avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate iuliaro2006

Activitate iuliaro2006

Dragii mei, dar daca vorbim putin si despre "Maria Sa, Clientul"? Clientul care e mereu bun si avocatul e rau. Dar care uita sa vina cu onorariul. Sau nu intelege de ce e utila o expertiza. Si de ce aceasta costa, dureaza. Si de ce necesita inscrisuri si alte date pe care el trebuie sa le procure. Daca te ocupi tu de toate acestea, costa mai mult. Si iarasi sunt nemultumiri. Si ii explici de 1, 2, 5 ori tot ce presupune cauza lui si nu pricepe. Si ii mai faci si desene, schite... Si se uita la tine cu ochi senini si goi... Si daca mai adaugi mici cheltuieli pe care le faci tu pentru ca te-ai saturat sa tot auzi cum ti se plange ca iar trebuie sa plateasca intretinerea si cum l-a furat administratorul... Si atunci faci tu copii xerox, mai un timbru, mai niste drumuri pe la diverse ghisee din oras... Cand tragi linie constati ca ai cheltuit mai mult decat onorariul incasat.
Sa nu uitam cauzele "pro bono". Pe acestea nu le vede nimeni.
Dar multi te intreaba daca nu iei cauza gratis, ca sa faci si tu o fapta buna.
Cat despre "tradat" sau "cumparat" ... mintea mea refuza sa creada asa ceva. Mai ales ca cei pe care i-am auzit plangandu-se au de obicei o cauza cu o miza foarte mica (o pensie alimentara, un garaj etc). Ce sa vinzi si ce sa cumperi intr-un asemenea dosar?
Stiu ca nu aceasta era tema discutiei, dar...
Răspuns la discuția preavi
Intr-un singur fel poti beneficia de reducerea programului de munca. Cand te da sefu` afara si iti da preaviz, abia atunci in cele 15 zile poti sa lucrezi doar 4 ore. In rest te duci sa-ti cauti serviciu. Dar primesti salariul intreg. Cel mai des se gasesc aceste dispozitii in Contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern.
Si cum face? Face singur proces verbal prin care isi cedeaza partile sociale? Si asta se reflecta si in actul constitutiv, care a fost incheiat in forma autentica. Acum ce se intampla cu acesta?
Calculul retroactiv este obligatoriu si il fac cei de la IML, dupa testul de sange, printr-o expertiza noua, prin care se calculeza retroactiv procentul. Date fiind cele doua rezultate de 0, 65 la doua ore si 0, 55 la trei ore... s-ar putea sa aveti chiar mai mult. Daca la doua are aveati peste 0,6 cred ca rezultatul va fi mult mai mare, peste 0,8...si e infractiune...
Răspuns la discuția nelamurire...
Stimate domn,
din experienta mea, urata, cu un astfel de dosar v-as sfatui sa va adresati instantei pentru a se pronunta asupra masurii retinerii permisului. Este adevarat ca este vorba de infractiune si nu de contraventie. Insa cercetarile pot dura si doi ani. Deocamdata opereaza prezumtia de nevinovatie. Pana cand instanta (in cazul trimiterii in judecata) se pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei, faceti o actiune in obligatia de a face - restituire permis; si numai instanta poate dispune in acest caz restituirea sau retinerea.
Incercati sa le invocati si normele europene - termen rezonabil, etc.
Răspuns la discuția intabulare
La cadastru nu vor sa va primeasca dosarul? Sau solutia nu este favorabila? Oricum nu prea inteleg speta. Daca cei de la cadastru va dau o solutie nefavorabila, mergeti si atacti incheierea in instanta.
Ati incercat o actiune in "obligatia de a face" impotriva statului? Daca v-au dat acordul la construit ar trebui sa vi-l dea si la intabulare.
Răspuns la discuția medical
Logic este sa scadeti zilele de concediu medical. Iar din ce a ramas se stabileste procentual: c/v salariului brut/ o zi inmultit cu nr de zile lucrate.
Mergeti impreuna cu fostul sot la notar si intocmiti un inscris ca va permite sa scoateti copilul din tara. De cele mai multe ori vamesiinici nu vor sa auda de hotarari judecatoresti.
Răspuns la discuția intabulare
Concret, ce clauze are contractul dvs de inchiriere? Ce fel de contract de inchiriere este acesta in care pe un contract de inchiriere pot sa construiesc? Aveti la randul dvs o concesionare? Pe act timp? Megand pe dreptul comun, statul are proprietatea si un nr. cadastral si o proprietate a fi niciodata de acord ca dvs sa va intabulati o proprietate eventual cu numar diferit.
Răspuns la discuția Vreau sa incetez CIM. Optiuni?
Demisia este un act unilateral de vointa. Nu va trebuie aprobare. O scrieti, o depuneti prin registratura si gata. Asteptati 15 zile si-i cereti lichidarea. Daca nu vrea sa o inregistreze faceti dovada prin orice mijloc. Sau prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu trebuie sa o motivati. Aveti acest drept. Nu trebuie sa depuneti preaviz. Daca nu vrea sa va faca lichidarea il dati in judecata. Litigiile de munca sunt destul de simle.