avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate darialin

Activitate darialin

Dar daca mi se retine ceva mai puțin din impozit așa cum ați mentionat, unde va reflecta asta? Nu primesc banii aceea în salariu daca se retine mai puțin impozit? Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

De la cine sa primiti? aveti salariul minim a atat aveti,
peste nu va mai da nimeni, nimic si aveti deducere personala, adica vi se retine ceva mai puțin impozit decât dacă nu aveati persoane în intretinere. Declarati angajatorului pe cine aveti în întreținere.
Vedeți calculatoare on line de salariu unde puteți face o simulate.

Am minimul pe economie și două persoane în întreținere. Ce suma trebuie sa primesc pe lângă salariul minim pt că am doua persoane în întreținere?
Bună!
Am salariul minim pe economie și am doua persoane în întreținere mai exact soția care este casnica și fetița. Întrebarea mea este: ce suma primesc in mâna pt doua persoane în întreținere? Mai exact după deducerea din impozitare ce suma primesc, 50 lei sau 75 lei, cât? Mulțumesc!
Mulțumesc de răspuns, și care ar fi acele situații?

Cornel Vasile a scris:

Puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului , in anumite situatii chiar daca sotia nu a lucrat ..

Bună ziua!
Soția este însărcinată și nu a lucrat deloc până acum. Poate beneficia de indemnizație? Sau de orice alt ajutor de la stat?
In fiecare luna la salariu primesc deducere pt doua persoane 52 lei in plus la salariu. Luna aceasta nu am mai primit deloc, cred eu pt că am avut 9 zile de concediu de odihna! Trebuia oare să primesc chiar daca am stat in concediu?
Bună ziua! Va rog sa mă ajutați cu un răspuns, in fiecare luna trebuie sa faci 168 de ore minim să primești salariul de 1898. Dar eu trebuie sa fac 180 ore ca sa primesc acest salariu minim. De ce ore?! Mă puteți ajuta cu un răspuns va rog?
Mulțumesc mult de răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Intrebarea dvs are raspuns la cei care au eliberat adeverinta ..nu avem de unde sa stim noi de ce a facut asa ceva .. probabil, ca nu au fost declarate corect sumele primite (o ipoteza).

Bună ziua!
Am cerut o adeverință de venit de la locul de muncă în care scrie doar sumele lunare de salariul minim net adică 1889 lei. Dar eu am făcut mai multe ore suplimentare și am avut salarii mai mari, in fiecare luna am avut mai mult venit, întrebarea mea este de ce nu este trecut tot salariul pe acea adeverință de venit?
Mulțumesc pentru răspuns!
Dar legal exista vreo lege in care sa mă acuze pe mine?
Eu nu am anunțat lipsa sa pt că era chiar angajat de directorul unității și anunțul meu era că o pâră împotriva directorului.
Cornel Vasile a scris:

În opinia mea, chiar dacă nu aveți obligația trebuia sa sesizati conducerea de lipsa colegului.