avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Schimbare moneda pentru un contract incheiat cu o ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Schimbare moneda pentru un contract incheiat cu o autoritate publica locala

Buna,
as dori sprijin si pareri in urmatoarea problema:
In urma derularii unei proceduri de achizitie servicii, respectiv licitatia deschisa, s-a incheiat un contract de prestari servicii cu castigatorul licitatiei. Moneda in care s-a incheiat contractul este USD si contractul este pe termen lung(20 de ani). Datorita conjuncturii economice si in urma unor analize s-a concluzionat ca este oportuna schimbarea monedei contractului in lei.
Se poate schimba printr-un Act Aditional la Contract moneda atata timp cat Contractul initial, castigat in urma procedurii a fost semnat in dolari?
Astept pareri, sfaturi...eventual prevederi legislative.
Mentionez ca in cuprinsul contractului nu exista o prevedere care sa interzica acest aspect.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 09:17, 8 Iunie 2010
parerea mea este ca nu se poate modifica prevederea contractuala in care s-a specificat moneda de plata a contractului. o asemenea modificare poate conduce la atacarea in instanta a licitatiei, fiind o incalcare a conditiilor in care s-a organizat si desfasurat aceasta activitate.
In primul rand multumesc pentru raspuns!
Contractul este in vigoare de 9 ani...cred ca nu mai poate fi vorba de atacarea in instanta a licitatiei. Este mult mai avantajos sa se deruleze contractul in lei si mai mult de atat cealalta parte contractanta este de acord. Legal nu am gasit nimic sa interzica aceasta conversie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec si bo in valuta ENGFULL ENGFULL pot emise file cec si bilete la ordin in valuta pe teritoriul romaniei? lege... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)
Repercursiuni pentru rezilierea contractului obtinut in urma unei licitatii publice MTV MTV Buna ziua, Am speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat intr-o problema. Pe scurt: am participat la o procedura de achizitie in calitate de ofertant, pe ... (vezi toată discuția)