avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

GabiMica a scris:
In plus, gradinita trebuie sa fie incluziva, nu sa-si impuna crezul un educator sau altul.

Parintii au dreptul si indatorirea de a creste copilul dupa propriile convingeri. Eu as fi retras copilul, fara discutii, din momentul in care mi se refuza accesul la informatiile din raportul evaluarii.

In realitatea juridica conceptul de incluziune implica politici si practici discriminatorii.

S-au strecurat si prin legislatia din Romania, desi n-ar fi posibil... ar fi multe de cercetat si inteles. E si o inselare, se permite categorisirea, tintirea....

Daca gradinita nu primeste fonduri de la stat, aceasta poate sa refuze reinnoirea contractului.

Dvs ati dus copilul la gradinita pentru stabilitate? Rugati-va pentru luminarea mintii.
Răspuns la discuția Modificare program copil
.Marius 06 a scris:
Și în plus din octombrie 2022 până la mijlocul anului 2024 nu a dat pensie alimentara copilului.

Ce l-a determinat sa respecte hotararea prin care s-a stabilit obligatia? De la sine sau au fost discutii?

Marius 06 a scris:
acum zice "chem poliția daca nu dai copilul"

Discutiile pe acest forum nu reprezinta consultanta juridica.

Daca exista neintelegeri, instanta decide. Daca nu va intelegeti, dvs nu stati la discutii ... ii propuneti ce considerati ca este in interesul copilului ... daca nu-i de acord, sa actioneze in instanta. Nu pierdeti timp, nu stati la discutii... mergeti la avocat. Aveti grija si la avocat, ca a intrat pseudo-conceptul alienarii in circuitul juridic... posibil ca avocatul sa fi fost invatat sa nu conteste prezumtii ale statului la coada.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va calmati, copiii sunt bine, slava Domnului!

Seful putea sa le zica sa plece, alergau in strada, li se intampla ceva, atata adrenalina. Nu au procedat gresit contactand parintii. N-avea treaba politia. In loc sa cheme politia, puteau sa contacteze protectia copilului.

Totusi, se pierde din vedere obiectul disputei si locatia, un stingator de incendiu intr-o arena, nu era vreo piesa de muzeu, recuzita... avea un rol de preventie si protectie. Cum ar fi procedat paznicii, cum inlocuiau sau reincarcau fara sa raporteze intamplarea? Banuiesc ca exista un protocol, le verifica cineva....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie.

Dumnezeu l-a creat pe om cu voie libera.

In urma cu mai multi ani se facea o cerere prin care solicitai sa nu participe (opt out) ... apoi, s-a schimbat, trebuia cerere daca vrei sa participe (opt in) ... intrebati la secretariat, sa va dea cerere model daca e cazul. Nu trebuie sa motivati... este dreptul si indatorirea parintilor de a creste copilul... dupa propriile convingeri.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:
într-o acțiune privind răspunderea părintească .... cererea cu privire la o obligație de întreținere este accesorie respectivei acțiuni

In cazul utilizatorului cererea de stabilire pensie este o cerere principala sau cum s-o numi .... din postarile acestuia inteleg ca cererea de stabilire pensie nu este accesorie actiunii privind raspunderea, copilul este major.

Cautati pe google manual conventia Haga pensie intretinere ... sunt doua versiuni pdf ... informatii despre regulament si conventie [ link extern ]

Doar Conventie [ link extern ]

Sunt pentru uzul autoritatilor competente ... sa prindeti niste idei. Nu stiu daca exista un ghid sau manual pentru avocati in limba romana, am vazut in urma cu cativa ani dar era in engleza...

Prin ce lege a fost implementata in Romania Conventia de la Haga? As aprecia link catre versiunea actuala. In ce lege se regasesc cererile disponible in baza conventiei?

Utilizatorul poate contacta si solicita asistenta Ministerului Justitiei Departamentul de Cooperare Internationala.
Nu stiu la ce art 4 lit e va referiti. Pe textul conventiei la art 10, cererri disponibile 1) creditorului .... c) pronuntarea unei hotarari .... e) modificarea unei hotarari

Nu este obligatoriu sa se transmita cererea prin Autoritatile Centrale, se poate direct in instanta, sunt niste formulare modele, nu stiu cum a fost implementata in Romania.

Ceea ce este deosebit la aceasta conventie, spre deosebire de altele, este tocmai faptul ca se poate stabili o hotarare si in tara/statul de resedinta al debitorului ... nu este obligatoriu sa se stabileasca in statul de resedinta al copilului. Exista niste piedici, nu se stabileste in orice stat se muta copilul, trebuie ca debitorul sa aiba legaturi cu acel stat, sa nu conteste competenta acelei instante.

PS Va zic din experienta personala, in baza acestei conventii, in cazul meu s-a pronuntat o hotarare prin care s-a stabilit obligatia intr-un stat in care nici creditorul nici debitorul nu aveau resedinta, dar debitorul avea legaturi stranse cu acel stat. E foarte simplu....
Inteleg ce vreti sa ziceti, dar va aflati intr-o mare inselare.

S-au strecurat chiar si in legi niste nebunii, unele sub pretextul existentei unei traditii, despre care chiar membrii comunitatilor zic ca nu exista, si denunta aceste practici ca fiind o barbarie.

Cum s-a realizat aceasta emancipare falsa la adolescenti e o mare inselatorie. Copile care imita adulti in comportament, gesturi si altele ... oricate cunostinte li s-ar prezenta tot nu au capacitate si experienta vietii, dar sunt privite si tratate ca adulti, ba chiar se generalizeaza, victima poate sa fie orice copil, nu doar un anume profil si varsta.

Pe cine sau ce protejeaza legea?

Am mai scris intr-o postare ... Pe cine mai sensibilizeaza daca o copila de 15 ani a intretinut niste relatii? Pe unii nu-i sensibilizeaza nici daca are 12! Numai sa nu ramana gravida.

Cam asta e atitudinea adultilor "E si el barbat ... dar sunt minore ...Eh, sunt minore, vedeti-va de treaba" [ link extern ]

Candva, exista un zid de aparare....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere are regim special, aveti Conventia de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate. Daca copilul a deschis proces in instanta din Romania, in Romania se stabileste... posibil s-o respinga doar daca cererea n-a fost formulata cum trebuie.

Daca nu cumva am inteles gresit, in cazul dvs exista o sentinta emisa de-o instanta in Romania, cea pana la 18 ani... in baza conventiei aleia poate exercita jurisdictie continua (nu cunosc termenul juridic in romana) pe subiect si persoane si dupa implinirea varstei de 18 ani.

Dvs, debitorul, vreti sa se stabileasca in instanta din Italia?

Se poate stabili si-n Italia, dar doar daca dvs debitorul sunteti de acord, va submiteti judecatii acelei instante... se va stabili in baza legislatiei acelei tari... apoi Italia poate exercita jurisdictie continua pe subiect si persoane..
La modul general, pensia de intretinere se stabileste oriunde se nimereste.

In cazul dvs instantele din Romania au jurisdictie pe subiect si persoane, deci au competenta. La judecatoria domiciliului dvs sau la judecatoria sector 5 Bucuresti.

- eliminare offtopic -
O cautare rapida, articol din 2022 [ link extern ]

Denumite oficial căsătorii timpurii, nunţile între copii au explodat în ultimii doi ani în România, fenomenul fiind catalogat chiar de către liderii rromilor drept o „barbarie, o crimă”, care trebuie stopată de urgenţă.

Legile nescrise ale rromilor nu recunosc casatoriile intre copii.

Au fost semnale de alarma inca din 2012, posibil si mai devreme, doar asa o cautare rapida [ link extern ]

Nu cunosc exact, nu urmaresc tv, mai rasfoiesc titluri online, am citit legislatie domestica si internationala cautand sa-mi rezolv dosarul pe pensie de intretinere... Oare, promulgarea legii aleia, inspirata, a lu' Richard Garder, a celui care urmarea normalizare unor abominatii, sa fi fost chiar, asa, o coincidenta? N-are rost sa caut articole de lege, posibil sa fie si multe capcane-inselari, ca nu-i doar in "lege", sunt ordine de minstru, hotarari guvern, habar n-am.. Domnul sa fie milostiv!