avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate GPopax

Activitate GPopax

Bună ziua. Am primit decizia de pensionare la limita de varstra fiind anunțat telefonic sa merg s o ridic de la Casa de pensii. Eu sunt acum in concediu de odihna si as vrea sa știu cât timp pot amana ridicarea deciziei de la ghișeu ??
Mulțumesc pentru răspuns
Situația mea este puțin diferita in sensul ca am vechimea necesara dar inca nu am vârstă standard de pensionare .
În acest caz cum ar trebui sa procedez xa sa pot beneficia de concediu de odihna și apoi de pensie?
Bună ziua
In condițiile in care in cazul de pensionare la limita de vârstă decizia vine in timp ce tu efectuezi concediul de odihna cuvenit care este procedura de amânare a plății pensiei pana la efectuarea integrala a concediului de odihna?
Mai nou la buget am înțeles ca nu se mai plătește concediul de odihna in cazul in care iti faci lichidarea ceea ce implica o încălcare a dreptului la odihna
Va rog sa mi dați o soluție fiabila și legala in acest caz.
Bună ziua
In ianuarie 2024 am fost diagnosticat cu o problema oncologica ca urmare am avut concediu medical pana in august 2025 pe Vodafone 14 cu plata 100%. În 2025 salariul a crescut in doua etape dar indemnizația mea de medical a fost calculata după vechiul salariu din 2024.
Oare este corect asa??
Daca am o decizie de pensionare de la medicul expert dar pensia anticipata este mai avantajoasa poț depune dosarul de pensie pentru anticipata?..
Va rog 5sa mi spuneti in cazul pensionarii care pensie este mai avantajoasa, din punct de vedere financiar?
Pensia de invaliditate gr II cu drept de munca 4 ore Sau
Pensia anticipata in condițiile in care am 60 de ani și 10 luni di o vechime in munca de 40 de ani-nascuta in noiembrie 1964 di lucrez din octombrie 1983
Mulțumesc
Ce reprezinta alte venituri decât salariul, eu n am beneficiat decât de salariul in care erau incluse sporurile afeerente: radiații,vechime,fidelitate.
Referitor la conținutul dosarului pentru pensia de invaliditate:Adeverinta anexa 6
Eu am carte de munca emisa in 1983 pana in 2011, din 2008 lucrez la Spital iar din ianuarie 2024 dubt in medical pentru o problena oncologica. .Ce perioada trebuie sa cuprindă Adeverinta? Menționez ca lucrez ca operator date in cadrul TESA
O factură proforma are caracterul unei oferte pe care emitentul trebuie să o respecte pe toată durata de valabilitate a acesteia, având doar caracter informativ, și nu obligatoriu pentru primitor, care generează obligații pentru vânzător, cum ar fi obligația de păstrare a prețului anunțat pentru întreaga perioadă de valabilitate a ofertei cuprinse în această factură, și care exprimă doar intenția de tranzacționare, respectiv cea a vânzătorului de a livra și cea a cumpărătorului de a achiziționa mărfuri sau servicii.

O factură pe care este înscrisă mențiunea „proforma” nu are nicio valoare juridică pentru cel care o primește, nu generează niciun fel de obligații pentru acesta, respectiv nu atestă transferul de proprietate asupra bunurilor menționate în ea, astfel încât ar fi nelegală reținerea de către instanță a existenței unui contract între părți doar pe baza unei astfel de facturi proforma și fără a se fi întâlnit acordul de voință al acestora asupra unui element esențial al contractului, și anume prețul.
[ link extern ] /
-conținut dublat-

O factura pro forma emisa constituie obligativitatea din partea emitentului
de a respecta datele inscrise in ea respectiv pretul produsului comandat chiar daca intre timp produsul comandat ajunge la un pret mai mare decat cel inscris in factura pro forma.?
CARE PRET SE PLATESTE?