avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Cosima

Activitate Cosima

Răspuns la discuția administratori societate
Sub orice forma. Poate avea un Consiliu de administratie......adica mai multi administratori. Sper ca am inteles bine intrebarea..............
Nu stiu daca am ales bine categoria de postare, dar ...sa vedem.
Cand se considera ca ai intrat in posesia actiunilor cumparate prin intermediul PAS? la momentul achizitionarii lor sau in momentul inregistrarii in Registrul actionarilor?
Răspuns la discuția Reorganizare Regie Autonoma
Multumesc pt. raspuns.
Buna ziua,
Regia Autonoma, spre deosebire de o societate comerciala nu are notiunea Capital Social ci Patrimoniu. La reorganizarea unei regii in SC pe actiuni exista obligativitatea ca tot patrimoniul regiei sa se regaseasca in Capitalul Socila al noii societati sau exista posibilitatea definirii unui Capital Social diferit de Patrimoniul Regiei? Restul bunurilor intrand pur si simplu in patrimoniul noii societati......
Motivul suplimentarii este dezvoltarea infrastructurii locale, prin urmare nu justificarea imi pune probleme(tocmai din acest motiv nu am intrat in detalii). Pe mine m-ar interese strict pe servicii de creditare, daca se aplica sau nu.......pot fi conditii usor diferite fata de contractul initial in sensul specificului acestui tip de servicii(comisioane, dobanzi ..altele). Conditiile noi, chiar daca difera de cele initiale sunt net superioare unor conditii care s-ar obtine chiar si prin organizarea unei licitatii, nemaivorbind de durata lunga fapt care ar intarzia ralizarea investitiilor propuse.
;)Buna ziua,
conform art. 122, lit i din OG 34/2006, pentru achizitionarea de servicii suplimentare este necesara intrunirea unor conditii. Pana aici toate bune si frumoase, dar intrebarea mea este:
Se aplica aceste prevederi si serviciilor de creditare in sensul suplimentarii creditului contractat initial?:stunned:
Răspuns la discuția Dizolvarea Societate
Dna Baciu, acelasi lucru incercam si eu sa subliniez, insa mai delicat, raportat la ce spunea dna. Mihaiela.......normal ca Registrul te taxeaza.
Răspuns la discuția Dizolvarea Societate
Buna din nou, vreau sa mentionez ceva legat de impozitul forfetar si anume:
-eu am platit imp forfetar pana in momentul radierii desi nu aveam ,,pornita" activitatea, singurele modalitati de evitare a impozitului fiind dizolvare, radiere sau suspendare pe maxim 3 ani.
Legat de cheltuieli de dizolvare, chiar credeti ca Registrul Comertului dizolva si radiaza firme gratuit fara macar sa incerce o recuperare a costurilor? Ar trebui sa afle chestia asta toti asociatii/actionarii care vor sa scape de societatile pe care le au.
Dar nu vreau sa va contrazic dna. Mihaiela, poate s-a schimbat ceva in legislatie intre timp si nu am fost pe faza.
Răspuns la discuția Dizolvarea Societate
Buna ziua, am fost intr-o situatie similara insa nu a declansat ORC dizolvarea, respectiv radierea societatii, a fost alegerea mea. La fel nu avusesem activitate de la infiintare insa imi erau depuse la timp situatiile financiare. Este posibil, aproape sigur ca datorati faimosul impozit forfetar chiar daca nu ati desfasurat nici un fel de activitate si atunci e mai delicat pentru ca veti inregistra datorii la bugetul de stat. DVS ce doriti? Sa mentineti societatea in cazul in care veti avea nevoie de ea?sau sa o radiati? In oricare dintre situatii cel mai bine e sa luati legatura cu cel caruia ii este repartizata societatea dvs. la finante si sa vedeti exact cum stati.
In primul rand multumesc pentru raspuns!
Contractul este in vigoare de 9 ani...cred ca nu mai poate fi vorba de atacarea in instanta a licitatiei. Este mult mai avantajos sa se deruleze contractul in lei si mai mult de atat cealalta parte contractanta este de acord. Legal nu am gasit nimic sa interzica aceasta conversie....