avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavi

buna ziua am si eu o intrebare:Cate ore se lucreaza in preaviz daca ai carte de munca la 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 22:31, 6 Iulie 2008

Depinde daca preavizul este determinat unitateral de vointa angajatorului, de vointa comuna sau de vointa angajatului.
Perioada de preaviz este solicitata de angajator, si este specificata in contractul individual de munca si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice.Daca angajatorul este de acord sa renunte la preaviz atunci se poate pleca cu "demisie la zi" - nu exista acest termen in codul muncii.
Intr-un singur fel poti beneficia de reducerea programului de munca. Cand te da sefu` afara si iti da preaviz, abia atunci in cele 15 zile poti sa lucrezi doar 4 ore. In rest te duci sa-ti cauti serviciu. Dar primesti salariul intreg. Cel mai des se gasesc aceste dispozitii in Contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern.
In cazul concedierii, în perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Un articol interesant pe aceasta tema gasesti chiar pe acest site.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata lavinia.serban lavinia.serban As dori sa stiu si eu care este perioada de preaviz la un contract incheiat pe perioada determinata de 6 luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Periada de preaviz Marius01 Marius01 Am si eu o intrebare: sunt oblogat sa stau program normal la munca in timpul preavizului? Am auzit ca se poate sta si 4 ore din cele 8 pe care le aveam ca ... (vezi toată discuția)