avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate loreleil23

Activitate loreleil23

Ok. Mulțumesc de răspuns.

latka a scris:

Nu e vorba de nici o comisie, asociația trebuie să stabilească dacă defecțiunea e pe parte comună sau e pe proprietate individuală. Constatarea respectivă vă e necesară pentru ca asigurătorul să știe asupra carui vinovat să se indrepte pentru recuperare bani :proprietarul apartamentului care v-a inundat, sau asociatia ca persoana juridica.Nu se știe de unde a curs ? Curge în continuare ? Nu va interesează culpabilitate sau nu a chiriașului, e o problema între proprietar și chiriaș, să-și spele rufele între ei, dacă defecțiunea provine din apartamentul de deasupra.Dvs. trebuie sa mergeți la asigurătorul, știe el ce sa va ceară.

Da, așa este poate m-am exprimat greșit, președinte de asociație dar în termenii vecinilor "șef de scara" . Este vorba despre agenția prin care a închiriat apartamentul și la care pretinde că plătește comision. Și nu înțeleg de ce pasează problema de la unul la altul ..eu la chiriași, chiriașii la proprietar iar proprietarul la agenția de închirieri. !!!? Am citit însă undeva că se face o "comisie de constatare" a problemei daca este de natură comuna, împreună cu președintele de asociație și vecinii pentru rezolvarea cauzei. Ori nimeni nu este interesat de așa ceva. Și aici vin iar cu întrebarea: in cazul in care nu se rezolva prin agenție după spusele proprietarului ce pot face eu ca și păgubit?! Menționez că, chiriașii vor pleca într-o lună de zile iar problema trebuie rezolvată urgent.

latka a scris:

1. Nu exista sef de scara, ci presedinte de asociatie, administrator, etc. Cititi legea 196 din 2018.
2. Nu se intelege despre ce agentie vorbiti.
.La intrebarile dvs. raspunsurile sunt :
1. Pe proprietatea individuala e responsabil proprietarul, pe cea comuna asociatia de proprietari.
2. Daca aveti asigurare, dauna v-o plateste asiguratorul, daca aveti asa ceva.
3. Dvs. trebuie sa sesizati,

Buna ziua, as vrea sa știu cum se procedează în situația când vecinul te inunda? Menționez că sunt mutată recent în acest bloc și am calitatea de proprietar. Persoanele de deasupra sunt chiriași. Paguba este destul de serioasa (tot coltul din partea dreapta a peretelui din bucătărie ) Am anunțat șeful de scara ( nu este interesat) , am anunțat chiriașii ( ei spun că au vorbit cu proprietarul care i-au îndrumat către agenție pt care plătește comision) . Întrebări: Cine e responsabil cu verificările si repararea țevilor? Cine îmi plătește dauna? (In cazul unei asigurări de apartament suplimentare prinsa in contractul de ipoteca) Cine trebuie sa se sesizeze in aceasta problema?
Mulțumesc de răspuns și scuze de unele greșeli de tastatura. Calculând am ajuns la concluzia că este puțin mai avantajos financiar cu concediul de maternitate decât cu indemnizația de creste copil. Însă actele premergătoare indemnizației au început să fie făcute odată cu certificatul de naștere, scos de soțul, nu însă și acordul trecerii pe acesta. Sa înțeleg că încă pot beneficia de la medicul de familie de încă 3 luni de zile de concediu sau minim 42 zile și pe urmă să trec la indemnizație.

Ionut.ion a scris:

Puteti alege sa beneficiati de restul de concediu postnatal ( 95 de zile) sau puteti opta sa ramaneti doar in cele 42 de zile obligatorii de concediu postnatal si apoi sa depuneti actele pentru indemnizatia concediului pentru crestere copil.

Faceti socoteala, vedeti cum este financiar mai avantajos si decideti apoi.

Buna ziua, as dori să știu care este regula beneficierii concediului maternal și după naștere și până când se poate lua sau renunța in favoarea indemnizației de creștere copil? Exista opțiunea alegerii continuării cu concediul de lăuzie până la expirarea celor 63 zile postnatal? Menționez că am beneficiat doar de 31 zile prenatal din cele 126 lei ulterior survenit nasterea înainte de termen.
ok, am aflat ulterior
Am si eu o intrebare, la intreruperea activitatii firmei din varii motive ce nu tin de angajat cum ar fi somajul tehnic se mentin sporurile de fidelitate precum si alte sporuri?
Discuție servicii DHL
Am cumparat un produs extern prin serviciul de curierat DHL care a fost platit odata cu valoarea comenzii. Pentru vamuirea acestui colet mi s-au pus la dispozitie 2 variante si s-au cerut documentatiile necesare dovezii platii la extern. In urma documentatiilor trimise s-au calculat pe factura : pretul de tranzactie, TVA si taxe vamale, coletul depasind valoarea de 150 EUR. Problema este ca in documentatiile atasate am trimis separat valoarea totala a produslui si valoare transportului care era deja inclus in acesta valoare. Pretul de tranzactie s-a calculat prin readaugarea aceluiasi transport pe care il continea (deducerea lor din documentele atasate) urmand sa fie calculate si restul de contributii. In urma reclamatiilor facute nu am putut sa rezolv nimic, sustinand ca totul s-a calculat conform documentelor furnizate, fara sa mi se dea lamuriri clare privind calculul acelor valori. Ce as putea sa fac sa dovedesc ca acea greseala de calcul exista?