avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

Degeaba invocati instrainarea parinteasca. Sunteti mama! Instrainarea parinteasca e o teorie promovata in instante in favoarea tatilor.

"Deoarece cultura pro-contact este atât de puternică, facilitarea contactului, nu crearea unui mediu sigur și fericit pentru copii, a devenit scopul instanței. Fixarea acestui lucru a însemnat că crearea unui plan de vizitare, și nu calitatea relației părinte-copil, este ceea ce servește acum ca măsură a bunăstării copiilor. Dacă o mamă insistă că tatăl este un bărbat periculos, ea nu este văzută ca făcând ceea ce trebuie să-și protejeze copilul, se consideră, în schimb, că stă în calea obiectivului instanței. Dovezile comportamentului unui tată care împiedică acest obiectiv sunt continuu ignorate, minimalizate sau scuzate. Dovezile comportamentului său creează necesitatea de a pune sub semnul întrebării caracterul mamei. Narațiunea familiară a unei „femei disprețuite” devine perspectiva instanței."

Nu mi se posteaza mesajul daca adaug link catre acel articol... grantwyeth.medium.com/icelands-supreme-court-and-the-persistent-failings-of-custody-proceedings-83cb026432b2 .... gasiti in acest articol si alte link-uri cu informatii si din alte tari
Raspunsul "sigur" il veti gasi numai in decizia instantei.

Nu sunteti intr-o situatie in care sa fie doar da sau ba, ci sunt mai multe posibilitati sau scenarii. Decizia finala este la discretia instantei, in baza celor prezentate de ambele parti.
Banuiesc ca instanta nu va admite majorarea dar nici nu va admite sa inceteze pana la 18 ani... posibil sa admita micsorarea, daca debitorul arata ca copilul se poate intretina singur si propune sa se micsoreze la o suma fixa 100-200 lei, adica nu cere sa inceteze obligatia da' sa fie redusa dupa nevoi.

Daca copilul are 18 ani la data la care instanta se va pronunta o sa fie probleme cu calitatea... se poate pronunta pe perioada de la introducerea cererii si pana la implinirea a 18 ani... dupa 18 ani copilul actioneaza in instanta.... vorbiti cu avocatul pe treaba asta, sa nu pierdeti timpul aiurea.

In situatia dvs, chiar daca n-a implinit inca 18 ani ... copilul ar putea fi cel care actioneaza in instanta ... mai degraba sa se judece ca fiind in continuarea studiilor, necesitati pentru invatatura si pregatire profesionala... actiune asemanatoare celei dupa 18 ani.

Daca mai datoreaza... depinde ce salariu are copilul, daca-i minim pe economie sau pe acolo, ar mai avea nevoie de ajutor... copilul locuieste cu unul din parinti sau e in alt judet/oras sta la club sau in chirie ... depinde ce cheltuieli are cu asigurarea celor necesare traiului cat si continuarea studiilor si pregatire profesionala.... depinde si de situatia financiara si posibilitatile debitorului.

Din postarile anterioare inteleg ca de fapt solicitati "stabilirea" pensiei in instanta pentru ca pana in prezent s-a platit conform intelegerii la notar. E o diferenta... adica nu cereti modificarea unei hotarari judecatoresti ci a unei intelegeri intre parti. Daca aveti avocat... intr-un fel sau altul e doar o formalitate sa se stabileasca in cota procentuala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

In Romania nu exista un website oficial unde sa iti calculezi in mod rezonabil valoarea intretinerii dar in U.K. exista vedeti linkul si la o valoarea a veniturilor de 2500 de lire lunar


In UK se stabileste in cota procentuala fixa din veniturile BRUTE realizate de catre parintele nerezident. Pentru un copil este 12% din venituri BRUTE. Nu cunosc exact in UK, dar acolo unde se ia in considerare timpul petrecut cu parintii... suma datorata nu scade semnificativ decat in cazul in care e 50/50 si veniturile parintilor sunt asemanatoare ... daca unul dintre ei are venituri mult mai mari, tot plateste...

In Romania pensia de intretinere se stabileste in cota procentuala din veniturile nete realizate de parintele nerezident.

Cotele au fost stabilite in Romania pentru prima oara candva prin anii 1950. De atunci pana in prezent multe s-au schimbat, Romania a ratificat niste conventii... se poate dezbate pe nevoi si posibilitati, in plus... in zilele astea, au ajuns copiii nici mama sa nu mai aiba... nici bunica, nici matusa ca toate-s la munca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pierdeti timpul, cautati avocat la care sa mergeti dupa ce va este comunicata chemarea in judecata.

De regula, pensia este stabilita de la data la care s-a introdus cererea, dar poate sa se stabileasca si de la data pronuntarii. Cereti avocatului sa ceara prin ordonanta presedentiala stabilirea pensiei, sa n-asteptati. Nu va lasati purtata aiurea in discutii, lasati avocatul sa se ocupe dupa lege.

Cat despre stabilirea domiciliului si vizite, nu faceti de capul dvs, puneti avocat sa se ocupe. Sunt multe prigoane impotriva mamelor din zilele noastre, sunt vremuri grele. Domnul sa fie milostiv! Tocmai ce am citit despre un proiect de lege, pentru stabilirea exercitarii autoritatii parintesti exclusive in cazurile de instrainare parinteasca, in astfel de cazuri nici avocatii n-ar mai putea face ceva, o mare nebunie cu origini si interese straine... unele tari s-au prins unde duce nebunia si au inceput sa se retraga, sa-si protejeze copiii ... in Romania e inca bine ca-s in urma dar par sa o tina tot inainte.

E bine sa-l lasati sa vada copilul, vorbiti cu avocatul ce si cum... problema ar fi... cat timp va trece pana se va stabili program si ce se intampla intre timp ... posibil sa vrea sa-l vada intr-o zi, sa nu puteti ... si apoi fiind obisnuit sa fiti la dispozitia lui la orice ora... sa faca pe instrainatul si alte alea. Vorbiti cu avocatul, poate ar fi bine ordonanta presedentiala si pe program de vizita.
Sunteti in proces de stabilire pensie intretinere sau executare?

Oricum, daca sunteti convinsa ca are un contract (orice forma legala) cu o firma din Cehia, puteti formula prin Min Justitiei o cerere de aflare circumstante financiare, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Vorbiti cu avocatul, daca nu pot fi cuantificate veniturile, aratati ce posibilitati ar avea sa genereze venituri.
Eh, da' ce-o sa faceti daca gasiti in Romania un loc de munca care plateste dublu? Orice-i posibil.

Obligatia a fost stabilita in suma fixa. Nu vi se va admite modificare in sensul reducerii... asteptati cel putin un an, documentati situatia, mai cautati un loc de munca part time, macar incercati cateva luni. Altfel, nu este decat o situatie in care debitorul, dupa pronuntarea instantei, a renuntat voluntar la locul de munca, situatia schimbarii circumstantelor financiare nu este involuntara.
Depinde de legislatia tarii in care lucreaza. In unele tari nu exista nici o cale legala. In unele tari este posibil sa se puna in executare prin avocat direct in acea tara.

Puteti sa contactati Ministerul Justitiei - Departament Cooperare Internationala. Solicitati informatii cu privire la executarea in acea tara, intrebati daca se poate executa prin Min Justitiei in baza vreunei Conventii sau intelegeri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-aveti nici o sansa sa se reduca restantele. Trebuie sa cereti in mod expres reducerea pensiei. Nu se poate modifica hotararea retroactiv pe o perioada anterioara introducerii cererii.

Aparent, pensia a fost stabilita la un minim, sanse slabe sa fie redusa.

Banuiesc ca hotararea a fost emisa de o instanta in Spania?

Nu cunosc exact, din cele mentionate, aparent, este o actiune de urmarire penala pentru nerespectarea obligatiei. Va trebuie avocat in Spania.
Puteti cere in instanta din Romania exercitarea aut parintesti exclusive dar situatia dvs este complexa daca nu cunoasteti adresa tatalui, vor fi probleme cu citarea, copilul n-are resedinta in Romania.... in lipsa si fara acordul/cooperarea tatalui nu va fi chiar usor sa se judece in Romania, si va fi de durata. Pentru modificarea modului de exercitare a autoritatii parintesti pare mai degraba o situatie de competenta instantei din Norvegia.

Puteti cere suplinirea acordului pentru eliberarea pasaportului... aceasta actiune nu va fi chiar atat de complexa.

Copilul are cetatenia norvegiana? Puteti sa cereti eliberarea pasaportului norvegian si sa calatoriti in afara No fara acordul tatalui? Daca da... n-are rost sa va incurcati cu instanta... nu exista obligatia de a intra in Romania numai cu pasaportul romanesc... la iesirea din Romania aratati documente care arata ca resedinta copilului este in tara de destinatie.