avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate Miha55

Activitate Miha55

Buna ziua!
Am primit acasa o notificare prin posta de la o banca unde spune ca exista un credit și o suma restanta de plata pe numele tatălui meu. Problema este ca nici eu, nici mama mea nu știam ca el a făcut un credit, iar el este decedat de 3 ani.
Moștenirea a fost făcută și a constat intr un apartament, al cărui proprietari suntem și eu și mama mea. Apartamentul este singurul bun imobil de a cărui existența aveam cunoștința ca este pe numele tatălui meu.
Acum a apărut și acest credit, și știu ca in general se moștenesc și datoriile.
Având in vedere ca nu știam de acest credit și nici nu ne permitem sa îl achitam, nu știm cum sa procedam. Ne este teama ca dacă vom cere detalii la banca, vor trece automat creditul pe numele noastre.
Cum ar trebui sa procedam?
Buna ziua!
Am 22 de ani si beneficiez de pensie e urmas deoarece am continuat cursurile unei facultati de stat. Absolv in curand si as dori sa mi continui studiile, insa la o universitate privata. Mai primesc pensie daca urmez cursurile unei institutii private, sau nu este relevant acest lucru?
Multumesc!
Buna ziua! Am 21 de ani și sunt studenta in anul 2, la zi, și plănuiesc să îmi continui studiile pana la finalizare(licența +master).
Primesc pensie de urmas din septwmbrie 2019, în urma decesului tatălui meu.
Intrebarea mea este următoarea: mai primesc pensia in situatia in care ma angajez cu contract de munca? Am inteles ca daca realizez alte venituri, nu as mai primi.
Legea nu mă lămurește prea tare. Multumesc!

Imi puteti explica, va rog, ce presupune aceasta actiune civilă?
Antoanela Geaman a scris:

De preferat este sa deschideti actiunea civila...cea penala nu are termen de solutionare..

Tatal meu a decedat în urma unui accident de muncă, el lucrând într-un șantier naval. Cineva mi-a spus că există posibilitatea deschiderii unui proces împotriva firmei la care el a fost angajat, pentru a obține anumite despăgubiri. Exista asa ceva? Si ce ar presupune? As vrea sa ma lămuresc exact. Multumesc!