avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate c123456

Activitate c123456

VioletaAntonia a scris:

copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil 
.

Ati incercat sa inscrieti copilul la gradinita de stat si ati fost refuzata pentru ca nu realizeaza tatal venituri?

(Editat)

De ce va agitati daca tatal biologic nu se preocupa in mod activ? Daca exista neintelegeri se actioneaza in instanta. Nu este clar daca doriti sa plecati din tara in vacanta sau pe o perioada nedeterminata. La modul general, nimeni nu poate sa va prezica ce va dispune instanta ... doar ca instanta nu dispune pe ce nu se cere.

Avocatul posibil sa zica tot tacamul, stabilire domiciliu, exercitare autoritate, program vizita.... dvs intrebati daca ceea ce urmariti dvs sa realizati se poate realiza prin actiuni de suplinire acord... posibil sa fie un incovenient, mai costisitor .. dar, fiind vorba de plecatul in alta tara... pana va dumiriti cum sta treaba si legislatia in acea tara... nu va aruncati sa obtineti exercitarea autoritatii exclusive.
Ioana Cornescu a scris:
... flexibilitate, pe care inteleg ca nu ati avut-o in vedere cand ati solicitat instantei un anumit program? 

Instanta dispune stabilirea unui program de vizita doar daca parintele nerezident face o cerere, isi exprima in mod expres disponibilitatea. Nu-l obliga nimeni pe parintele nerezident sa aiba program de vizita cu copilul.

Copiii sunt crescuti de parinti. Programul de vizita nu a fost stabilit pentru bunici. Mama nu este obligata sa predea copilul altcuiva.

Chiar daca ar incerca sa dea dovada de flexibilitate, sa se faca pres. Cine stabileste in ce zile se recupereaza? Copilul creste in fiecare clipa, nu sta timpul pentru recuperare.

Nici n-are rost sa imaginez scenarii, praf in ochi. Treburile sunt mult mai complexe.

Stabilirea unui program de vizita de catre instanta este o deviere de la legile naturale. Inca nu s-a dezvoltat sistemul in Romania.

Dvs ati mentionat despre alienarea parentala pedepsibila, ati aruncat niste paie si aveti chiar timp sa faceti orice teorie a oricarui chibrit. Traim vremuri in care, unii, chiar adulti, nici nu stiu ce e ala chibrit, daramite sa fi vazut unul, sa stie macar ce forma are.
Ioana Cornescu a scris:
Stiti ca legislatia s-a inasprit recent, iar metodele acestea de alienare parentala sunt pedepsibile.


Alienarea parentala sau pseudo-concepte similare, folosite in instante, servesc ca mijloc de reunire a victimelor abuzului asupra copiilor cu agresorii lor. Gardner, cel care a sfarsit ca Iuda, avea viziuni de normalizare a unor abominatii [ link extern ]

Gardner a scris despre sindromul alienarii parentale intr-o carte publicata in 1987. Cariera lui Gardner este asociata cu sustinerea tatilor in luptele pentru custodie pe masura cresterii numarului de divorturi in anii '70 in Statele Unite.

La o cautare rapida, in ultimii 30 de ani divorturile in Romania au crescut cu 75%... ce sa mai zicem de cresterea numarului de relatii in concubinaj, parinti separati.

Legea s-a modificat in aprilie 2024, introducand teoria alienarii parentale, dar in legislatie exista deja de vreo 10 ani sub alte pseudo-concepte. Nu este o noutate, nu a fost utilizat neaparat termenul, ci metodele, tacticile. Ce efecte o fi produs ... vedeti statistici pe trafic, statistici abuzuri...

Ioana Cornescu a scris:
Pacat ca intrebarile se invartesc in jurul persoanei dv, in loc sa aiba copilul in centru - mai precis nevoia copilului de relatii personale cu tatal si cu familia extinsa (bunicii).


In teoria alienarii parentale, femeile trebuie intotdeauna sa fie considerate suspecte. In aceasta teorie femeile nu sunt sustinute, nu sunt crezute, ba adesea sunt crezute cu probleme la mansarda, acuzate ca-si instraineaza in mod deliberat copiii de tatii lor.

Raportul Raportorului Special despre violenta impotriva femeilor si fetelor, Reem Alsalem (Aprilie 2023, Natiunile Unite) ... si altele

"In ceea ce priveste pseudo-conceptul de alienare parentala, Comitetul a emis un numar de observatii finale in care a indrumat statele parti sa elimine utilizarea alienarii parentale in cauzele judiciare si de a desfasura formare judiciara obligatorie pe violenta domestica, inclusiv impactul acesteia asupra copiilor."


In Spania a fost interzisa prin lege utilizarea acestui concept in instante. Unele tari iau masuri impotriva utilizarii acestui concept si similare pentru ca cercetarile au demonstrat ca este o teorie invalida din punct de vedere stiintific, cat si faptul ca submineaza legile domestice si cele internationale in ceea ce priveste drepturile copilului.
AndraC21 a scris:
Intr-adevar si eu am mereu acest argument al "pretului unei mame surogat" la mine, pentru cand este cazul :-)


Cine ar suporta pretul unei mame surogat in cazul in care dvs nu veti putea da nastere?

Maternitatea si nasterea sunt de nepretuit. Rugati-va pentru luminarea mintii.

Suntem in perioada Nasterii Domnului, se zice ca poporul roman s-a nascut crestin. Crestinii sunt datori sa urmeze Prototipul. N-am eu asa minte si credinta ... cautati prefigurarea, Maria fecioara - femeia, logodnicul Iosif - barbatul, Iisus Hristos pruncul, revelarea Sfintei Treimi.

Pe vremuri parintii erau cei care se preocupau. Pe vremuri nu erau preocupati de un eventual divort, ci ... sa se asigure, in cadrul casatoriei, toate cele, sa se apere imteresele familiei, cresterea de copii cu frica de Dumnezeu. In acele vremuri legislatia proteja familia, mama si copilul,, fetele si femeile beneficiau de protectie speciala. Ar fi multe de comentat. In aceste vremuri multe au fost restalmacite si intortocheate .. automatizarea o sa fie, de o asa maniera. Domnul sa fie milostiv!

Daca sunteti doar dvs la negocieri directe cu viitorul sot si parintii acestuia, si discutia este despre ce-i al dvs la divort ... ati deviat de la legile naturale, fortele nu mai sunt de aceeasi natura. Ar fi multe de cercetat si inteles ... multe legi au fost abrogate, ingropate, fapte dezincriminate ... unele au reaparut in legislatii, in special prin conventii internationale, dar, cica, acestea promoveaza niste ideologii, scopurile initiale au fost deturnate.

Este un avocat care tot zice ca parasirea domiciliului conjugal este o legenda urbana. N-am avut timp si interes dar din curiozitate am dat o cautare, n-am gasit legenda ... doar cateva idei, pe scurt... in prezent "Ei (sotii) au indatorirea de a locui impreuna" ... divortul poate avea loc a) prin acordul sotilor b) din motive temeinice. S-a pierdut spiritul legii, te divorteaza indiferent de motive.

Intoarceti-va in timp, nu mult, spre sfarsitul anilor 1800, vedeti cod civil, penal... "femeia este datore sa locuiasca cu barbatul ei..." in zile astea, civilizate, moderne... le trage vreo doua, sa fuga desculte si sa nu se mai intoarca.... nici nu o mai ia de nevasta daca n-are casa.

Mi-a aparut in rezulatele cautarii... Buletinul deciziunilor (pagina 1330-1333)

23 Noiembrie 1899

[ link extern ]

"Avand in vedere, ca decisiune a curtei, pentru a respinge cererea de divort, se intemeiaza pe consideratiunea ca refusul d-nei Elena Gavanescu de a reveni la domiciliul conjugal nu avea, in specie, un caracter injurios, ci, in fata impregiurarilor, dovedite in instanta, se justifica prin purtarea necorecta ca sot a D-lui Gavanescu, purtare care atingea demnitatea sotiei sale si facea nesuferit de o cam data, vremelnicesce, traiul comun al vietei conjugale."

"Ca dupa art 196 din condul civil, femeia este datore sa locuiasca cu barbatul ei.....

acelasi text de lege care pune femeei indatorirea sa locuiasca cu barbatul ei, acelasi text de lege pune si barbatului obligatiunea corelativa de a inlesni vietuirea femeei, si prin aceste din urma cuvinte legiuitorul intelege sa indatoreze pe barbat nu numai de a inlesni femeei trebuintele materiale ale vietei dar inca de a 'I asigura liniscea morala si demnitatea ei de sotie"

Ce vremuri....
Parintii au dreptul si indatorirea de a creste copilul. Bunicii pot fi vizitati, mers la un cules de mere, struguri. [Editat]

In viata de familie si privata nu exista program de vizita, ci exista legaturi personale. Daca exista neintelegeri instanta stabileste un program de vizita ca modalitate de pastrare legaturi personale. Nu exista dreptul la program de vizita, niste increngaturi, drepturi si libertati. Atunci cand instanta a stabilit acel program s-a avut in vedere treburi si chestiuni printre care disponibilitate si predictibilitate. Nu sunteti obligata sa-i dati "la recuperare"... cine stabileste in ce zile se recupereaza? Daca devine o obisnuinta ... face el program... posibil sa nu puteti intr-o zi sau alta ... nu stiti ce planuri are ... trebuie sa va ganditi bine,
[Editat]
In viata de familie si privata nu exista program de vizita, ci legaturi personale. In cazul parintilor separati instanta stabileste un program de vizita ca modalitate de pastrare a legaturilor personale. In codul civil nu este reglementat programul de vizita... niste increngaturi, drepturi si libertati. Modalitatile sunt reglementate prin legea drepturile copilului, ca drept al copilului.

Fiind vorba despre viata de familie si privata, oricand pot interveni forte naturale, situatii, circumstante. Daca apar neintelegeri, instanta decide. Daca se muta in alt judet si nu sunteti de acord... actionati in instanta.

in Romania legislatia este aceeasi indiferent de judetul in care locuiesti... schimbarea domiciliului in alt judet e doar o formalitate.

Va inteleg nedumerirea, legile nu sunt asa cum sunt scrise, au fost si promovate de-o asa maniera... ca ar avea parintii toate alea egale, ambii isi insusesc aiurea niste drepturi ... la divort/separare, orice masura privitoare la copil trebuie sa respecte interesul copilului, dar s-a cam pierdut intelesul sau rostul.

Ar fi multe de cercetat si inteles. Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata ... stabilirea de catre instanta a modalitatilor de pastrare a legaturilor personale este o deviere de la legea naturala. Cresterea copiilor in afara casatoriei, normalizarea divortului s-a realizat in ultimii 50 de ani ... probabil, pana acu vreo 20 de ani nici nu existau atatea cazuri in care instanta sa decida cu privire la legaturile personale ale unui copil de 6 ani sau chiar bebelusi.

Nu deznadajduiti, vegheati la cresterea copilului dupa puteri.
Nu cunosc detaliile, n-are rost sa va tin din treaba cu intrebari. La modul general, aparent, obligatia a fost stabilita raportat la un salariu minim spre mediu in alta tara.... 700 de lire nu este o suma extraordinara. aveti posibilitati si oportunitati de a realiza venituri.

Instanta nu va micsora, n-are de unde, v-as da un pont, as face o gluma, dar n-are rost, sa nu ma luati in serios.

Nu pare sa fie o astfel de situatie, banuiesc ca vizitati copilul in fiecare an, puteti solicita ca o parte, 100-200 lire, sa fie in natura... daca aveti avocat, stie ce si cum sa argumenteze.

Nu inteleg de ce credeti ca mama nu are nici o obligatie? La modul general, in astfel de hotarari instanta se pronunta cu privire la modul de executare a obligatiei pentru ambii parinti. Nu scrie in hotarare ca mama are obligatia sa asigure in natura? In natura nu inseamna gatit, spalat, calcat... si mama cheltuie bani.

Vi se zbate acolo un nerv, va inteleg ... candva, demult obligatia se stabilea din "rodul muncii". Cultivati rosii, castraveti, aveti vreo gaina in batatura? Instanta a constatat ca n-aveti nici macar un mar si vi s-a stabilit obligatia in bani. In Romania cotele procentuale din venituri realizate au fost stabilite candva prin anii 1950, s-a avut in vedere bunurile si serviciile acelor vremuri, ba chiar la acea vreme divortul inca nu era popular. In unele tari obligatia este stabilita in baza unor asa-zis formule, mai updateaza, da' si alea sa stiti, ca, tot prin anii aia 50-70 au fost concepute. Niste chestiuni si treburi complexe.

Va inteleg, 700 de lire, pare o caruta de bani... zic unii pe la Bruxelles ca multi copii din Romania se duc la culcare cu stomacul gol, mai era o vorba, ca nu le creste alocatia copiilor pentru ca parintii fumeaza...

N-are rost sa va imaginez scenarii. Nu scapati, acumulati restante.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca debitorul locuieste in strainatate se pot transmite niste cereri (localizare parinte, modificare, stabilire, executare) prin Ministerul Justitiei in Romania, in baza Conventiei de la Haga sau altele. Unele tari, de ex UK, au agentii de stat care se ocupa ... la executare se aplica legile domestice din acea tara ... nu numai ca pot bloca conturi bancare, ba chiar pot fi suspendate unele privilegii, carnet de conducere si altele.

astfel de cazuri se pot rezolva fara sa printezi macar o hartie, va spun din experienta. In cazurile internationale problema ar fi durata,, prin Autoritatile Centrale poate sa dureze cel putin 6 luni dar poate sa se lungeasca.... depinde de mai multe, de natura fortelor.
Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata.

Nasii sa o ajute pe mama sa tina copilul langa ea. Un nou nascut n-are nevoie de prea multe.

Tatal are loc de munca, posibilitati? Poate sa-l dea in judecata pentru pensie de intretinere. Sunt mai multe posibilitati de obtinere suport financiar pentru cresterea copilului.



Asta cu dgsapc-ul e cu doua taisuri... ar trebui sa-i dea mamei chiar si locuinta daca nu are, cica asta ar face programul Garantia Copilului, fonduri pnnr, dar... am mai vazut postari pe aici, au fost relatate si-n presa niste cazuri ... nu-i chiar asa... pare sa fie de-o asa maniera... nu mai zic de legile astea copiate, ca erau si s-au refacut. In unele tari, ca de ex Belgia au zis, noi garantam drepturile tuturor copiilor... in Romania au mers pe politici de tintire si afirmare prin turnare, nu le garanteaza tuturor,... daca nu te da in primire medicul de familie, profesorul sau altii... sau, intr-un caz fericit, poate, sa ai niste pile.

Daca apeleaza la serviciul de asistenta sociala , sa intrebe de programul Garantia Copilului, sa i se faca plan de servicii in temeiul legii de prevenire a separarii copilului de familie.
Neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite prin hotarare judecatoreasca este infractiune si se pedepseste cu inchisoare sau amenda. Se poate face plangere penala la politie.


Pentru executare in strainatate puteti sa contactati Ministerul Justitiei - Departament Cooperare Judiciara Internationala... solicitati informatii cu privire la transmiterea unei cereri in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate. [ link extern ]

trimiteti email la adresa ddit@