avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Activitate andreiandrein

Activitate andreiandrein

Buna ziua,

Dețin o firma pe care mi-am desfășurat activitatea part time. Am avut câțiva clienți pentru care am prestat servicii, am făcut contract de prestări servicii pentru a elibera factura și am încheiat activitatea de comun acord scris și verbal, dar fără act adițional la contract. Cum se poate face pentru a incheia contractele și totul să fie în regulă? Pentru unii clienți au trecut câteva luni de la încetarea activității.

Mulțumesc frumos!
Buna ziua,

Vin la dumneavoastra cu o intrebare legata de obligatiile de plata impuse de un contract incheiat dintre o universitate si un student. Am fost cazat in caminele studentesti intr-o anumita camera pe baza unui contract valabil din martie 2022 pana in iunie 2022. Am fost la zi cu plata regiei in fiecare luna, iar in Decembrie 2022 am primit un mail care mentioneaza ca trebuie sa platesc o suma de bani din cauza regularizarilor platilor din camera respectiva. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc suma respectiva pentru o camera a carui contract a expirat.

Multumesc frumos!
Buna ziua,
Dau meditatii si doresc sa fac o platforma online unde elevii sa poata recapitula lectiile si sustine teste de antrenament pana ajung sa stapaneasca fiecare capitol in parte. Pentru a urma programa scoalara, am creat prezentari powerpoint in care am preluat multe informatii din manualul scolar. Manualul a fost publicat de Editura didactica si pedagogica. Din cate stiu incalc drepturile de autor in acest moment. Cu m pot face sa rezolv aceasta problema?
Buna ziua, am o intrebare legata de inventarul si contabilitatea unui SRL. Urmeaza sa deschid un serviciu de tip Mystery Box. Voi avea ca facturi de intrare produsele care vor ajunge in inventarul firmei din cate am inteles si ca facturi de iesire eu voi factura clientul cu serviciul de tip mystery box. In fiecare cutie vor ajunge produse la intamplare din inventarul meu, dar eu cum le voi scoate din inventarul firmei daca nu facturez fiecare produs in parte ci doar serviciul?
Buna ziua,

Daca vreau sa fac import de jucarii de plus din China pentru a le vinde in Romania care sunt toate declaratiile, autorizatiile si obligatiile pe care le am? Se vor cumpara si cutii personalizate pentru impachetare. Ce informatii trebuie sa pun pe cutie? Au nevoie de instructiuni?

Multumesc!
Buna seara,

Dacă înființez PFA, iar pentru sediu fac un contract de comodat cu o persoană fizica în care precizez că îi folosesc doar o camera din casă cum se recalculează impozitul locuinței? Totalul impozitului o să fie reprezentat de impozitul rezidential al proprietarului pe partea de casa rămasă plus impozitul nerezidential pe camera pe care o folosesc eu? Amândoi plătim partea noastră de impozit sau cineva plătește ambele părți? Valoarea casei la care este calculat impozitul nerezidential rămâne aceeași ca și la cel rezidential?

Mulțumesc!
Buna ziua,
Sunt interesat sa deschid un PFA pentru a testa o afacere. Am ales PFA pentru că se poate închide în câteva zile fața de un SRL și am observat că taxele sunt mai mici. Afacerea consta in importul de produse din China și vânzarea in Romania prin parteneriat cu o firma de curierat. Planul era să țin deschis PFA-ul până mă apropiam de pragul celor 12 salarii minime, iar după urma închiderea lui și deschiderea unui SRL tocmai pentru a evita plata pensiei și a sănătății. Un contabil m-a sfătuit să deschid direct un SRL deoarece chiar dacă ating sau nu pragul celor 12 salarii eu tot o să plătesc sănătatea și pensia. Este adevărat acest lucru? Nu as plati doar cei 10% impozit? Fiind student cu un buget limitat și fiind la prima afacere îmi este greu să încep direct cu un SRL datorită prețurilor mai mari și a procedurii de închidere mai grele.
S-au cumpărat câteva produse din China in scopul testării pieței. Produsele au fost vândute pe olx pentru câțiva zeci de lei. Urmează înființarea firmei pentru continuarea vânzării. De ceva timp tot sunt amenințat pe olx de un anume "competitor" care s-a plans ca ii fur clienții și el deține firma și poate elibera factura, iar eu nu pot. I-am explicat frumos că eu nu fac treaba asta pe lunga durata ci este doar o chestie de moment (cel puțin ca persoana fizica). Acesta a intervenit cu amenințări legate de ANAF și mai nou cu amenințări la adresa personala ("știu multe despre tine", "o să ne vedem noi" etc.). Nu mă simt neapărat amenințat de câteva mesaje de pe olx, dar vreau sa știu ce demersuri legale pot lua în acest sens.

Mulțumesc!