avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Oana.Musceleanu

Activitate Oana.Musceleanu

Divortul pe cale notariala in care exista intelegerea platii a 1/4 din salariu pentru intretinere copil este titlu executoriu sau necesita un drum la un executor judecatoresc?
Salariul minim de la 1 iunie va fi obligatoriu de 2750 lei pentru noii angajati? Sau e tot de 2550 lei cu posibilitatea cresterii nivelului cu cei 200 lei neimpozabili si fara contributii sociale?

Multumesc,
Oana
Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare se poare realiza pe o perioada de 9 luni conform OG 25/2014 sau pe 12 luni conform OUG 20/2022?

Multumesc,
Oana
Salariat reintegrat in Ianuarie 2022, hotarire emisa in noiembrie 2021.
In acest caz pentru sumele acordate, reprezentand actualizare cu indicele inflatiei se datoreaza contributii la sanatate, CAS si CAM, avand in vedere dispozitiile OUG 130 din 18 decembrie 2021.

Astfel, daca decizia instantei este anterioara datei de 18.12.2021, dar integrarea efectiva se face in ianuarie 2022, in acest caz se aplica prevederile ce au intrat in vigoare la 18.12.2021, astfel incat aceste sume sunt scuite de CAS, CASS si CAM? Daca da, din ce moment calculam scutirea pentru aceste sume?

Multumesc!
Ce curs valutar se foloseste pentru cazul unui angajat la care avem niste contributii aduse in EUR din alta tara? Folosim curs BNR ultima zi din luna ca la pensii facultative?

Multumesc!
Expati din UK, le platim contributiile? Acum ca e Brexit.

Multumesc!
Asigurarea privata, suma aceea pe care trebuie angajatul sa o plateasca lunar pentru a putea sa adauge membru pe asigurarea sa privata se poate retine din salariu? Daca da, exista o procedura pentru aceasta retinere?
Munca la domiciliu trebuie trecuta intr-un AA sau e suficienta o decizie a angajatorului?
Pentru un angajat care prezinta concediu medical (covid) din prima zi de angajare, contractul de munca este valid?
Multumesc!
Indemnizatia pentru zile libere parinti se poate popri? OUG 147/2020