avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate nicu940503

Activitate nicu940503

Preaviz demisie prin email.
Bună ziua,
Am transmit angajatorului meu demisia prin preaviz in format electronic pe email + hartie normala.
Intrebarea mea este, in cazul in care se întâmplă ceva si dă din umerii, dovada mailului unde e specificat clar ora data, poza cu preavizul, este de ajuns pentru a dovedi ca trebuie sa mi inchida contractul de munca?
Multumesc
Și inca o întrebare prostească poate...
Suma finala de achiziție a apartamentului (avansul+creditul)se vireaza in contul vanzatorului dupa semnarea contractului de vanzare cumparare sau inaintea semnarii acestui contract?
Sunt riscuri de a pierde bani daca totul este facut la notar?

pentru a raspunde, se apasa pe "raspunde", nu pe " citeaza"
La semnarea antecontractului intre vanzator si cumparator exista o suma minima de plata pe care trebuie sa i o platesc vanzatorului pentru semnarea antecontractului sau e la intelegere?

Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament?
Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract valab 3 luni de zile, ok dupa ce ai facut acel antecontract pe baza lui si a altor documente necesare la banca se acorda acel credit de care ai nevoie.
Intrebarea mea este, avansul de 5-15% necesar creditului se oferă la semnarea ante contractului sau la antecontract e ca o garanție si se poate oferi o suma decisa intre vânzător cumparator indiferent de valoarea acesteia fara a fi obligatoriu un procent anume?
Se poate plati avansul minim de 5-15% la semnarea contractului de vânzare cumpărare dupa aprobarea creditului?
Ajutati ma va rog multumesc.
Buna ziua, care este amenda pentru manevrarea stivuitorului fără autorizație?
Daca vând de exemplu un telefon la mana a doua pe olx sau alta platforma online și primesc bani prin transfer bancar, trebuie platit impozit la stat, trebuie completată vreo declarație la ANAF? Cum se procedează?
Daca vreau sa vand orice pe platformele astea trebuie sa am pfa sau SRL?
Pentru vânzări pe platforme online cum ar fi olx, Okazii, ca persoană fizică ce trebuie făcut să nu am vreo problema legală?
Fac unele lucruri hand made ca hobby și mă gândeam să fac un ban in plus de o bere de un suc etc. Îmi puteți spune vă rog daca trebuie făcută vreo declarație la ANAF?
Pentru vanzarii online pe site uri cum ar fi olx,okazii,publi24 pentru a fi din punct de vedere legal totul in regula ce trebuie sa fac?
Sunt persoana fizica si vreau sa vand lucruri hand made pe site uri online. Trebuie completata o anume declaratie pentru anaf? Care este procedeul? multumesc