Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Soleirolia

Activitate Soleirolia

Dl. Balaescu, de unde atata inversunare, de unde atata ura adunata impotriva semenilor? Nu vad nicaieri nicio urma de intentii ascunse din partea unui om care vrea doar sa-si repare casa, ce este de condamnat in asta? Indiferent de ce spune litera legii, se pare ca dumneata , la fel ca multi altii in tara asta, ai uitat sa fii om. Iti doresc sa ajungi si domnia ta sa depinzi de intelegerea si bunul simt al semenilor.
Am primit recent factura de regularizare pt. energie electrica pe perioada februarie-august 2010 (precedentele facturi inregistrand un consum estimat). As dori sa stiu daca este corect ca suma aferenta acestei perioade sa fie calculata in intregime cu cota TVA 24%.
Sa inteleg ca, un astfel de paragraf inreptateste firma sa pretinda orice suma suplimentara, sub forma de comision pentru "diverse.."? Fara justificarea cheltuielilor, a provenientei sau explicarea modalitatii de calcul?
Buna,
Sunt in faza de finalizare a unui contract de leasing (la termen, pe persoana fizica, pt. un autoturism achizitionat in 2005 dintr-o tara non UE), am achitat ratele si am primit si alte doua facturi pentru
1: Accize + Taxe vamale (care reprezinta sume datorate statului si sunt prevazute de legislatie deci consider ca sunt in regula)
2: "Comision de inchidere contract leasing" - 70 Euro, despre care nu stiu exact ce reprezina intrucat nu este prevazut distinct in contractul de leasing (asa cum sunt definiti termenii "Comision de administrare", "Comision de Vamuire si Inmatriculare" despre care stiam de la inceput).
Am cerut de la firma lamuriri legate de comisionul respectiv si mi s-a raspuns ca acest comision este in conformitate cu un paragraf din contract referitor la taxe si comisioane pe care il reproduc:

"Toate taxele, comisioanele si impozitele (inclusiv (i) taxele, accizele si comisioanele vamale si (ii) penalizarile datorate ca urmare a neplatii, platii cu intarziere sau a altei omisiuni sau actiuni legate de aceste taxe, comisioane sau impozite) care sunt datorate in legatura cu incheierea, derularea sau incetarea Contractului de leasing, respectiv cu transferul proprietatii asupra Bunurilor vor fi suportate de catre Utilizator, indiferent daca aceste taxe, comisioane sau impozite sunt calculate prin raportare la valoarea in vama a Bunurilor, la valoarea ratelor de leasing, la Valoarea Reziduala sau prin orice alta metoda si indiferent daca sunt datorate ca suma pausala sau periodic.
In cazul platii unor asemenea taxe, comisioane sau impozite de catre Locator, Utilizatorul va rambursa neintarziat Locatorului sumele respective."

Intrebarea mea este daca e legal sa mi se pretinda acest comision?

va multumesc.

Răspuns la discuția TVA la RCA la contract de Leasing
In primul rand multumesc mult pentru raspunsuri, apreciez deosebit solicitudinea dumneavoastra.
Legat de plata RCA, sigur ca as fi cerut de la inceput sa platesc direct la asigurator daca as fi cunoscut implicatiile, dar cred ca ar fi fost un gest elementar de buna credinta din partea companiei de leasing sa fiu avertizat in directia aceasta.
E clar ca factura emisa nu putea fi fara TVA (desi in 2006, factura de RCA primita nu continea TVA ?!), ramane doar intrebarea cat e de corect sa se emita factura, chiar daca ei considera ca este un serviciu, dar este acesta un "serviciu PLATIT" cum specifica legea?

Functionez ca Persoana Fizica Autorizata, nu sunt platitor de TVA. Detin un contral de leasing pentru un autoturism.
Este normal ca la factura pentru "Recuperare cheltuieli RCA leasing" sa se includa si TVA?