avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana dmd

Activitate Mariana dmd

Bună ziua!Doresc sa stiu daca sant parte(pârât)in proces schimbare domiciliu minori,deja la al -V a termen,dacă pot invoca exceptia de necompetenta,dat fiind faptul ca atât eu cât si reclamanta avem domiciliul in aceeași localitate ,însă ea a deschis un proces intr o localitatate in care s a mutat cu copiii departe de raza mea teritorială cu 400 de km.Mentionez ca am dus de 3 ori pana acum martorul neaudiat ,si tot inca nu a fost audiat pe motivul ca nu a sosit inca raspunsul la anumite probe cerute reclamantei in ceea ce privesc minorii.Doresc sa stiu sigur daca mai pot invoca in momentul de față aceasta invocare pt a stramuta procesul la Judecătoria de pe raza teritorială ce imi corespunde conform domiciliului si locuintei mele.Minorii au acelasi domiciliu cu mama si cu mine,adică in aceeasi localitate
Răspuns la discuția Autoritate părintească in comun
Am fost la scoala de unde li s a cerut transferul.Pe langa faptul ca nu au vrut sa imi arate nici un act depus,evocand motivul ca eu nu am nici un drept sa ma interesez,ai raspuns si foarte iritate si cu lipsa de bun simt atat secretara cat si directoarea spunandu mi ca oricum cand i s a cerut transferul ei erau deja înscriși. Am depus o cerere pentru a mi deovedi in ce conditii si pe baza a caror documente s a facut transferul,raspuns care nu l am primit nici pana azi.La scoala unde au fost inscrisi ,am sunat,au raspuns mai amabili si in urma unei cereri depuse mo s au trimis prin e mail,copie de la certificatul de divort,de la transfer si de la actil de identitate al fostei sotii.Am informat la inspectoratul scolar aferent unitatii de invatamant unde in prezent minorii isi desfasoara activitatea scolara,si mi au raspuns ca ei nu pot face nimic in cederea anularii transferului.Ma intereseaza daca stiti in mod sigur unde si cum pot actiona in acest sens.Eu nu mi am dat nici acordul verbal nici scris,totil s a facut fara stiinta si voia mea,fara semnatura sau acord

When a scris:

Dacă era autoritate părintească comuna notificați școală unde sunt copii ca nu au acordul dumneavoastră sa ii primească și notificați școală unde au fost copii ca era autoritate părintească comuna și ca au eliberat dosarele fără acordul dumneavoastră. În felul acesta mama va fi obligata sa se întoarcă cu copii.
Plângere la politie pentru încălcarea hotărârilor judecătorești, executare silita pe program de vizita.
Dat fiind faptul ca e vorba de alt oraș trebuia sa va notifice înainte sa mute copii nu după.
Trimiteți însă de urgenta notificare la școală unde a mutat copii, copie după sentința de divorț și menționați ca nu respecta prevederile legale și sa anuleze de urgenta transferul.

Acum.ar fi tarziu pentru depunerea cererii reconventionale?
Dacă mama mea este martor in proces cu minorii pt stabilirea domiciliului,am locuit cu ea timp de aproximativ 7 ani,timp in care ea s a ocupat de creștere,educare,supraveghere si insotirea lor la școală (grădiniță) ,s a ocupat de ei ajutandu i la teme etc,a fost martora vizuală si auditiva a multor întâmplări si discutii intre mine si fosta,fiind prezentă de multe ori la agresiunea fizica si verbală a copiiilor de catre mama lor,la scene de aruncat de la balcon sau mai grav a vazut o fumand marijuana,trebuie sa dovedească acestea intr un fel?pentru ca nu ne am gândit nici sa filmam nici sa înregistrăm sau fotografiem,sa ne creem vreo probă in acest sens.Poate declara toate acestea in proces?se tine in vreun fel cont de ce spune?ea a vazut stările de schimbare de personalitate a fostei soții. Pot cere in instanță o evaluare psihologica clinică a fostei soții? Specific ca am cerut in întâmpinare acest lucru insa până acum nu s a tinut cont de acest aspect
Va mulțumesc frumos pentru ajutorul si timpul acordat

gi-jane2 a scris:

Mergeti la avocat si spuneti-i lui ce doriti si va stii ce are de facut.

Deci mai pot pune avocat acum dupa 3 termene? Cum pot sa fac?As dori totusi sa fac o cerere de incocare exceptie necompetenta teritoriala deairece ea are domiciliul in aceeasi localitate cu mine.Pot cere asts instanței in care se judeca procesul?cand si cum pot cere pana pe 27 feb 2020 sa ma reprezinte un avocat?
Doresc sa știu ce pot face sa aduc copiii inapoi sau sa cer schimbarea domiciliului. Ce pasi sant de urmat?cereri,dovezi sau probe,de unde si ce sa cer ca proba etc

gi-jane2 a scris:

Ea a deschis un proces pt schimbarea domiciliului iar in instanta in urma audierii copiiilor si interogatoriului nostru au fost trimiși pentru evaluare psihologică la specialiști din cadrulDgaspc.

Intrebarea mea este,dacă prin acțiunea ei de a schimba locuința si scoala copiiilor fara acirdul meu,a comis o ilegalitate?Si dacă da,in baza carei legi?si ce pot face in acest sens?

Nu a procedat corect, e prea mult spus ilegalitate, iar sanctiune nu exista.
Ca tot a deschis proces, trebuie sa apleati urgent la avocat- inteleg ca doamna vrea sa le schimbe domiciliul, dar nu spuneti ce doriti dvs.
Puteti sa cereti ca locuinta copiilor sa fie la dvs.
Ce varste au copiii?

11 ani respectiv 8.Doresc sa stiu ce pot face din punct de vedere legal sa cer aducerea lor înapoi sau cum.pot proceda ca sa cer locuinta copiiilor sa fie la mine.Ea a vrut sa se arunce de la balcon dupa o discuție de separare in.fata mea a copiilor si a fostei soacre iar apoi a continuat sa amenințe cu suicidul.Am specificat asta in intampinarea făcută la chemarea ei in judecată si faptul ca doresc sa se faca o expertiza psihologică atat ei cat si copiiilor deoarece prezinta staricde anxietate si atacuri de panică iar fosta soacră se tratează de deoresue de circa 10 ani.Am incercat sa o conving de mai multe ori sa mearga la un psihilog dar nu a vrut.In timpul ultimei ședințe fosta soacra a fost data afara cu jandarm si i s a cerut sa meargă ka medic psihiatru si copiii sa fie reaudiati si evaluati de psiholog de la DGASPC.In urma unei sesizari făcute la DGASPC de catre mama mea unul dintre copiii este consiliat.Ce ma sfătuiți sa fac im acest caz?ce masuri legale sa iau?cum.pot obtine o evaluare psihica a ei?învățătorii de ka școală mi au spus de multe ori de stările emotionale ake copiiilor.Au spus ca ei vor sa declare aceasta unsa la tribunal nu s a ținut cont de cererea mea de a se lua informații de la institutiile de învățământ la care au fist inscrisi.A facut si transferul de la scoala si înscrierea fara acirdul meu
Bună ziua!Doresc sa stiu dacă in urma divorțului prin conventie încheiata in procedura divorțului cu copii minori a fost stabilit ca autoritatea părintească sa fie exercitată în comun cu locuința stabilită la mama la adresa specificată,aceasta a luat copiii fara acordul meu si s a mutat la 400 de km distanță,dacă a încălcat vreo lege,si ce pot face in acest sens avand stabilit program de vizită in toate weekendirile,14 zike de vacanta,concediul de odihnă si sărbătorile legale,ingreunandu mi astfel exercitarea autoritatii părintești .Specific ca această schimbare nu a fost făcută in interesul superior al copiilor si ca se încearcă o îndepărtare vizibilă a copiiilor fata de mine si părinții mei,aceștia ne mai răspunzând la mesaje sau tel decât destul de rar si atunci invocand mereu ca fac teme,duș sau stau la masă. Mentionez ca unul din copiii are stari de anxietate vizibile (vomă,agitație,sufocare si dureri de cap)in momentul in care este cu mine dupa ce il sună mama lui. Specific ca am avut copiii in vacanta de iarna.si au fost foarte bucuroși si fericiți in preajma mea si a rudelor mele.Ea a deschis un proces pt schimbarea domiciliului iar in instanta in urma audierii copiiilor si interogatoriului nostru au fost trimiși pentru evaluare psihologică la specialiști din cadrulDgaspc.Intrebarea mea este,dacă prin acțiunea ei de a schimba locuința si scoala copiiilor fara acirdul meu,a comis o ilegalitate?Si dacă da,in baza carei legi?si ce pot face in acest sens?ea deja a plecat cu copiii.doresc sa revină de unde a plecat sau daca aceasta nu e posibil,sa actionez in judecata prin impiedicare exercitării autorității părintești.