avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

Buna ziua.Daca unul din coproprietari nu este de acord ca celalalt sa faca modificari la locuinta comuna ,la un partaj are vre-o relevanta acest fapt si cum se poate demonstra,daca da?
Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 01:59, 12 Iulie 2020
Bună seara,
Depinde de ce tip de modificări vorbim.
Art. 640 Cod Civil reglementează următoarele situații :
Fiecare coproprietar poate să facă acte de conservare cu privire la bunul comun fără acordul celorlalți coproprietari.
Actele de administrare, precum încheierea sau denunțarea unor contracte de locațiune, cesiunile de venituri imobiliare și altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce dețin majoritatea cotelor-părți.
Orice acte juridice de dispoziție cu privire la bunul comun, actele de folosință cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare și locațiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum și actele care urmăresc exclusiv înfrumusețarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. muntean sorin adam muntean sorin adam daca in urma unei succesiuni rezulta doi proprietari, ai unei case, careposeda ficare 50%, poate unul dintre ei sa aduca modificari, imobilului, fara acordul ... (vezi toată discuția)
Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune. Potorac Constantin Potorac Constantin Este suficienta o conventie de constituire drept de uz pentru traversare cale de acces cu mai multi proprietari in diviziune, obtinuta de la un singur ... (vezi toată discuția)
Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)