avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca-Maria Rusu

Activitate Bianca-Maria Rusu

Răspuns la discuția certificatul de grefa
Dacă sunteți executat deja, se face contestație la executare împotriva actelor emise de ANAF. Nu operează nicio decădere.
Răspuns la discuția certificatul de grefa
De principiu, formularea unei plângeri contravenționale suspendă executarea, dar este necesar ca organul de executare să fi fost înștiințat că există un litigiu pe rol. De aceea, era necesară depunerea de către dumneavoastră în dovedire a unui certificat de grefă, care să facă dovada litigiului.

Anaf nu are cum să ia cunoștință de litigiu din oficiu, pentru că nu are îndatorirea de a verifica. Dumneavoastră trebuie să faceți dovada.
Răspuns la discuția certificatul de grefa
Este un document pe care vi-l eliberează instanța, în baza unei cereri depuse de dumneavoastră, din care reiese că aveți un litigiu pe rol, numărul de dosar, părțile și obiectul acestuia.

Bănuiesc că ați formulat plângere contravențională și doriți să faceți dovada acesteia.

Cererea pentru certificatul de grefă este, de obicei, formular tip. Trebuie să vă adresați instanței la care derulați litigiului pentru obținerea acesteia.
Nu. Declarația notarială o dă proprietarul, dar e pentru situația în care nu se prezintă vecinul la convocare, nu pentru situația în care refuză expres.
Bună ziua!

Din situația dumneavoastră nu reiese cu claritate dacă ați făcut convocarea vecinului și refuză să se prezinte pentru a-și da semnătura sau dacă și-a manifestat, după convocare, refuzul de a semna.

Pentru prima variantă, câtă vreme există dovezi de convocare, neprezentarea nu vă încurcă, pentru că o puteți suplini cu o declarație notarială.

Pentru varianta refuzului, situația este mai complicată, fiind motiv clar de respingere a cererii de emitere a documentației cadastrale pentru suprafața de teren actualizată.

În această situație, soluția este acțiunea în uzucapiune pentru suprafața neînscrisă în acte și, pe baza hotărârii judecătorești obținute, înscrierea ulterioară la cadastru.
Răspuns la discuția Poprire salariu
Bună seara! Orice sumă datorată și constatată printr-un titlu executoriu poate să fie supusă executării silite, inclusiv penalitățile. ANAF este organ de executare pentru sumele pe care le datorați acesteia.

Cu privire la înștiințare, ar fi trebuit să primiți o adresă de înființare a popririi de la ANAF, comunicată la domiciliul dumneavoastră.
Bună ziua! Va trebui să faceți ieșirea din indiviziune, pentru ca terenul să devină din proprietate comună pe cote părți, proprietate exclusivă pentru fiecare dintre dumneavoastră pentru cota proprie. Ieșirea din indiviziune se face prin partaj, fie voluntar, fie judiciar (la instanță).

Dacă nu vă cunoașteți verișoara, soluția cea mai bună ar fi o acțiune în partaj promovată la instanța competentă.
Bună ziua!

Faceți verificări dacă dosarul este la Parchetul general, pentru că în lipsa altor detalii nu pare că infracțiunea expusă de dumneavoastră este de competența acestuia, ci de competența unuia dintre Parchetele de sector. Posibil ca dosarul să fi fost declinat la alt parchet.
Cereți informații cu privire la dosar și unde se află acesta, în scris. Apoi faceți o cerere de studiu a dosarului, tot în scris, poate vă aprobă procurorul de caz studierea.

Dacă nu vi se răspunde acestor solicitări, aveți posibilitatea să formulați la instanță o contestație privind durata procesului penal, dacă nu ați fost informați despre nimic, iar urmărirea penală se desfășoară cu o lentoare nejustificată.

Sugestia ar fi să apelați la un avocat ales care să vă reprezinte în cadrul procedurilor, cererilor formale adresate prin apărător li se răspunde, de regulă, mai ușor.
Bună ziua!

Pe perioada stării de alertă, se prelungește valabilitatea cărții de identitate. Acest lucru e posibil fiindcă, așa cum stabilește Legea 55/2020, “Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”.

Dispozițiile menționate au fost menținute până în prezent. Atenție, nu se amână schimbarea cărții de identitate, ci se prelungește valabilitatea celei vechi, având la dispoziție un interval mai lung de timp să faceți demersuri pentru eliberarea noii cărți de identitate.
Contributia la fondul de pensii privat este bun propriu și se transmite succesoral, într-adevăr. Nu urmărește formula bunurilor comune, dar se adaugă la partea din bunurile comune ce îi revine prin partaj defunctului și se calculează la masa succesorală.