avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate xMihai222

Activitate xMihai222

Baiatul meu doreste sa investeasca criptomonede cateva mii de euro. Banii acestia ii are fizic, in casa, sunt bani "la ciorap", economisiti de el de-a lungul a catorva ani. Fiind bani cash, nu se mai poate demonstra sursa lor directa. Sursa suntem noi, parintii lui care i-au dat in mana bani pentru facultate, iar el a reusit sa economisesc lunar anumite sume.
Daca ar fi sa cumpare cryptomonede de acesti bani, ca mai tarziu, dupa un eventual castig, sa transforme crypto din nou in fiat, ar fi necesar sa justific la ANAF provenienta sumei investite initial? Nu am vrea sa avem probleme in acest sens. E inca student si nu are loc de munca si nici o sursa de venit oficiala, in afara de banii primiti cadou de la parinti, uneori pe card, altadata numerar.
Am ars actele fostei sotii cand am aflat ca am fost inselat. Ce pedeapsa risc pentru asemenea fapta?
Înțeleg. Suma trebuie depusa în contul tribunalului sau a unităților administrativ-teritoriale de care aparțin sau a tribunalului spre care trimit cererea?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Da, retrimiteți cererea, taxa este de 5 lei și o puteți lua fie dând valență sfatului colegului, fie de la poștă, prin mandat poștal, dacă vă este mai ușor, eu le iau mereu de la poștă!

Permisul meu de conducere a expirat acum cativa ani. Cartea mea de identitate e provizorie, pe un an de zile, pentru ca am fost casatorit si am divortat si astept certificatul de divort definitiv.
Buna seara! Am trait in concubinaj cu o femeie timp de 19 ani. Din relatia noastra a rezultat un fiu, care are acum 17 ani si pe care din motive legale nu l-am putut recunoaste la nastere. Cum as putea sa-l recunosc legal acum?
Intra la uzurpare de calitati oficiale? Amenintarea se considera act facut in numele autoritatii uzurpate?
Constituie amenintarea cu arestul un act savarsit sub pretextul falsului statut?
Buna. Sunt o tanara in varsta se peste 20 de ani, si doresc sa va intreb cateva chestiuni, pentru a-mi clarifica situatia legala. Fara a intra in prea multe detalii, acum o luna de zile, am inceput o serie de discutii cu mama mea in care am dezaprobat modul in care ea a incheiat relatia cu tatal meu, noua ei relatia ei cu barbatul cu care s-a casatorit recent si atitudinea ei recenta fata de restul familiei. Ca urmare a acestor discutii, a inceput o serie de hartuiri si amenintari cu violenta fizica, arest si inchisoare, toate adresate mie. In ultima noastra conversatie, mama mea a ajuns la concluzia ca sunt delicventa sexual (a descoperit lenjerie intima deteriorata in dulapul meu). A spus ca ma poate obliga sa ma supun unor testari ginecologice.
Prin calitatea ei de mama si de tutore legal al meu, m-ar putea obliga?
Sunt adulta si nu doresc sa mi se lezele demnitatea in acest fel. Consider ca ceea ce fac cu corpul meu este strict problema mea si nu doresc sa fiu umilita la medic sau in sala de judecata de catre nimeni (dar nu sunt in nici un caz devianta sexual asa cum crede mama, nu am in mod sigur nici un fel de boala venerica).
Am plangere penala pregatita, pentru amenintari. As vrea totusi sa stiu daca ma poate obliga la consultatii medicale rusinoase.

PS: Nume de utilizator masculin, Imi cer scuze, contul l-am creat pentru tatal meu.
Buna seara. In urma cu 19 ani, am avut o problema cu legea (un furt) si am fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare de catre Tribunalul Timis. De atunci m-am tot ascuns, pana in urma cu 3 saptamani, cand am aflat ca pedeapsa s-a prescris. In prezent locuiesc in alt judet si datorita unor probleme de familie, nu am nici un imobil pe numele meu si nici rude care sa ma ia in spatiu. Intrebarea mea este: Pentru act de identitate provizoriu, trebuie sa ma prezint la mine in orasul natal sau este suficient sa ma prezint la evidenta populatiei in judetul in care ma aflu acum? Cartea de identitate provizorie se poate scoate in orice oras sau judet al tarii? Va multumesc.