Buna ziua, suntem 2 frati ce detinem 1/2 dintr-o casa ridicata in 1972 + teren. Niciunul nu locuim efectiv in aceasta casa, aici locuind mama pana in 2025, cu drept de uzufruct. De 17 ani de cand detinem fiecare 1/2 , doar eu am intretinut casa (reparatii necesare, schimbat geamuri, tevi, plata consumuri, etc). Detin facturi, bonuri si inscrisuri pentru toate acestea. Fratele nu a contribuit cu nimic, nici financiar nici fizic cu munca prestata. Doresc sa cer iesirea din indiviziune, cu recuperarea datoriilor pe care fratele le are. In locul sultei, pentru cota lui as dori sa ii propun un schimb cu terenuri (detinem fiecare 1/2 din suprafata de 2.7 ha - arabil, pasune si padure). Ar fi posibil ? In toti acesti ani, nu si-a adus deloc contributia la intretinerea casei, dar acum doreste cota parte de 1/2. Va multumesc.
Bună ziua,
Suntem 2, frate si sora, iar la decesul tatălui acum 16 ani, mama a hotărât sa facă succesiunea pentru casă și sa fie trecuta in cote egale 1/2 pentru fiecare. Doar ca fratele meu nu a contribuit deloc la întreținerea mamei, chiar dacă aceasta are o pensie. Eu achit de mai bine de 10 ani, cheltuielile, asigur cumpărăturile, deplasări la doctori, medicamente etc . Nu locuiesc cu mama. Fratele meu o vizitează, dar cam atât. Acum de mai bine de o luna are o boala grava, cu șanse minime. Nu ii pasa de situatia mamei, nu o vizitează la,spital, nu participa deloc la cheltuielile care sunt inevitabile. Ce e de făcut? Mulțumesc.
Buna ziua,
Am aflat ca nu se reduce pedeapsa chiar daca dau examenul obligatoriu pentru ca se aplica noua lege (cod rutier) din 31.01.2022. Sanctiunea conf. art. 101, aln.3 lit e si in conformitate cu prevederile art. 103 aln 1 lit d din OUG 195/2002 .
Buna ziua, pentru un permis supendat in 16.02 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (verde la ambii) si acrosare pieton, pentru care victima nu a depus plangere ( a tasnit de pe trotuar ) si nu a avut nevoie de nici o zi de spitalizare se aplica sanctiunile dupa noul cod rutier sau dupa vechiul? Mentionez ca doar acum am primit decizia de clasare. Mi s-a spus ca pot primi 120 de zile de suspendare fara posibilitatea reducerii pedepsei. Multumesc. L Moldovan