avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate ct66

Activitate ct66

Daca ai grupa de munca ( I sau II) poti solicita pensie anicipata ?
Revin cu intrebare la obiect :
Conform lege nr.263, art. 55 am dreptul la aproape 9 ani de reducere a limitei de varsta de pensionare datorati grupei I+II,dar conform art.60(1) si art.65(5) am dreptul si la diminuarea varstei cu 2 ani ,pentru ca am locuit in oras poluat- mai putin de 11 ani.

De ce nu se poate calcula astfel ?
Care este legea sau articolul care explica acest lucru - NU SE CUMULEAZA ?

Va multumesc mult !
LEGEA DE MAI JOS NU SE POATE APLICA PENTRU CUMULAREA REDUCERILOR DE LIMITA DE VARSTA ?

Pensia pentru limită de vârstă

Art. 60

(1) Fracțiunea de an de stagiu de cotizare realizată în grupa I și/sau condiții speciale de muncă, pentru care nu se acordă reducerea vârstei standard de pensionare conform prevederilor art. 55 alin. (1) lit. b), poate fi cumulată cu perioadele de stagiu de cotizare realizate în condiții deosebite de muncă în vederea reducerii vârstei standard de pensionare conform prevederilor art. 55 alin. (1) lit. a).

(2) Reducerile vârstelor standard de pensionare prevăzute la art. 55, precum și cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca reducerea totală să fie mai mare de 13 ani.

(3) Vârstele de pensionare reduse în condițiile alin. (2) nu pot fi mai mici de 50 de ani pentru femei și de 52 de ani pentru bărbați, respectiv de 45 de ani pentru persoanele prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).


Detalii: [ link extern ]
Cei care au grupa de munca( I si II) beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani , daca au locuit cel putin 30 de ani intr-un oras poluat - modificarea alin. 5 din art.65 ?
Care este legea si articolul ?