avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate iMarian3

Activitate iMarian3

Vezi la [ link extern ]
care sunt regulile acuma
Pentru inmatricularea unui S.R.L. avand ca obiect de activitate servicii medicale (cod CAEN 8621 Activitati de asistenta medicala generala, cod CAEN 8622 Activitati de asistenta medicala specializata, cod CAEN 8623 Activitati de asistenta medicala stomatologica), actele normative in vigoare prevad conditii speciale pentru autorizarea acestora.

Societatea poate fi constitutita de un singur asociat sau de mai multi asociati impreuna, iar numarul acestora nu poate fi mai mare de 50, potrivit art.12 din Legea 31/1990.

Conditia esentiala este ca aministratorul societatii sa aiba calitatea de medic si sa o poata proba cu documentele necesare (diploma de licenta si/sau masterat, certificat de libera practica eliberat de Colegiul Medicilor).

Cea de-a doua conditie importanta este reprezentata de unicitatea obiectului de activitate. Orice S.R.L. avand ca activitate principala unul dintre codurile CAEN mai sus prevazute, nu poate avea ca activitati secundare decat coduri CAEN auxiliare acestora. De exemplu, un SRL care are ca activitate principala codul CAEN 8623 Activitati de asistenta medicala stomatologica, poate autoriza in secundar 3250 Fabricarea de dispozitive, aparate si instrumente medicale stomatologice sau codul CAEN 8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana.