avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Nguyen

Activitate Nguyen

Salutare!
Vă deranjez cu o nelămurire legată de activitatea unui PFA ce prestează servicii de design specializat pentru mai mulți clienți din țară, exclusiv online.
Serviciile sunt adesea prestate în urma unor convorbiri telefonice sau discuții pe diverse aplicații de mesagerie, întrucât trebuie executate rapid și sunt în volum relativ mare.
Întrebarea mea este, cum ar trebui procedat dpdv fiscal, pentru a nu exista probleme în cazul unui control? Se emite factură pentru fiecare proiect, însă nu există un contract scris. Ar fi absurd să am pretenția ca toți clienții mei să dețină semnătură electronică sau să semneze olograf contracte trimise prin poștă, în condițiile în care interacțiunile sunt foarte scurte (realizarea unui proiect poate dura 10-20 minute).
Din moment ce am emis factura și clientul a achitat-o, pot apărea alte pretenții din partea organelor fiscale?

V-aș fi recunoscător dacă mă puteți îndruma în acest sens!
Bună ziua,

Știe cineva din experiență cam cât durează să se actualizeze sumele de plată în SPV? Am depus declarația unică și acum apare suma pe care o am de plată pentru venitul estimat, dar încă nu apare suma pe care o am de achitat pentru venitul efectuat în anul 2021. S-a mai confruntat cineva cu această problemă?

Vă mulțumesc!
Bună ziua. Dețin un PFA în sistem real. În 2020 am achiziționat o casă de marcat în valoarea de 1000 ron și am completat declarația ca atare. Suma pe care o aveam de achitat la impozit nu acoperea valoarea casei de marcat. Anul acesta ce voi trece la câmpul "Costul de achiziție al caselor de marcat electronice fiscale"?

Vă mulțumesc!
Imi cer scuze pentru neclaritate. Nu stiu cum as fi putut sa deduc valoarea integrala, in conditiile in care am avut incasari de ordinul sutelor de lei pe toata durata anului fiscal.
Bună ziua,

Am un PFA în sistem real și aș vrea să știu ce tratament fiscal aplic pentru a deduce cheltuielile cu achiziția casei de marcat. Țin să menționez că am achiziționat casa în 2020 și o parte din cheltuieli au fost deduse anul trecut de către cineva care s-a ocupat de declarație pentru mine. La momentul de față aveam foarte puțin venit efectuat, așa că m-am gândit că pot deduce restul în declarația din acest an, însă nu știu sigur ce tratament se aplică.

V-aș fi recunoscător dacă mă puteți ajuta în această problemă.

Vă mulțumesc!
Vă salut și vă deranjez cu o întrebare.
Cât de importantă este ștampila de pe spatele bonurilor de carburant? Doresc să fac niște copii xerox bonurilor (au prostul obicei de a se șterge complet după o perioadă) și nu știu dacă ar trebui să le scanez față-verso.

Vă mulțumesc!