avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate larisarazvan

Activitate larisarazvan

Răspuns la discuția Comunicare decizie suspendare
Multumesc tuturor pentru raspuns
Buna ziua
In situatia in care unui salariat i se suspenda CIM conform art. 52 lit.c,, decizia de suspendare cand produce efecte? De la comunicare sau de la data cand efectiv ia la cunostinta?
Multumesc
Buna ziua. In cazul in care un salariat nu depune cerere de acordare a voaucherelor pana la data de 31.12.2018 , acestea mai pot fi acordate in anul 2019? Daca nu pot fi acordate pe suport hartie sau electronic, poate societatea angajatoare sa-i acorde contravloarea acestora?
Multumesc
buna ziua
In cazul unui salariat care este angajat de o luna de zile dar anterior a primit ajutor social, i se recunoaste ca si stagiu pentru acordarea concediului medical, perioada cat a fost in ajutor social?
Multumesc
Buna ziua
O polita de asigurare folosita pentru o garantie de buna executie la o licitatie poate fi incheiata in data de 26.06.2048 si sa aiba acoperire in perioada 31.05.2018-30.06.2018 ale lunii si sa aiba acoperire
Multumesc anticipat celor ce vor raspunde
Multumsec frumos tuturor
Buna ziua
Asociatia de proprietari contracteaza o firma pentru executare lucrari. Se plateste avansul conform contract dar firma nu mai efectueaza lucrarile. Termenul de executare al lucrarii a expirat (luna octombrie)dar contractul este inca in vigoare, urmand a se incheia dupa efectuarea integrala a platilor de catre asociatie,(decembrie) . Intre timp asociatia contracteaza un alt executant care urmeaza a demara lucrarile. Ce poate face asociatia impotriva primului executant care nu a efectuat lucrarile?: notificare de incetare a contractului si punere in intariere cu specificatia de a restitui avansul platit si apoi actiune in pretentii la instanta? sau doar notificare de restituire avans si unere inintarziere?
Multumesc
Buna ziua
In situatia unei accident rutier, asiguratorul persoanei care a produs accidentul a despagubit persoana prejudiciata, numai ca persoana prejudiciata avea autoturismul inchiriat de la o societate comerciala,in baza unui contract de inchiriere.
intrebare: se poate solicita ca si despagubire constand in lipsa de folosinta a autoveh., pe perioada cat a stat in service, contravaloarea chiriei platita de pagubit firmei de la care a inchiriat autov.? In cat timp de la producerea accidentului se poate solicita?
Mulrumesc
Buna ziua
Un salariat a fost reintegrat in urma unei hotarari judecatoresti si i s-a acordat contravaloarea tichetelor de masa. Pentru aceste sume se retin contributii sociale avand in vedere ca se acorda contravaloarea in bani si sunt venituri asimilate salariilor?
Multumesc.