avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu Davidescu

Activitate Ovidiu Davidescu

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca exista vreo prevedere legala care interzice semnarea actelor administrative de catre functionarii publici pe perioada concediului lor medical.

Va multumesc,
Buna ziua,

Doresc sa imi fac o casa P+1E+M, iar aceasta mansarda sa fie de 3,00 metri inaltimea libera si de 2,10 la capete. Va fi o mansarda in "pante frante". Exista vreo prevedere legala care sa imi interzica asa ceva? Am consultat Normativul pentru mansardare si peste tot vorbeste de Hminim, nicaieri de Hmaxim.

Va rog, daca exista cineva cu asemnea cunostinte in materie de urbanism sa ma ajute.

Multumesc aniticipat,
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de construirea unei anexe gospodaresti. Vreau sa proiectez o anexa pe fundul parcelei si vreau sa am si un grup sanitar in anexa. Exista vreo legislatie in vigoare care sa ma impiedice construiesc anexa cu WC ?
Imi este teama ca imi vor respinge proiectul cei de la primarie pe motiv ca ar fi casa si nu anexa si vreau sa stiu daca am vreo sansa sa imi fac WC in anexa.

Va multumesc anticipat,
Buna ziua,

Am si eu o intrebare si daca este cinveva care ma poate lamurii.
Un prieten a cumparat de curand un numar de parcele la marginea unei localitati unde exista un Plan Urbanistic Zonal din 2006, care este in vigoare in momentul de fata.
Problema este ca atunci cand a fost PUZ-ul intocmit s-au strecurat multe greseli materiale(cred) legate de functiunea parcelelor, amplasarea constructiilor si regimul de inaltime. Mai pe scurt partile desenate difera total de partile scrise. Intr-unele exista un fel de regim de inaltime, functiune si amplasare pe parcela in celelalte altul...
Primaria imi spune ca nu poate emite Certificate de Urbanism si Autorizatii de construire pentru ca nu stiu cum sa incadreze parcelele. Intrebarea mea este urmatoarea:cine trebuie sa faca demersurile pentru modificarea/corelarea PUZ-ului...primaria respectiva sau autorul initial al PUZ-ului din 2006 ?
Buna ziua,

Doresc sa construiesc o anexa gospodareasca asa cum este ea definita in Anexa 2 din legea 50/91, bineinteles cu autorizatie de construire. Problema este ca terenul fiind in extravilan nu am indici de construire, etc. In art 3, lit.6 din L.50/91 spune clar ca anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan se realizeaza cu autorizatie directa.
Intrebarea mea este daca trebuie sa am o anumita distanta a terenului pe care doresc sa construiesc aceasta anexa fata de acela unde am exploatatia propriu-zisa, deoarece distanta dintre aceste doua terenuri este cam de 8 km
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema:
Am primit o amenda contraventionala si am beneficitat de acele 15 zile in care as fi putut s-o platesc la jumatate. Nu am facut acest lucru, in schimb am atacat-o in instanta. Am pierdut in prima instanta si la cum arata treaba posibil sa pierd si la apel(daca mai fac). Intrebarea mea este daca atacarea procesului verbal in instanta a suspendat plata amenzii...? Eu mai pot beneficia de plata injumatatita ? Stiu ca atacarea suspenda executarea amenzii si nu stiu daca se interpreteaza si plata la jumatate. Va rog sa imi spuneti daca exista si un temei legal sau macar din experientele dumneavoasta.

Va multumesc anticipat
Buna ziua,

Am un teren cu categoria de folosinta faneata si o casa care este inscrisa in CF...pot sa depun la primarie pt un certificat de urbanism pentru a imi extinde casa...trebuie sa imi reglementez categoria de folosinta sau asta se va face direct prin eventuala autorizatie de construire emisa dupa....? Va rog frumos sa ma ajutati cu un articol din lege...:)

Va multumesc
In cazul in care promitentul vanzator il actioneaza in justitie pe promitentul cumparator(care nu si-a executat obligatiile) si solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, poate promitentul vanzator sa vanda imobilul unei alte persoane(terte) in timpul procesului?
Răspuns la discuția Categorie de folosinta:pasune


MihailZC a scris:

Da, veti avea probleme.
Conform OUG 34/2013, destinatia terenurilor cu categoria de folosinta pasune nu se poate schimba, decat daca sunt in intravilan si numai in anumite conditii (nu poate fi schimbata in teren curti constructii decat pentru construirea anumitor categorii de constructii)
Cititi OUG 34/2013 pentru mai multe informatii: [ link extern ]

art. 4 al 1
(1) Deţinătorii de pajişti, astfel cum sunt definiţi la art. 2 lit. f), sunt obligaţi să menţină suprafaţa totală ocupată cu pajişti la 1 ianuarie 2007, aşa cum este prevăzut în primul paragraf al alin. (2) al art. 6 din Regulament, şi înregistrată în registrul agricol ca păşune/fâneaţă la acea dată, inclusiv cele aflate în administrarea ADS.


Scuze dar acel continut al articolului a fost abrogat...acuma art.4, alin(1) are cu totul si cu totul alt continut, insa multumesc pt OUG(sincer nu stiam unde sa gasesc)...am sa caut aici...multumesc
Răspuns la discuția Categorie de folosinta:pasune
Multumesc pentru informatii, insa revin cu intrebarea: nu se poate reglementa nici cum categoria de folosinta la OCPI ?