avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate JOHN16

Activitate JOHN16

Buna ziua.Certificatul de urbanism si autorizatia deconstrire au valoare juridica?Exemplu,X mosteneste o casa .care atunci cand au cumparat=o parintii , era un garaj cu aut.de construire.Parintii transorma garajul in casa pentru ei dar fara autorizatie.Xo mosteneste ca garaj ssi vrea sa intre in legalitate dar se imbolnaveste si se ocupa sotia care la intelegere cu arhitectul pune la dosare nu certificatul de mostenitor al lui X ci alte acte ca sa fie si ea proprietar. IIntreaba la ce se poate astepta in caz de vanzare sau partaj daca pe CU siAU este si sotia ?
Răspuns la discuția Comun sau propriu ...
multumesc pt.raspuns
Buna ziua.Este adevarat ca bani pproveniti din vanzarea unui bun,imobil , propriu devin bun comun la partaj?
Buna ziua.In 1995am cumparat un teren de 300 mp cu sotia pe care am construit un garaj de cca 60mp cu ajutorul parintilor mei. In 2005 am vandut garajul+teren parintilor mei cu procura de la sotie.Parintii mei au modificat garajul si au facut ocasa cu 3 camere ca sa locuiasca langa copii ei locuind la tara .Casa neavand autorizatie de constr. In 2015 dupa ce a murit tata am facut succesiunea si am devenit mostenitor al casei.Va rog sa=mi spuneti daca in acest caz este bun comun sau bun propriu ca sa pot obtine autorizatia de c.
Discuție intrebare
Buna ziua.Daca unul din coproprietari nu este de acord ca celalalt sa faca modificari la locuinta comuna ,la un partaj are vre-o relevanta acest fapt si cum se poate demonstra,daca da?