avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Activitate darialin

Activitate darialin

Mulțumesc pentru răspuns! Daca sesizez ITM nu o sa îmi apară numele că eu am sesizat și o să am probleme după? Pot sesiza anonim? Nu vreau să îmi pierd locul de munca.

Cornel Vasile a scris:

Sesizati ITM-ul .

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Bună ziua!
Am o nelămurire, in contractul de munca am stipulat 160 de ore la luna, dar eu fac ore mai multe și nu sunt de acord cu ore suplimentare care nici nu sunt plătite dublu, nici weekendul nu este platit dublu nici zilele libere de la stat nu sunt plătite libere chiar daca pic la lucru, îmi socotește zi libera doar daca se nimerește sa fiu in concediu și pica o zi liberă într-o zi din concediu și atunci nu îmi trece CO ini trece ZL. Este legal ce face această firmă? Va rog dacă se poate sa mă lămuriți va rog. Este luna care suplimentam postul colegului care este in concediu și ajungem sa facem 216 ore dar și tem plătiți normal pe oră chiar daca trecem de 160 de ore pe luna, nu trebuia să fie plătiți dublu ce trece peste acele ore? Mulțumesc în avans pt un posibil răspuns.
Dar daca mi se retine ceva mai puțin din impozit așa cum ați mentionat, unde va reflecta asta? Nu primesc banii aceea în salariu daca se retine mai puțin impozit? Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

De la cine sa primiti? aveti salariul minim a atat aveti,
peste nu va mai da nimeni, nimic si aveti deducere personala, adica vi se retine ceva mai puțin impozit decât dacă nu aveati persoane în intretinere. Declarati angajatorului pe cine aveti în întreținere.
Vedeți calculatoare on line de salariu unde puteți face o simulate.

Am minimul pe economie și două persoane în întreținere. Ce suma trebuie sa primesc pe lângă salariul minim pt că am doua persoane în întreținere?
Bună!
Am salariul minim pe economie și am doua persoane în întreținere mai exact soția care este casnica și fetița. Întrebarea mea este: ce suma primesc in mâna pt doua persoane în întreținere? Mai exact după deducerea din impozitare ce suma primesc, 50 lei sau 75 lei, cât? Mulțumesc!
Mulțumesc de răspuns, și care ar fi acele situații?

Cornel Vasile a scris:

Puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului , in anumite situatii chiar daca sotia nu a lucrat ..

Bună ziua!
Soția este însărcinată și nu a lucrat deloc până acum. Poate beneficia de indemnizație? Sau de orice alt ajutor de la stat?
In fiecare luna la salariu primesc deducere pt doua persoane 52 lei in plus la salariu. Luna aceasta nu am mai primit deloc, cred eu pt că am avut 9 zile de concediu de odihna! Trebuia oare să primesc chiar daca am stat in concediu?
Bună ziua! Va rog sa mă ajutați cu un răspuns, in fiecare luna trebuie sa faci 168 de ore minim să primești salariul de 1898. Dar eu trebuie sa fac 180 ore ca sa primesc acest salariu minim. De ce ore?! Mă puteți ajuta cu un răspuns va rog?
Mulțumesc mult de răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Intrebarea dvs are raspuns la cei care au eliberat adeverinta ..nu avem de unde sa stim noi de ce a facut asa ceva .. probabil, ca nu au fost declarate corect sumele primite (o ipoteza).