avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit bancar moștenit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit bancar moștenit?

Buna ziua!
Am primit acasa o notificare prin posta de la o banca unde spune ca exista un credit și o suma restanta de plata pe numele tatălui meu. Problema este ca nici eu, nici mama mea nu știam ca el a făcut un credit, iar el este decedat de 3 ani.
Moștenirea a fost făcută și a constat intr un apartament, al cărui proprietari suntem și eu și mama mea. Apartamentul este singurul bun imobil de a cărui existența aveam cunoștința ca este pe numele tatălui meu.
Acum a apărut și acest credit, și știu ca in general se moștenesc și datoriile.
Având in vedere ca nu știam de acest credit și nici nu ne permitem sa îl achitam, nu știm cum sa procedam. Ne este teama ca dacă vom cere detalii la banca, vor trece automat creditul pe numele noastre.
Cum ar trebui sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:59, 29 Martie 2023
Buna ziua, trebuie sa cereti mai multe informatii la banca, inclusiv sa va dea o copie a contractului de credit. Dvs. ati mostenit si datoriile, chiar daca nu stiati despre acestea. In functie de clauzele contractuale si de situatia platilor, vedeti daca creditul nu este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumuturi in caz de deces RODICAPIS RODICAPIS MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati. Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu ... (vezi toată discuția)
Titularul creditului a decedat razvan257 razvan257 Bun gasit.Pe 24.12.2013 tatal meu a luat un credit fara girant si fara coplatitor de la garanti.in data de 10.01.2015 a decedat deci practic a platit cam un an ... (vezi toată discuția)