avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contacta Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare Judiciara Internationala), in vederea transmiterii unei cereri de executare in Norvegia, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie in strainatate (Norvegia a ratificat aceasta conventie).

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Solicitati sa va transmita informatii despre procedura.

In baza conventiei, restantele se pot recupera pe perioada cea mai indelungata dintre tarile implicate. Aparent, in Norvegia limita ar fi de un an anterior introducerii cererii, in Romania trei ani. Daca urmariti si recuperarea restantelor, inainte de a demara actiunea de executare in Norvegia, ar trebui sa consultati un avocat in Romania. Daca a facut niste plati in perioada asta de 8 ani, este posibil sa fi intervenit intreruperea prescriptiei, si prin instanta din Romania sa se stabileasca exact suma datorata pentru aceasta perioada.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu exact cum e in Spania. In general, in tarile care au ratificat Conventia de la Haga este posibil sa se demareze actiunea de executare direct in instanta prin avocat. In unele tari legislatia permite Autoritatilor Centrale sa primeasca "direct" de la Creditor astfel de cereri, dar acestea prefera ca cererea sa fie transmisa prin Autoritatea din tara de origine.

Daca nu ai incercat ... poti solicita informatii cu privire la executarea in regim privat la
Departamentul de Cooperare Juridică Internațională (Subdireccion General de Cooperacion Juridica Internacional) din cadrul Ministerului Justitiei Spania.... gasesti informatii pe pagina [ link extern ]

Ai incercat prin Ministerul Justitiei in Romania? Daca nu se gaseste nici o solutie prin Autoritatile Centrale... in privat, poate doar pentru a se lua masuri extreme, precum pedeapsa cu inchisoare, daca acea tara are o astfel de masura.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lucreaza cu forme legale in acea tara (pentru a se pune poprire pe salariu) sau daca detine bunuri ce pot fi executate... puteti contacta Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare Judiciara Internationala), in vederea transmiterii unei cereri de executare in acea tara, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Acestia va vor comunica/transmite informatii despre procedura.
Stabilirea filiatiei este dreptul copilului la stabilirea si pastrarea identitatii.

O fi un inconvenient dar exista posibilitatea suplinirii acordului in vederea calatoriei in strainatate.

Avocat Neagu Elena a scris:

Tatal poate sa recunoască minorul printr-o simpla declarație la starea civila, fără sa fie nevoie de prezenta dvs, de acordul dvs sau de vreun test ADN.


Banuiesc ca trebuie sa prezinte niste documente, datele de identificare ale copilului si mamei. Daca mama nu vrea sa i le dea... cum face tatal recunoasterea?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mentionat ca are un loc de munca in alta tara. Este angajat cu forme legale?

In vederea executarii (daca lucreaza cu forme legale in acea tara... pentru a se pune poprire pe salariu), puteti contacta Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare Judiciara Internationala) in vederea transmiterii unei cereri de executare in acea tara, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Acestia va vor comunica/transmite informatii despre procedura.

Procedura e simpla, nu ar fi necesar sa apelati la un avocat... depinde de situatie... de ex daca hotararea e stabilita in cota procentuala, este posibil sa nu poata fi executata in acea tara, este posibil sa fie necesar sa obtineti in Romania o hotarare care stabileste obligatia in suma fixa.
Cautare avocat (tabloul national al avocatilor) [ link extern ]

Informatii generale despre autoritatea parinteasca (custodie) in Romania [ link extern ]

Informatii generale despre deplasarea copilului minor in alta tara [ link extern ]

Informatii generale despre rapire copil de catre un parinte [ link extern ]

Conventiile astea internationale sunt un framework de colaborare intre tari, implementate prin legi domestice. Chiar daca o tara nu a ratificat conventia este posibil sa existe legi in acea tara care reglementeaza niste chestiuni...
Nu poti divorta in Filipine.

Divortul se poate obtine daca actioneaza intr-o instanta din alta tara (rezident in acea tara)... dar tot nu-i garantat ca va fi recunoscut in vederea anularii casatoriei in Filipine.

Adulterul si concubinajul, dovedit, la plangere, se pedepseste cu inchisoare...
In prezent, legile din Filipine nu permit divortul sotilor crestini/catolici. Exista posibilitatea anularii casatoriei.... iti trebuie avocat acolo, este un proces complicat si de durata..
Copilul are resedinta in Germania? Daca a locuit in ultimele 6 luni in Romania, atunci poate fi considerat ca Romania este tara de resedinta/habituala, si in lipsa unei hotarari judecatoresti din Germania, o instanta din Romania are competenta de a stabili autoritatea parinteasca... in baza legilor din Romania, in cazul in care parintii copilului din afara casatoriei nu convietuiesc modul de exercitare a autoritatii parintesti se stabileste de instanta.

Daca copilul este doar in "vizita" in Romania, poti face dovada ca are resedinta in Germania... prezinti certificat custodie unica [ link extern ]

Daca copilul nu are resedinta in Romania... instanta din Romania nu are competenta in stabilirea autoritatii parintesti.

Bineinteles, cel mai simplu ar fi ca tatal sa dea declaratie la notar ca este de acord....

Nu stiu daca acest centru te poate ajuta, copilul fiind in afara Germaniei.... Central Contact Point for Cross-border Family Conflicts and Mediation [ link extern ]
Răspuns la discuția Tagada paternitatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate am inteles gresit ... pe certificatul de nastere/constatator emis de autoritatile din Italia, numele de familie al copilului este cel al tatalui biologic, si tot tatal biologic este trecut ca tata?

Cei de la Consulat au inregistrat nasterea? Ai zis "nu au eliberat", dar au inregistrat nasterea? Ar fi trebuit, mama e cetatean roman, copilul automat cetatean roman, treaba cu dreptul la cetatenie garantat...

La Consulat trebuie sa te lamuresti... au inregistrat nasterea? Daca da... s-a completat numele tatalui? Intreaba de CNP, nr certificat de nastere pentru a solicita in instanta completarea acestuia. Nu se va elibera certificatul de nastere fara hotarare judecatoreasca.

As zice ca intr-o astfel de situatie nu se poate completa numele tatalui fara hotarare judecatoreasca - exista deja un document oficial in care se prezuma un tata ... altul decat cel prezumat in baza legilor din Romania. Daca iti da certificatul de nastere romanesc pe numele Popescu si tata Popescu, desi pe cel italian e Ionescu... poate nu-ti mai bati capul prin instanta... si-l lasi asa cu identitate dubla, in toata regula... cu nume de familie diferit, tati diferiti, cetatenii diferite.

Mandatezi avocat pentru inregistrarea/inscrierea nasterii (daca aceasta nu a fost realizata de Consulat)... nu se completeze nume tata.... nu se elibereaza certificat de nastere... se actioneaza in instanta pentru tagada si admitere paternitate, incuviintare nume.... completare certificat de nastere.

Cauta un avocat cu experienta pe cazuri de paternitate.

"În lipsa acordului părinților cu privire la numele de familie, instanța de tutelă hotărăște....

În actul de naștere întocmit cu ocazia declarării nașterii nu se completează numele de familie al copilului; certificatul de naștere se eliberează numai după înscrierea mențiunii privind stabilirea numelui de familie de către instanța de tutelă."

[ link extern ] /