzile sunt f mari, plus ca sunt si altfel de sanctiuni aplicate de organele de control din cadrul BNR...Nu intru in detalii aici.

Puteti sa va exprimati nemultumirea fata de situatia bancii si printr-o petitie adresata chiar sefului filiale.Tot cu nr de inregistrare.:)
din curiozitate, a platit impozit si vecinul dvs?