avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Activitate svsu

Activitate svsu

Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Intentionez sa fac si eu specializare la Ciolpani. Sa inteleg ca nu ma va ajuta prea mult?
Multumesc tuturor!!!
Puteti sa ma lamuriti care sunt similitudinile si , eventual, diferentele?
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Inca ceva:
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.65 din 29 iunie 2005
privind modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

(2) Indemnizatia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

(3) Indemnizatia de concediu de odihnă se plăteste de către angajator cu cel putin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.


Cum va explicati faptul ca mi-a fost refuzata plata indemnizatiei de concediu pe motiv ca nu sunt functionar public.


Codul muncii nu este suveran?


Care ar fi cea mai simpla procedura prin care as putea sa-mi recapat drepturile?
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
(6) Personalul de specialitate poate fi incadrat in munca sau in serviciu, dupa caz, numai dupa obtinerea unui certificat de competente profesionale in conditiile stabilite prin metodologia emisa de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Prin personal de specialitate in sesul prezentei legi definim, pe scurt, ”Cadru Tehnic cu Atributii de Prevenire si Stingere a Incendiilor” eliberate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in conformitate cu prevederile OUG 129/2000 republicata.

Cadru tehnic cu atribuţii în. domeniul PSI – cod COR. 516.106

Ordinul M.A.I. (MIRA)nr. 106/2007 pentru aprobarea Criteriilor de stabilire a consiliilor locale şi operatorilor economici care au obligaţia de a angaja cel puţin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor.
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Ordinul nr. 394/2008 privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania (COR) spune ca Seful de serviciu voluntar/privat pentru situatii de urgenta are codul - 315101 iar Legea nr. 481/2004 privind protectia civila, republicata 2008 la Art. 13 dixit:
(1) La toate nivelurile de competenta, in structurile cu activitate permanenta sau temporara din Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta se constituie structuri specializate in domeniul protectiei civile.
(2) La nivelul municipiilor, al oraselor, al comunelor, al institutiilor publice si al operatorilor economici cuprinsi in clasificarea din punct de vedere al protectiei civile, se incadreaza personal de specialitate cu atributii in domeniul protectiei civile.
(3) Personalul de specialitate cu atributii in domeniul protectiei civile se incadreaza la:
a) ministerele si institutiile publice centrale la care, potrivit legii, nu se constituie centre operative pentru situatii de urgenta cu activitate permanenta;
b) serviciile publice deconcentrate la nivel judetean, la nivelul municipiului Bucuresti si sectoarelor acestuia, din subordinea ministerelor care, potrivit legii, constituie centre operative pentru situatii de urgenta cu activitate permanenta;
c) regiile autonome, companiile nationale si societatile comerciale care, prin specificul activitatii lor, pot crea stari potential generatoare de situatii de urgenta civila sau sunt expuse unor riscuri majore;
d) consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale in care, potrivit schemelor cu riscuri teritoriale intocmite conform legii de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta, exista pericolul potential de producere a dezastrelor naturale provocate de cutremure, inundatii si incendii de padure.
(4) Personalul de specialitate prevazut la alin. (2) asigura permanent coordonarea planificarii si a realizarii activitatilor si masurilor de protectie civila, participa la pregatirea serviciilor de urgenta, a salariatilor si/sau a populatiei si asigura coordonarea secretariatelor tehnice ale comitetelor pentru situatii de urgenta, respectiv a celulelor de urgenta.
(5) Persoanele prevazute la alin. (3), cu exceptia celor incadrate la societati comerciale si regii autonome, sunt functionari publici si, pe timpul indeplinirii atributiilor de serviciu, sunt investite, in calitate de inspectori de protectie civila, cu exercitiul autoritatii publice. Calitatea de inspector de protectie civila se atribuie prin ordin sau prin dispozitie scrisa a angajatorului.
(6) Personalul de specialitate poate fi incadrat in munca sau in serviciu, dupa caz, numai dupa obtinerea unui certificat de competente profesionale in conditiile stabilite prin metodologia emisa de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
(7) In functie de complexitatea si volumul atributiilor de serviciu, personalul de specialitate prevazut la alin. (2) poate indeplini, prin cumul, si atributiile cadrului tehnic in domeniul apararii impotriva incendiilor.
Art. 15
(1) Activitatea de prevenire in domeniul protectiei civile si/sau al interventiei operative se asigura de catre serviciile de urgenta, prin structuri specializate, in conformitate cu competentele si atributiile stabilite potrivit legii.
(2) Serviciile de urgenta profesioniste sau voluntare si celelalte structuri specializate pentru interventie si actiune in situatii de urgenta, constituite de catre autoritatile abilitate in conditiile legii, cuprind personal si formatiuni instruite in specialitati necesare protectiei civile.
(3) Prevederile alin. (2) se aplica si serviciilor de urgenta private, constituite potrivit dispozitiilor legale.
(4) Criteriile de performanta pentru formatiunile prevazute la alin. (2) si (3) se elaboreaza de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si se aproba prin ordin al ministrului administratiei si internelor*).
___________
*) A se vedea Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 718/2005 pentru aprobarea Criteriilor de performanta privind structura organizatorica si dotarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 636 din 20 iulie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 158/2007 pentru aprobarea Criteriilor de performanta privind constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor private pentru situatii de urgenta, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 150 din 1 martie 2007, si Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 360/2004 pentru aprobarea Criteriilor de performanta privind structura organizatorica si dotarea serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 958 din 19 octombrie 2004.
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Uitati un exemplu:

[ link extern ]
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Să înţeleg că "greşeala" a fost intenţionată sau chiar nu se putea să fiu angajat pe o funcţie de conducere din prima, se putea motiva că la data angajării nu era stabilită componenţa acelui serviciu. Există un cuantum al funcţiilor de conducere raportat la numărul total de funcţionari publici?
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Exact. Numai ca desi am functie de conducere sunt angajat ca personal contractual. Atunci când am întrebat în ce calitate am fost angajat răspunsul a fost referent. Păi referentul nu e şi el funcţionar public?
Ca să se evite o salarizare corespunzătoare unei funcţii de conducere s-a preferat tăinuirea modului meu de angajare.

În cadrul compartimentului de prevenire am un număr de 15 specialişti ÎNCADRAŢI nu ANGAJAŢI pe bază de contract încheiat între primărie şi aceştia pe perioadă determinată.
Răspuns la discuția Sef SVSU = functionar public?
Personalul serviciului stiu ca sunt incompatibili cu statutul de functionar public, dar seful serviciului?

Cititi cu atentie postul!!