avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate adi.h

Activitate adi.h

Am înțeles ca NIR nu trebuie sa fac eu. Nu sunt nici gestionar, nici contabil.

Acum mi se cere sa semnez procesul verbal de predare primire pt aparat.

Dacă îl semnez cu data de astăzi și menționez ca aparatul nu mai este în gestiunea compartimentului? Sau sa stau liniștit sa nu fac nimic? Până la urmă nu este vina mea ca nu au fost întocmite documentele la momentul potrivit. Nici vina mea ca a dispărut aparatul.

gi-jane2 a scris:

Aparatul se plateste in baza facturii, nu in baza nirurului si nu puteti face nir acum dupa un an, trebuia facuta receptia la data cumpărării, cand a si fost receptionat.

Aparatul fusese primit la locul de munca (fara nicio hartie facuta), a disparut dupa ce a ajuns la mine in compartiment. l-am vazut. Nu mai este. Nu l-au achitat, desi au factura si insista sa fac eu NIR acum si sa semnez pt aparat ca altfel nu se poate achita, Cand mi l-au dat nu mi-au zis sa semnez nimic.
Cu toate acestea sunt presata de către șeful meu sa îl fac. Șeful este jurist iar întâlnirea în care mi s.a comunicat verbal ca trebuie sa fac NIR era cu 3 juriști și șeful de la contabilitate care spunea ca fără NIR nu își asuma nimeni din conta sa îl achite. Și la șef ii este frica sa nu ne dea firma de unde l.am cumpărat în judecată. Am fost foarte presata de mai multe persoane.
Nu au făcut proces verbal de predare primire în timp util și se da vina pe mine.
Sa intocmesc NIR (nota de intrare receptie) pentru un aparat care nu mai este?

Buna ziua, in 2022 am cerut sa fie cumparat un aparat la munca, necesar pentru compartimentul in care lucrez. Dupa mai multe referate de necesitate, mi l-au cumparat in sfarsit. L-am primit fara vreun document de predare primire.
Aparatul a disparut din biroul meu, unde lucrau mai multe persoane. Pretul aparatului este in jur de 11000 lei, Eu nu am decizie de sef/coordonator de sector, dar am cea mai inalta functie ierarhica dintre ceilalti angajati.
A fost depusa plangere la politie de catre angajator abia anul acesta dupa ce s-a schimbat conducerea. Am fost la politie, am depus declaratie. Nu am niciun deznodamant de la politie.
Acum dupa aproape un an aflu ca aparatul nu a fost inca platit. Acum angajatorul imi spune sa fac NIR (nota de intrare receptie) pentru aparat ca sa poata fi achitat.
Mi se pare ciudat sa fac acest document pentru un aparat care nu mai exista, Nici nu stiu cum sa fac NIR si consider ca cine mi l-a dat trebuia sa faca documentatia de predare primire.
Cand a disparut aparatul, am depus in scris o adresa semnata de toti membrii compartimentului. In adresa scria cine l-a adus in compartiment, data primirii si data cand s-a observat lipsa aparatului.
Sa fac acum NIR pentru un aparat care a disparut anul trecut? Si trebuie sa intocmesc eu NIR?
Multumesc
Buna ziua. Acum dupa aproape un an descopar ca aparatul inca nu a fost platit de angajator. Bineinteles ca este suparata firma care ni l-a vandut si vrea sa fie achitat aparatul. Problema este ca nu au fost facute acte de primire - NIR (nota intrare receptie) si cica nu isi asuma nimeni de la contabilitate sa il plateasca fara nir. Mi-a zis angajatorul sa fac nir ca sa poata fi achitat. Este ok sa fac eu acest document acum dupa ce aparatul nu mai este?

p.s. s-a schimbat conducerea si au fost oficial depusa la politie plangerea. Am fost la politie, am dat declaratie si nu am nicio informatie de finalizare a anchetei inca.
Pe baza telefonului la 112?
Multumesc
Ne amenință angajatorul ca dacă nu apare aparatul, ni se vor deschide la toate 3 persoanele din birou dosare penal de către politie. Se poate întâmpla asta dacă nu se găsește 1 singur faptas?
Ce se întâmpla dacă celelalte doua persoane din birou dau amandoua vina pe mine?
Poliția poate face dosar penal la 3 persoane pentru aceeași infracțiune?

A dispărut un aparat mic și scump din biroul meu. In birou au acces doar 3 persoane: eu și cu încă 2. Pe camere doar cele 3 persoane am intrat in birou.
S.a făcut plângere la politie. Ne poate face plângere penală la toate 3 poliția dacă nu se găsește aparatul?
Și cât timp rămâne cazierul la o persoana?
Mi-a disparut un aparat din birou la munca. Sa depun plangere daca managerul nu vrea sa depuna?

Buna ziua. In urma cu cateva zile s-a achizitionat un aparat necesar la munca. L-am primit in birou fara sa semnez pentru el. Nici nu stiu ce ar fi trebuit sa semnez. Dar il asteptam de mult si m-am bucurat ca a venit si l-am primit cu drag.
Aparatul costa in jur de 11000 ron si a fost achizitionat de catre angajator.
Imediat cum am observat lipsa aparatului, l-am cautat si negasindu-l am depus o adresa catre manager in care am instiintat ce s-a intamplat, cu nr de inregistrare si semnatura tuturor persoanelor care lucreaza in biroul respectiv.
Numai persoanele din birou si portarul au cheie din birou.
O zi mai tarziu inca nu a fost gasit aparatul. Ne-am uitat pe camerele de la munca la aproape toata perioada de la primirea aparatului si pana la disparitia lui si nu am gasit alta persoana care sa fi intrat in birou fara prezenta noastra.
Managerul a zis sa sun la politie si am fost de acord, am sunat.
Au venit cei de la politie, le-am spus ce s-a intamplat si mi-au luat datele, si mie si celorlalte persoane care lucreaza in birou.
Mentionez ca eu facusem cerere -in mod repetat- ca acest aparat sa fie achizitionat pentru birou si in sfarsit a fost cumparat. Nu am reusit sa il folosesc nici macar o data ca a disparut.
Managerul refuza sa depuna oficial plangere din partea firmei. Dar m-a trimis pe mine sa depun eu in numele meu. Inca nu am depus. Mi s-a zis de la politie ca am timp 90 de zile sa depun plangerea.
Acum intrebarea mea este:
Cum este mai bine sa fac din punct de vedere juridic? sa depun plangere sau nu?