avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate xman_ghio

Activitate xman_ghio

Răspuns la discuția Arhiva Romtelecom
Dupa preluarea fostului Romtelecom de catre Orange (1 Octombrie 2021) adresa noua este: askhr_fix@orange.com In general in maxim 30 de zile se primeste o adeverinta.
Salariul net = cat primesti fizic (cash sau card).
Aveti fluturas de salariu pentru acele luni? Daca nu atunci se poate solicita si acolo se vor vedea toate sumele defalcate (iar inainte de salariul net trebuie sa apara contributia la sindicat).
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in perioada 2008 - 2021 am lucrat la o companie in cadrul careia venitul brut era compus din salariu (cam 20%) si comisioane vanzari (80%). Pe comisioanele de vanzari se plateau toate taxele si impozitele.
In adeverinta de venituri brute (la incheierea CIM) mi s-au trecut doar salariile brute (care evident sunt 20% din total venit brut).
Pentru o viitoare pensie am nevoie de o adeverinta cu toate veniturile lunare brite sau cum se va face calculul? Trebuie sa cer o alta adeverinta cu veniturile totale brute lunare?
Multumesc!
Răspuns la discuția Plata impozit venit 2019
Multumesc pentru raspuns!

La aprox. 3 saptamani de la depunerea DU au aparut sumele in ghiseul.ro (probabil sistemul informatic trimite informatiile cu porumbeii intre institutii :-)

Bineinteles ca sumele sunt gresite in sensul ca apare suma totala de plata fara a tine cont de bonificariile oferite (5% pentru plata pana la 30.06 si 5% pentru depundere DU online prin SPV).

Mi s-a raspuns de la ANAF (stat la coada la apeluri pentru suport contribuabili vreo 30 minute dupa ce am sunat de vreo 10 ori) ca sa platesc sumele corecte (adica sa scad bonificatiile) pentru ca datele din sistem nu sunt inca actualizate.

Misto ;-)
Răspuns la discuția Plata impozit venit 2019
Problema este ca nu am unde (ce optiune) sa aleg pe ghiseul.ro :-)

Am Obligatii de Plata (care sunt impozitele locale; acolo este 0 ca am platit). Am ANAF unde nu apare nimic (aici trebuiau sa imi apara sumele de plata). Am Amenzi unde se platesc amenzile si am Alte Taxe unde se platesc tot taxe locale.

...parca institutiile statului nu ar vrea banii :-D
Buna seara,

Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu imi apare nici o suma de plata. Nu trebuia ca bazele de date sa fie interconectate? Sau in cat timp apare de plata suma pe ghiseul.ro?

As vrea sa evit cozile de la ANAF ca sa platesc fizic la ei. Pot altcumva online?

Multumesc!
Dar pentru veniturile din alte surse se datoreaza impozit pe venit, nu?
Multumesc!
Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am o pierdere fiscala de 5000 RON, veche din 2017, din transferul titlurilor de valoare (actiuni)

Anul acesta am un venit net (incadrat la Alte Surse, Alte Venituri) de 16000 RON.

Problema este ca un DU pot sa completez doar punctul 6 (I.1.1.B) Venit net anual, nu pot completa si campul 5. Pierderi din anii precedenti. Impozitul este calculat automat 10% din 16.000, adica 1600 RON.

Intrebarea este: eu completez acum doar venitul net si validez asa DU (iar din cei 1600 RON mi se vor scadea cei 500 ron, aferenti pierderii de 5000 RON din 2017)? Sau unde completez acum pierderea anterioara?

Multumesc mult!
Buna!
Pentru venituri obtinute in 2019 care se incadreaza la "alte surse", care se incadreaza sub plafonul de 12 salarii, se datoreaza si CASS (10%) pe langa impozitul pe venit de 10%? CAS nu se datoreaza oricum pentru acest tip de venit, indiferent de plafon, nu?
Multumesc!
Răspuns la discuția Calcul contributii
@Iulian Manea: toate acestea se retin la sursa, nu?
Multumesc!