da, aveți dreptate. Mizam pe ideea că avocatul meu îl va contacta pe avocatul părții adverse și vor stabili condițiile plății printr-un act asumat de ambele părți.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Mi s-a explicat de către un jurist că se poate face o înțelegere între avocații părților, o parte pune la dispoziția celeilalte un cont, se semnează un proces verbal de către părți ți se face transferul sumei. Voiam să aflu dacă ar fi posibilă o astfel de variantă. Citarea mea nu era necesară, chiar nu aduce nimic. O zi plăcută vă doresc!
Bună ziua.
Supun atenției dumneavoastră următoarea problemă, cu rugămintea de a mă lămuri.
Situația: Trebuie să plătesc o sultă în urma unei hotărâri judecătorești rămase definitive.
Întrebarea: Se poate efectua în condiții de siguranță și prin intermediul avocatului?
Știu că există varianta de a apela la serviciile unui executor judecătoresc, dar pe mine mă interesează dacă se poate efectua această plată prin intermediul avocatului. Nu există o comunicare cu partea care trebuie să primească sulta și nici nu este posibilă. Practic vreau să știu dacă o astfel de procedură este posibilă odată ce am un avocat în care pot avea încredere.
Vă mulțumesc!
Stimate domnule, dacă fie și pentru o secundă v-ați pune problema că întreaga descriere pe care am făcut-o mai sus este absolut reală, ați da dovadă de un dram înțelegere și poate de empatie. Știu, este posibil să cer prea mult, dacă nu treci printr-o experiență specifică, nu ai cum s-o înțelegi și ești mai degrabă înclinat să o expediezi comod cu mesaje asemănătoare introducerii pe care ați făcut-o dumneavoastră.
Și dacă ați înțelege că am fost nevoit să postez mesajele de mai sus mânat fiind de confruntarea reală cu absurdul unei situații care nu ar trebui să mire pe nimeni într-o țară în care grotescul este la el acasă, mai ales în chestiuni în care sunt implicate firme și firmulițe care au căpușat ani la rând administrația locală, atunci ați înțelege și cât de nocivă este deschiderea mesajului dumneavoastră. Plus că veniți cu soluții prescriptive, adică faceți referire la ce AR TREBUI SĂ se întâmple dar uite că realitatea este alta și nu se întâmplă (eu de aici am pornit topicul).
Bineînțeles că mass-media îmi poate fi un aliat la un moment dat (dar credeți că-i pasă unui primar, care deja este urmărit în mai multe dosare penale de corupție deschise pe numele său, că o firmă aflată în directa-i subordine își face de cap într-o astfel de situație?) și bineînțeles că instanțele judecătorești vor fi punctul terminus în acest caz (probabil că, aplicând acest filtru rațional, veți înțelege și de ce am nevoie de o confirmare a existenței administratorului).
În final, aveți ceva concret, inteligent și de efect de adăugat sub formă de soluție legală pentru situația dată, indiferent dacă credeți sau nu în veridicitatea celor prezentate? Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat și pentru răspunsuri. Din păcate, mă tem că problema este mai complexă. Motivele sunt:
1. Deja am trimis e-mail-uri către primărie (registratură, cabinet primar, serviciul termoficare, etc) dar nu mi-au răspuns cu privire la numele administratorului.
2. De asemenea, mă tem că răspunderea președintelui este limitată. Bineînțeles, poate fi reclamat dar mie nu-mi rezolvă problema. Explicație: dacă administratorul este cel care apare în prezent pe listele de plată, atunci este o firmă aflată în directa subordonare a primăriei, se înțelege deci de ce sunt în această situație delicată și de ce am postat mesajul de mai sus - practic am ajuns să cer informații de la instituțiile direct responsabile, iar acestea nu mi le oferă.
Mă confrunt cu o situație ciudată. Încerc să remediez (de ani de zile) o avarie la o țeavă de scurgere care produce inundații și din cauza faptului că asociația de proprietari nu se mai întrunește, iar președintele nu se mai ocupă de aceste convocări, fiind doar cu numele pe hârtie, nu reușesc să remediez problema.
De aceea, am fost îndrumat să îl contactez pe administratorul imobilului. Problema este că NU SUNT SIGUR că numele care apare pe listele de plată în dreptul funcției „Administrator” (o instituție de stat) este și administratorul imobilului (mi s-a explicat că una este să existe un administrator local, desemnat în cadrul asociației și alta este să fie un adminstrator instituțional - pot exista ambii în paralel?). În clipa de față nu reușesc să intru în posesia acestei informații, deși am trimis un număr considerabil de e-mail-uri, către primărie, presupusa instituție care administrează blocul, etc.
Așadar: Cum aș putea afla care este numele administratorului imobilului în care locuiesc? - în condițiile de mai jos:
1. am trimis e-mail către presupusul administrator pentru a-i solicita să repare problemele, dar mi-a răspuns că nu este treaba lui și m-a îndemnat să mă adresez administratorului imobilului în care locuiesc. Partea amuzantă este că pe listele de plată, în dreptul funcției „Administrator” apare numele acestei instituții care m-a îndemnat să mă adresez administratorului imobilului (este ca într-un roman de Kafka), de aceea supun atenției dumneavoastră această situație.
2. am trimis scrisoare recomandată către președintele administrației de proprietari prin care l-am rugat să intervină. Nu mi-a răspuns nici el.
Există vreo instituție căreia mă pot adresa și care are obligația de a-mi furniza această informație, anume care este numele administratorului imobilului? Care ar fi procedura pe care ar trebui s-o urmez și care mi-am maximiza șansele de a afla această informație?
În final: care ar fi soluția legală prin care să-i forțez pe cei responsabili să intervină și să rezolve problema?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Am constatat că nu sunt singurul care s-a lovit de acest subiect, se pare că este o tendință generală mai recentă la nivelul primăriilor de a trece această specificare în contractele de concesiune pentru parcelele destinate construirii caselor. Problema este că formularea nu este explicată în legislație, cel puțin nu am găsit eu nimic de acest tip și de aici se deschide un teritoriu al interpretărilor.
Bună seara, vă rog să mă ajutați cu o explicație.
Într-un contract de concesiune pentru un teren situat în mediul rural, la punctul „Durata concesiunii”, în respectivul act este specificat:
”Durata concesiunii este pe durata construcției, începând cu data prezentului contract”.
Ce înseamnă mai exact această prevedere pentru cel care deține imobilul pe respectivul teren? Se poate înțelege că perioada de valabilitate nu are limită atâta vreme cât respectiva casă este „în picioare”? Am căutat prin legislație dar nu am găsit ceva care să explice formularea de mai sus.
Vă mulțumesc anticipat!