avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Activitate Alex13e

Activitate Alex13e

Buna ziua, vreau sa incep postarea spunand ca eu sunt vinovat. Privind retroactiv, a fost o lipsa total de judecata sa petrec timp in preajma acestui indivit pe care acum il consider un psihopat. Acestea fiind spuse, comentariile in care sa-mi atrageti atentia ca eu sunt vinovat nu isi au rostul, vreau doar sa stiu cum ies din aceasta incurcatura cu acest psihopat.

Am plecat numai doi la munte urmand sa ne intalnim cu alti 5 oameni la destinatie. Am facut o oprire pe drum, ne-am plimbat cu bicicletele apoi in masina, aproape de destinatia finala, ne-am certat si m-a lasat la marginea drumului noaptea fara niciun bagaj, la multe ore distanta de casa. El mi-a vorbit urat ore in sir, tot drumul cu masina si toata plimbarea cu bicicletele, i-am atras atentia de mai multe ori dar degeaba. Luasem hotararea sa il suport pana acasa iar apoi sa nu-i mai vorbesc niciodata. Insa el nu s-a calmat, imi vorbea din ce in ce mai urat, m-am enervat, i-am vorbit si eu urat si imediat a oprit masina, m-a dat jos si a plecat in viteza cu toate bagajele mele. Urma sa petrecem doua zile intr-o zona fara semnal GSM, mi se pare ca am procedat bine sa plec si sa-mi salvez pielea.

Dupa cateva zile cand el s-a intors in Bucuresti a contactat-o pe prietena mea, pe care o cunostea, sa vina sa ia bagajele si mi-a transmis ca trebuie sa ii achit o dauna. Fiind intr-o situatie destul de rea, obiecte scumpe care nu imi apartineau erau la el, am confirmat ca ii voi plati dauna, crezand ca aceasta este imaginara. Apoi el a trimis niste poze cu masina avariata foarte putin si o estimare de pret exagerata, i-am transmis ca ii platesc, daca are o factura sa-mi justifice suma. Aici lucrurile au luat o intorsatura urata, el insistand sa-i platesc pe vorbe acea suma, sa-i fac plata in cont, fara factura sau deviz.
Eu nu i-am platit fara documente justificative. Cele mai valoroase obiecte din masina lui, printre care o bicicleta, erau ale prietenei mele chiar daca ea nu a fost cu noi, era plecata din tara. S-a dus sa ia bagajele, el i-a dat tot ce era al ei si cam tot ce era al meu mai putin cateva obiecte de valoare (electronice), care imi apartin si valoreaza mult. Aceste obiecte erau cam singurele care l-ar fi interesat pe el, dorea sa isi cumpere si el, dar i se pareau prea scumpe. Acum le-a primit gratis. Ultima conversatie dintre ei doi a fost cand prietena mea i-a scris ce obiecte au ramas la el, iar el a raspuns scurt ca eu am contul lui bancar, sa-i platesc.
I-am scris eu, am mentionat articolul 238 din codul penal, abuzul de incredere, el m-a ignorat si m-am dus la politie sa depun plangere. El s-a prezentat la politie si a afirmat cu nonsalanta ca i-a dat toate bagajele prietenei mele, nu a ramas nimic la el si ca eu i-am avariat masina. Initial eu nu-l crezusem ca masina are ceva, insa dupa prima mea vizita la politie am trecut prin fata casei lui si masina chiar este avariata, nu mult, doar daca te uiti de aproape, cred ca se poate repara cu 100-300 lei. Din ce inteleg de la el, dauna aceasta s-a produs la munte, unde nu era niciun martor, nu stiu daca are de gand sa vina cu vreun martor mincinos, cert e ca nu exista probe reale sa ma acuze pe mine. Dauna este atat de mica incat e mai avantajos pentru mine sa o platesc, chiar daca o supraevalueaza de 3-4 ori, ar fi multa bataie de cap sa particip la un proces in alt judet, foarte departe de casa, sa platesc avocat, apoi sa-l dau in judecata sa obtin cheltuielile de judecata dupa vreo 3-4 ani de litigiu.
Pentru a sustine plangerea mea eu am o poza trimisa de el cu electronicele mele, mesajele in care imi cere bani pentru ele si marturia prietenei mele care nu a luat in realitate acele bunuri si nici nu le-a gasit acasa cand s-a intors in tara, au ramas la el. Dar eu nu am facturi si acte de provenienta, le-am luat la mana a doua de pe OLX, nu stiu daca este suficient pentru a dovedi infractiunea.

Individul are multe infractiuni la activ, multe constructii fara autorizatie pe care eu le pot dovedi cu martori si fotografii, fals si uz de fals plus multe contraventii mai putin importante. Insa eu nu vreau sa sap groapa mai adanc facand alte plangeri sau incercand sa-l santajez cumva, vreau doar sa imi recuperez bunurile si sa nu mai aud de el.

Ce ma sfatuiti sa fac? Oare un avocat m-ar ajuta in acest stadiu al anchetei?Atunci lungirea procesului nu mai are rost. Mai bine predau permisul acum cat este iarna si fac cerere sa mi se reduca pedeapsa. Multumesc pentru raspunsuri.
Astept un raspuns si pentru a doua intrebare.
In practica se prescriu amenzile dupa 5 ani? La 1 inuarie anul viitor se prescrie amenda pe care am luat-o acum 5 ani?
Am citit articolele de lege dar ma intereseaza aspectul practic, ce se intampla in viata reala?
Articolele le mai citisem dar e vorba de interpretarea acestui articol 14 alin(2), nici macar nu sunt sigur daca se aplica in cazul meu fiind vorba de amenda contraventionala + pedeapsa complementare de suspenare a permisului.

Art. 14.
(2) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 2 ani de la data aplicării.

Data aplicarii este data la care a fost scris PV sau data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti?
Eu inteleg din acel articol ca in cazul in care aman procesul iar pedeapsa nu o execut in termen de 2 ani de la data intocmirii PV atunci scap de acesta suspendare. Poate nu interpretez eu corect litera legii.
Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am sanse sa prelungesc procesul inca un an.
Exista vre-o portita prin care sa scap definitiv de acesta suspendare fara a castiga procesul? Adica se prescrie aplicarea pedepsei complementare dupa o perioada de 1 sau 2 ani?
Din experienta voastre, fara referire la textul legii, amenzile de circulatie se prescriu vreodata in lumea reala? Stiu ca se prescriu dupa 5 ani cu nenumarate obeservatii si exceptii dar in practica cum este? Eu am o amenda veche de acum 5 ani si vreau sa stiu daca la 1 ianuarie anul viitor scap de ea?
Multumesc
Ma scuzi ca nu am facut 10 ani meditatii la gramatica inainte de admiterea la facultate si nu mi-am dat seama ca toti cunoscutii mei folosesc gresit acest cuvant, nici macar nu sunt dactilograf pentru a tasta si corect si repede asa ca poti gasi si alte greseli daca te pasioneaza.
Singura solutie e sa se plateasca intretinerea in 2 locuri pt aceeasi persoana?
E normal ca o persona sa fie trecuta la intretinere in doua locuri?
Prietena mea sta cu chirie si este trecuta la intretinere acolo, eu stau singur dar ea trece pe la mine destul de des si administratora a pus-o si pe ea la intretinere. Sta cu aproximatie 15 nopti pe luna in ambele locuri dar de multe ori ajunge si acolo unde sta cu chirie si la mine in aceeasi zi deci administratorii poat spune ca sta mai mult de 15 zile in fiecare apartament.
Adimnistratora oricum este o baba proasta fara alta ocupatie dar in situatia asta cine are dreptate? E normal ca prietena mea sa fie trecuta la intretinere si aici, era de datoria mea sa-i aduc ceva dovezi? Ea a spus ca pot sa-i aduc si chitanta de la intretinere din cealalta parte ca tot nu o ia in considerare.
Răspuns la discuția Vecina care tipa
Am discutat cu cativa prieteni politisti de proximitate din alte zone dar au zis ca nu-i pot face nimic daca este nebuna.
Nu cunosc situatia personala a vecinei, voi incerca sa ma interesez, dar pare ca tipa "din suflet", parca incearca sa se razbune pe cineva (cred ca a zis -tipat- odata ceva despre fiul ei mort). Blocul este in asa fel dispus (foarte prost) incat cel putin 30 de apartamente cred ca sunt afectate, daca nu 80 si cred ca o mai fi chemat cineva politia pana acum, eu stau aici de aproape un an.
Daca este nebuna si nu poate primi amenda, noi suntem obligati sa o suportam? Nu trebuie sa stea intr-un centru de nebuni? Este suficient sa aiba un supraveghetor ca sa poata locui in continuare aici? Si chiar daca noi suntem obligati sa ne toleram vecinii asa cum sunt, copii de pe scara sunt nevoiti sa asculte toate injuraturile ei? Trebuie tinuti cu casti pe urechi?
Multumesc
Am o vecina la etajul 4 care tipa si injura mereu, se aude in tot blocul, de la parter si cred ca pana la 10. Are cam 60 de ani si nu stiu daca mai locuieste cu cineva sau daca este nebuna cu acte in regula (nebuna oricum este).
Ce este de facut? Nu mi se pare normal sa o ascultam de dimineata pana noaptea la 12 cum urla pe fereastra sau pe casa scarii.