avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate mvali

Activitate mvali

Cum a spus si sadrian daca este din lemn este o problema daca este din caramida se inlocuieste invelitoarea rapid cu tabla zincata cutata. Orice incepator o poate pune ca nu are cum sa greseasca. Este ieftina la pret, accesorii si nu va mai bateti capul cu proprietarul.
Fiind din 73 a trecut multe cutremure si faptul ca inca nu sunt fisuri exterioare/interioare majore este bine.
Daca zona este frumoasa aveti noroc. Cu greu se gasesc case in zone bune fara crapaturi (le poate avea si ea) si alte vicii. Daca aveti minim 2000mp sunteti norocosi.
Din pct de vedere al recuperarii avansului ar trebui sa va interesati daca proprietarul mai are proprietati sau ceva ce poate fi executat. Daca nu are nu aveti ce recupera si ramaneti si fara casa si fara bani. Ganditi-va bine ceea ce doriti sa faceti in continuare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perfect de acord cu afirmatia d'lui Florin Cornea.
Dupa cum vad eu lucrurile acum veti pierde prietenul fie ca ii dati (fiindca nu va putea sa vii restituie - tot timpul va fi scuza: lasa ca e prieten si ii dau luna urmatoare, dar luna urmatoare va fi dublu si nu va reusi) fie ca nu ii dati. Asta pentru ca ati "promis" si el si-a facut planuri "pe banii dvs".
Ca sa reusiti sa salvati o mica bruma de amicitie nu-mi place sa spun dar ar trebui sa invocati un motiv foarte plauzibil: gen m-a dat in judecata fiscul ca am datorii, trebuie sa il operez pe tata socru, sotia i-a papat deja pe rochii de firma la reducere.
Ca idee generala imprumutam numai sumele pe care le putem pierde. Pentru ca altfel nu pierdem doar bani ci si nervi si o gramada de timp.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si atunci ar trebui sa lasam persoana sa fure in continuare? Suntem furati in propria casa si tot noi primim amenda de la GDPR? Sa inteleg ca in aceeasi situatie se gasesc si hotii nu pentru ca asta este: o hoata.
Din pacate stiu pentru ca am trecut prin cateva, si nu din vina mea. Am fost lovit si am avut noroc ca am facut pe Casco cu recurs pe RCA pentru ca asiguratorii RCA fac multe abuzuri. (am 2 NUP-uri pana acum) Daca omul anunta imediat la politie nu mai trecea prin toata tevatura asta. Era considerat parte vatamata si nu vinovat, nu trecea prin proces, si isi repara si masina pe RCA-ul vinovatei. Da poate la proces castiga dar fara avocat sansele sunt mici, mai ales daca cealalta parte are si mai si cunoaste pe cineva din politie sau la judecatorie.

Citez replicaonline: "Potrivit art.109, alin.(2) din Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, “constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se această în procesul-verbal de constatare a contraventiei”, iar potrivit art.102, alin.(3), lit. „e” din acelaşi act normativ, constatarea contraventiei pentru săvârşirea căreia a fost sancţionat petentul se face obligatoriu cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic"

Despre o posibilă omologare a unei camere video pentru vehicule, oamenii legii au precizat: „Nu există, noi nu omologăm aşa ceva”
„Orice contravenţie se constată ori direct de către poliţişti, ori prin intermediul unor mijloace tehnice certificate şi omologate ale Poliţiei, cum ar fi aparatul radar sau etilotestul.

Dacă o persoană implicată într-un accident rutier vine la Poliţie, omul legii constată urmările producerii accidentului, adică avariile! În plus, dacă doreşte, poate să se uite şi pe imaginile suprinse de camera auto. Dacă are o nelămurire, un dubiu, se poate uita pe imagini. Cu sau fără imagini, el tot va trebui să cerceteze. Imaginile de pe aceste camere sunt folositoare! Însă, dacă vine cineva la Poliţie şi spune că un şofer a tăiat banda, nu a dat prioritate sau orice altceva, imaginile acelea nu sunt folositoare. Pentru că poliţistul nu a constatat. La accident se face constatarea prin avariile pe care el le vede. În celălalt caz… nu. Nu este vorba despre o constatare directă. Acele imagini pot fi mai vechi sau nereale. În concluzie, imaginile video sunt folositoare atât timp cât nu constituie o probă principală, ci una secundară”, au declarat, pentru „Replica”, poliţiştii rutieri.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum stiti dvs si toata lumea ca dupa un accident indiferent ca l-ati provocat sau nu, ca sunt daune materiale sau nu, trebuie sunat la 112(pt ca ati blocat drumul) sau mers la politie. Daca nu faceti amiabila pe loc si nu doreste sa mearga, mergeti dvs si declarati ce s-a intamplat, Ramane ca dovada si aveti sanse mari sa obtineti NUP.. Si in plus revine in sarcina politiei sa o gaseasca si sa va dea asigurarea. Si de fiecare data ca la orice accident poze. Aveti filmarea dar este buna doar pentru asigurator. politia nu o ia in calcul deoarece camera nu este omologata.
Eu lucrez ca persoana fizica (freelancer), realizand diferite pagini web si sunt platit numai prin paypal si transferwise din care transfer in contul din banca. Clientii sunt doar din exteriorul Romaniei.
Deoarece sumele obtinute sunt mult sub minimul pe economie (undeva la 600ron/luna: o luna da, alte 2 luni nimic) nu am declarat la fisc nimic. Nu am depus declaratii fiscale pe persoana fizica niciodata. Ultima a fost facuta de firma la care am fost angajat in 2016.
Acum mi se cere sa declar sumele din 2018 si in avans pe cele din 2019.
1. La ce categorie de venituri sa ma incadrez?
2. La ce amenda sa ma astept?
Multumesc
Mergeti cu masina si declarati la politie cum s-a intamplat, Va veni sa inspecteze masina sa vada daca sunt urme. Asemanator am patit si eu. Daca persoana lovita nu depune plangere primiti acasa NUP (Neinceperea urmaririi penale) de la procurorul de caz.
Jane taticul vrea doar sa stie innainte tot ce se poate face ca sa nu mai alerge atunci in toate partile. Este admirabil, mai ales cand multi in aceasta situatie ar evita orice raspundere si s-ar eschiva in orice fel de la plata oricarei sume.
In acest caz ea doreste sa fie libera pentru alte relatii fara responsabilitatea unui copil. Eu in locul dvs as insista sa obtin custodie totala si mama sa aiba drept de vizita. Incercati sa discutati si cu parintii ei si ai dvs pentro o solutie de comun acord. Mai mult ca sigur veti avea nevoie de un avocat bun specializat pe acest tip de cazuri.
Mama incearca sa nu va treaca in certificatul de nastere ca sa aiba drepturi depline asupra copilului, sa nu aibe nevoie de semnatura dumneavoastra la aproape orice decizie, cu riscul pierderii pensiei de intretinere.
Daca mama pleaca in alta tara innainte sa nasca mai greu ca se aplica legile acelor state.
Recunoasterea copilului de castre dvs se poate face pe calea simpla la starea civila, chiar la notariat daca mama este de acord. Dar dupa cum afirmati sansele sunt mici si va fi necesar proces de paternitate dupa nasterea copilului.
Cel mai bine discutati si impacati-va. Copilul are nevoie de liniste chiar daca veti fi despartiti.
Ca o concluzie poate acesta era interesul doamnei.. copil cu orice pret doar al ei.