avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Salva

Activitate Salva

Am fost de acord ca fratele mai mic sa ramana in casa cu tot ce este in ea. Nu s-a facut inventarul .Am semnat la Notar ca fratele sa ramana in casa.Dar nu stiu de ce pe noi ne-a Sterling de la mostenire.Adica in succesiune scrie ca Am renuntat la succesiune, si ca fratele mai mic a acceptat succesiunea. Nu stiu cat e de corect dar vrem sa ne recuperam dreptul de mostenitor.
Răspuns la discuția Succesiune
Nu stiu ce act am semnat ,cum se numeste, dar am fost citati toti fratii pt succesiune.Am renuntat toti la casa parinteasca in acordes fratelui mai mic.In acel timp nu s-a facut inventar la toate bunurile.Pamantul tatalui meu nu a fost trecut ca bun,imobil.Inca nu ajuns la restituir pamantului de catre primaria. In certificarlo de mostenitor nu este specificat nimic de pamant.-La bunuri imobile este trecut doar casa parinteasca si anexarle gospodaresti care se afla pe pamantul mostenit de tatal meu.
Am facut succesiunea dupa parinti in anul 1992.Am renuntat la succesiune in favorea fratelui mai mic,care a murit si el.Din succesiune reiese ca nu mai avem drept de mostenire la nimic.Dar noi am renuntat doar la casa parinteasca.Cum se poate rezilia succesiunea facuta cu 32 ani in urma ?Sau cum putem redobandi titlul de mostenitor?
Dacă la primărie sânt trecută că persoana plătitoare de impozit pe pământul și casa tatălui meu,se poate face titlul de proprietar pe numele meu.?
Platesc impozitul de mai bine de 5 ,ani plus restanțele rămase de către fostul proprietar.
Vreau să mă căsătoresc cu un cetățean german fara schimbare de nume.Mai trebuie sa schimb actele,sau sânt valabile până la expirarea !or? Adică conturile bancare și buletinul?
In urma retrocedarii pamantului, tatalui meu i sa restituit pamant extravilan, nu intravilan cum reiese din registrul agricol. Si acesta eate impartí in 2 parcele iar pozitia nu este definitiva nici in present. Adica o parcela a fost schimba ta dupa bunul place al primarie. Iar acum cand am cerut datele pamantului mi sa spus ca nu au harta cu terenul agricol nici nr topografic. Dupa 27 de ani inca nu au actele necesar pt terenul tatalui meu dar in comuna sau construí multe case pe pamantul dat sau vandut de primarie cu acte in regula. Cum putem intra in poesía terenului cat mai repede posibil? 30 de ani de astept are cred CA este destul. Tatal meu a murit in anul 92 iar fratele ramas in casa parinteasca a murit si el fara sa stie de ce nu I sa dat actele necesar pt titlul de proprietar fara care nu se poate construir renovat sau vinde,adica nu se poate face nimic.
Răspuns la discuția Succesiune


raluk0207 a scris:

Cum se numeste actul pe care l-ati semnat, mai exact?
Dacă ați dezbătut mostenirea și ati ramas cu toții moștenitori, fratele, în calitate de coproprietar nu avea nevoie de acordul dvs ca să rămână în casă.
Ar fi putut să locuiască oricum.
I-ati donat cotele dvs? Daca fratele v-a promis că în caz că vinde va împărți banii cu dvs, înseamnă că in momentul de fata, el este unic proprietar.
Mai exact: cum a ajuns fratele să poată decide dacă vinde imobilul sau nu?
[/quot
Nu am donat dar nu am avut nici pretentii la nimic din casa. Casa e o casa mica din pamant batut.,si nu aves ce impartíi Doar in Caz de vanzare a pamantului si casei atunci avem pretentii la banii ce ni se cu in din vânzarea acestora Nu sa facut partaj dupa moartea tatalui, dar acum a murit si fratele ramas in casa.deja distrusa. Adica nu a fost ingrijita nici nu sa construir alta Casa a fost ridica ta de parintii Mei acum 50 de ani.
Vreau sa stiu cui II corespunde acum casa si pamantul parintilor.? Fratilor RAMASI in viata sau unicului copil al fratelui Mort?
Răspuns la discuția Succesiune
Nu am dat nici o declaratie de renuntare Am semnal ca santem de acord ca fratele mai mic sa ramana in casa , dar in Caz de va vinde casa sau pamantul sa se imparta cu fratii. Cum nu s-a vandut nimic, nu sa facut nici partaj.
Discuție Cadastru
As putea gasi un avocat care sa rezolve unele problem cu retrocedarea pamantului? Adica de la retrocedarea pana la finalizarse si scoate rea titlului de proprietar. Cat m-ar costa?
Discuție Actiuni civile
Tatal meu in registrul agrícola a detinut 63 ari teren intravilan din care I sa restituir 14 ari teren intravilan si restful extravilan. Nu I sa eliberat titlul de proprietar de catre primaria satului. Cum pot recupera pamantul tatalui si titlul de proprietar?