avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_draghici

Activitate andrei_draghici

Sanse anulare proces-verbal de contraventie

Buna ziua,
As dori să stiu daca exista sanse de anulare a unui proces verbal intocmit de Politia Rutiera daca, conform art. 17 din OUG 02/2001, agentul constatator doar s-a semnat pe pv fara să scrie numele, prenumele și calitatea sa, desi avea obligatia.

Multumesc!
Buna ziua,

Firma mea, X SRL, doreste să cumpere de la firma Y SRL produse cosmetice (produse și legalizate de ei). Intrebarea mea este daca firma mea poate comercializa, in acord cu producatorul desigur, produsele respective sub alt nume și design, fara a fi nevoie să le relegalizeze. Daca se poate, trebuie facute modificarile vizuale inainte de cumparare de la producator, sau se pot modifica și dupa? Intrebarea mea vine in prisma faptului că exista producatori mici și buni la noi in tara de astfel de produse, la care design-ul și branding-ul lasa de dorit.

Va multumesc!
Buna ziua,

Doresc sa comercializez online suplimente nutritive sportive - proteine din zer cu diferite arome, pre-workout, gainer, capsule CLA, tablete creatina monohidrata, etc. Am gasit un producator in UK cu care pot lucra tip private label - ei au reteta, produc in masa pentru clienti, eu le pot comanda si sa imi pun brand-ul meu pe cutii/pungi.

Am tot incercat sa gasesc exact ce am de facut, dar nu reusesc sa gasesc nicaieri toti pasii. Vreau sa ma ajutati, daca puteti, cu ce am de facut, atata vreme cat firma mea nu produce suplimentele, doar le importa, incat sa pot vinde aceste produse legal.

De la producator am fisele tehnice pentru toate produsele, dar nu stiu daca sunt indeajuns. Stiu ca pe ambalaj sunt obligat sa trec toate ingredientele pe care le contine produsul si in ce concentratie. Am citit si de pregatirea unui dosar pentru Institutul de Bioresurse, dar in lista de lucruri necesare sunt standarde de firma, certificate de analiza fizico-chimice etc. Trebuie sa le am eu ca firma sau trebuie cerute de la producator daca eu le import?

Va multumesc si sper ca ma puteti ajuta!
@adriandimitriu, pe partea de cosmetice nu as fi primul, dar la suplimente, da. Ar fi si private label, iar de acest lucru m-am interesat cu privirie la institutul de bioresurse. Multumesc pentru raspuns si detalii!
Am inteles. Va multumesc!
Buna ziua!

In in proces de deschidere a unui SRL care se va ocupa cu vanzarea online de produse prin dropshipping. Am gasit furnizori din UE pe domeniul de suplimente nutritive si skincare. Intrebarea mea este urmatoarea: sunt obligat sa am detaliile de pe ambalaj/cutie in limba romana sau este indeajuns sa le am detaliate pe pagina produsului pe website? Ca exemplu, am gasit unul dintre produse in oferta Douglas, care este un brand mare in Romania, si nici ei nu au il lb. romana pe ambalaj, decat pe website.

Va multumesc!