avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate georgelgica

Activitate georgelgica

Buna ziua!
Pentru a comercializa produse en-gros este obligatoriu ca firma sa aiba ca obiect principal aceasta activitate?
Ce acte sunt necesare pentru infiintarea unei depozit?
Multumesc!
Intr-un litigiu(somatie de plata), creditoarea a solicitat judecarea in lipsa, deoarece distanta fata de sediului paratei este destul de mare. La ultimele doua termene, pe motiv ca debitoarea a depus note de sedinta, instanta a amanat solutionarea cauzei. Prin depunerea notelor de sedinta, debitoarea urmareste tergiversarea litigiului. M-ar ajuta o cerere prin care sa solicit instantei judecarea cauzei indiferent daca debitoarea depune si la termenul urmator alte note de sedinta?
O societate comerciala doreste sa furnizeze unui SRL (care are ca obiect de activitate fabricarea betoanelor), in baza unui contract, apa. Societatea furnizoare are nevoie de vreo autorizatie? Cine stabileste pretul mc de apa? Multumesc!
Pentru perioada cuprinsa intre data expirarii contractului(01.05.2007) si data emiterii facturii(30.11.2010), pot cere dobanda legala?
Contractul de furnizare a expirat la 01.05.2007, iar factura a fost emisa doar in luna noiembrie 2010. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data emiterii facturii?
Multumesc!
Răspuns la discuția Expertiza tehnica extrajudiciara
Recunoaste ca a consumat apa, dar nu e de acord cu cantitatea. In mod sigur va fi de acord cu expertiza, deoarece nu exista alta sursa de apa in zona. Aceasta expertiza de scuteste de neplaceri?
O societate comerciala furnizeaza apa unei alte societati (cu obiect de activitate fabricarea de betoane) timp de 3 ani fara sa poate fi determinat consumul de apa. O expertiza tehnica extrajudiciara ar putea fi solutia aleasa de cele doua societati pentru a determina acest consum? Ce putere are aceasta expertiza? Poate fi contestata de un organ al statului???
Sa inteleg ca instanta va respingere cererea de emitere a somatiei de plata daca debitorul solicita proba cu martori?
In cazul acesta procedura este inutila.
Parata vrea sa dovedeasca cu martori ca a platit facturile emise de reclamanta. Facturile in cauza au fost emise in perioada iulie 2009 - aprilie 2010 si sunt in numar de peste 300. Este greu de crezut ca martorii propusi de parata(salariatii care au receptionat marfa) isi vor aminti ca factura X a fost platita in data Y. Instanta poate admite proba cu martori ?
Imi puteti spune cemotive sa invoc pentru a cere respingerea probei cu martori?
Multmesc!
Urmare a unor relatiilor comerciale, creditorul a emis facturi reprezentand marfa livrata. debitorul refuza sa le achite motivand prin faptul ca a platit anumite sume de bani soferului(cel care a livrat marfa). In acest sens invoca un carnetel in care apar notate mai multe sume de bani si semnaturi de primire. Acest carnetel poate constitui dovada platii facturilor? Din cate stiu eu, dovada platii unei facturi se face prin documente justificative (chitanta, extras de cont).