avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate genessis63

Activitate genessis63

Nu stiu ce sa va zic. persoana neinormata este cea care dispune virarea banilor catre cel mentionat in declaratia notariala de catre mostenitori. Vorbim de un functionar al statului cu putere de decizie care face asta de mult timp. Daca imi da banii restanti pentru ca am acordul scris si legalizat al celorlalti mostenitori , care e problema? Doar daca ceilati mostenitori ar contesta acest act ar fi o problema dar din moment ce-i aduc pe toti la notar ca sa dea o declaratie de acceptare ca o singura persoana sa ridice aceste dreprturi banesti restante?
Am luat ra rand toti notarii din cartier (4 pana acum) pentru ce speram sa gasesc un notariat aproape de casa. N-am masina mica disponibila si trebuie sa deplasez o batrana de 87 de ani la notar de doua ori. Normal ca o sa gasesc notari dispusi in cartierul Ferentari sau in vreo comuna invecinata dar ideea era ca exista notari care se porcesc si nu unu singur, ci mai multi . Va dati seama ca nu-s un om bogat si ca suma in cauza este de cateva mii de lei pe care sper sa-i obtin pentru mama :(
Ba pot si cu certificat de calitate de mostenitor. Scrie clar pe adeverinta primita de la DGASMB care precizeaza ce ducumente trebuie sa aduc pentru a mi se vira pensia restanta in contul pe care-l dau . Problema nu e asta ci faptul ca notarul refuza intocmirea si eliberarea unui document legal pentru ca taruful e mai mic.
DGASMB pentru a ridica stimulentul de handicap restant al tatalui meu decedat recent.
Ar fi simplu sa fie asa dar DGASMB a specificat clar ca vrea certificat ce mostenitor sau macar certificat de calitate plus procura ca sa vireze banii unui singure persoane. cat traieste mama nu dorim sa facem o succesiune reala pentru a nu-i provoca traume si mai mari.
De ce notarul refuza eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor si pretinde efectuarea succesiunii pentru a elibera certificatul de mosternitor ?
Tatal meu incasa pensia de handicap (stimulent financiar pentru integrarea persoanelor adulte cu handicap) pe card bancar dar erau mari restante in livrarea acestor sume care la data decesului constituiau suma de 8500 ron. Banii erau incarcati pe card in mod sporadic si cu multe luni intarziere iar in aces moment nu mai sunt incarcati pe card . DGSAMB a zis ca e nevoie de un certificat de calitate si o declaratie a tuturor mostenitorilor ca sunt de acord ca acesti bani sa fie virarti in contul unei singure persoane. Mai multe birouri notariale au refuzat acest lucru , motivand ca acea declaratie se refera la renuntarea la absolut toata masa succesorala, nicidecum la acordul pentru ca banii sa fie incasati de o singura persoana urmand ca sa ne intelegem intre noi asa cum a spus clar functionarul de la DGAsmb. Ceva e neclar aici si cineva minte :(
Tatal meu a decedat si a ramas de incasat o pensie restanta de handicap de la DGASMB in suma de 8500 lei. Ce trebuie sa fac pentru ca i mama mea sa poata incasa aceasta pensie restanta fara ca eu sa renunt total la dreptul de mostenire a bunurilor imobile aflate in proprietatea tatalui decedat? Mai multe birouri notariale mi-au refuzat succesiunea partiala fara sa motiveze explicit .
OUG nr. 114/2018 a oferit posibilitatea retragerii din pilonul 2 si virarea contributiei catre pilonul 1. . Atat ASF cat si administratorii fondurilor private de pensii se fac ca plua si nu raspund la nici o intrebare pe acest subiect :(
Buna ziua. Vreau sa contest decizia CNPP, sector 4, Bucuresti prin care mi se respinge iesirea la pensie anticipata . Motivele mele sunt urmatoarele: 1.CNPP a calculat gresit stagiile de cotizare sau nu a luat in calcul toate perioadele inscrise in carnetul de munca. 2. CNPP a refuzat sa ia in calcul grupa a-II-a de munca ( 6 ani intregi) inscrisa in carnetul de munca . Decizia am primit-o pe 6 septembrie iar audienta/contestatia a fost programata pe data de 28 octombrie, adica dupa expirarea celor 45 de zile . Vreau sa stiu pe baza carei legi imi pot intemeia contestatia pe care o voi concepe si depune personal la tribunal deoarece nu am 2500 de lei cat mi-a cerut avocatul cu care am luat legatura dupa ce i-am platit 300 de lei pentru consultatie .Va multumesc.