avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este obligatoriu contractul pentru servicii prestate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este obligatoriu contractul pentru servicii prestate exclusiv online?

Salutare!
Vă deranjez cu o nelămurire legată de activitatea unui PFA ce prestează servicii de design specializat pentru mai mulți clienți din țară, exclusiv online.
Serviciile sunt adesea prestate în urma unor convorbiri telefonice sau discuții pe diverse aplicații de mesagerie, întrucât trebuie executate rapid și sunt în volum relativ mare.
Întrebarea mea este, cum ar trebui procedat dpdv fiscal, pentru a nu exista probleme în cazul unui control? Se emite factură pentru fiecare proiect, însă nu există un contract scris. Ar fi absurd să am pretenția ca toți clienții mei să dețină semnătură electronică sau să semneze olograf contracte trimise prin poștă, în condițiile în care interacțiunile sunt foarte scurte (realizarea unui proiect poate dura 10-20 minute).
Din moment ce am emis factura și clientul a achitat-o, pot apărea alte pretenții din partea organelor fiscale?

V-aș fi recunoscător dacă mă puteți îndruma în acest sens!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:04, 17 Martie 2023
Problema e la client in cazul unui control . Pentru deducerea cheltuielii e posibil sa-i ceara contractul de prestari servciii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi trebuie casa de marcat? valeanucarmen 31 valeanucarmen 31 Buna ziua .Am un PFA cu activitate design amenajari interioare , cod CAEN 7410 si am mai introdus acum ca activitate si activitati fe creatie artistica , cod ... (vezi toată discuția)
Somație de platã fãrã temei – cum se procedeazã? AndraProca AndraProca Bună ziua, Am un prieten care e PFA, și care-a încheiat un contract de prestări servicii pe care l-a dus la capăt pe jumătate (și a fost ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre 2 pfa in domeniul serviciilor de intretinere corporala bulaieugen bulaieugen Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspuns la o intrebare. Am un PFA cu impozitare in baza normei de venit, in baza caruia este deschis un salon de intretinere ... (vezi toată discuția)