avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie suspendare

Buna ziua
In situatia in care unui salariat i se suspenda CIM conform art. 52 lit.c,, decizia de suspendare cand produce efecte? De la comunicare sau de la data cand efectiv ia la cunostinta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: larisarazvan , utilizator 08:03, 22 Aprilie 2020
De la data comunicarii.
De la data mentionata in cuprinsul acesteia ... de la data comunicarii incepe sa curga termenul de contestare in instanta.
Eu consider ca e vorba despre data comunicarii. Nu exista specificat in mod expres aceast lucru cu privire strict la suspendare dar daca ne raportam la alte articole din Codul muncii (Art. 252 - (1)*) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă........(3) Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
Art. 77*) - Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.) si la practica judecatoreasca, putem concluziona ca intentia legiuitorului a fost ca toate deciziile sa isi produca efectele de la data comunicarii, cu exceptia celor pentru care este expres precizata alta data.
Mai mult, in practica daca i s-a comunicat angajatului dupa 15 zile (din diverse motive de ex. cine ar fi trebuit sa-i spuna ori sa-i inmaneze decizia a uitat sa-i comunice la timp) ca incepand cu 15 zile in urma contractul este suspendat iar el in acest timp a prestat munca, atunci nu poate fi vorba despre data inscrisa in decizie.
Multumesc tuturor pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca dragnea.georgeta dragnea.georgeta De cand produce efecte Decizia de desfacere a contractului de munca ? (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de concediere donigao donigao Buna ziua, Am concediat un salariat si i-am trimis trimis decizia de concediere prin posta cu confirmare de primire. Probabil ca acesta banuieste ce este in ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)