avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate tstefana

Activitate tstefana

In acest moment nu lucrez si ar fi destul de greu sa-mi gasesc loc de munca.

Multumesc mult ptr. mesaje!
Buna ziua,
Persoana sex feminin, nascuta 13.07.1967, indeplineste conditiile ptr pensionare anticipata. Stagiu de cotizare contributiv 37 ani 3 luni si 12 zile,concediu pre si postnatal octombrie 2001-februarie 2002 3 luni si 14 zile,spor grupa de munca II 1 ani si 6 luni. Total stagiu cotizare realizat 39 ani 26 zile. Care este procentul de dimnuare pentru fiecare luna de anticipare?
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua!
In per oct 2001-feb 2002 am avut concediu pre si post natal, 72 zile. In fiecare din aceste luni, in stagiile lunare de pe site cnpp, apare numar puncte acordate. Stiu ca perioada respectiva este asimilata, dar avand in vedere ca apare numar puncte, nu ar trebui sa fie contributiva? Nu inseamna ca s-a platit CAS? Stiu ca in acea perioada, pe langa indemnizatia de concediu pre si postnatal am primit si prima/bonus.
Multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta venituri
Problema mea este ca in luna martie am lucrat doar 15.03-31.03. Si venitul de pe adeverinta trebuia sa fie 400000/2=200.000. Cine a completat a trecut 400.000. Imi este teama ca nu vor lua in considerare adeverinta si ma gandeam ca poate sunt situatii de care stiti si ce s-a intamplat. Multumesc!
Am inteles si va multumesc ptr raspuns.
In perioada respectiva au fost acordate prime care aproape dublau salariul. Nu se pune problema sa renunt la adeverinta.
Buna ziua!
Am o problema: m-am anagajat la o firma incepand cu data de 15.03.1997. In cartea de munca este trecut salariul de baza lunar 400.000, iar in adeverinta eliberata de angajator (pentru perioada 15.03.1997-01.04.2001) ptr luna martie 1997 este trecut ca venit total lunar, suma integrala, 400.000. Nu s-a tinut cont ca este lucrat partial in luna respectiva. Restul adeverintei este corecta. Exista riscul sa nu fie luata in considerare? Am solicitat o noua adeverinta, dar dureaza. Eu trebuie sa depun dosarul luna aceasta.
Multumesc!
Buna ziua!

Am avut contract de muncă cu timp parțial 4 ore in perioada 1985-1990, fiind studenta la seral. Se poate cumpara diferenta de 2 ani jumatate pentru pensie anticipata?

Multumesc!
Stefana
Buna ziua!

Am avut contract de muncă cu timp parțial 4 ore in perioada 1985-1990, fiind studenta la seral. Cum se calculează stagiul de cotizare?
In aceeasi perioada am avut si 2 luni concediu fara plata, ptr studii. Cu cat se reduce stagiul de cotizare? Cu o luna?

Multumesc!
Stefana