avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Lukas90

Activitate Lukas90

Bună, cum ai rezolvat ?

alexoiuy a scris:

Buna ziua.

Am vrut sa cumpar un apartament de la firma care l-a construit si care il detinea. Administratorul unic al firmei a imputernicit un avocat sa "il reprezinte in calitate de reprezentant legal al societatii" si sa semneze "orice act de dispozitie avand ca obiect bunurile imobile ale societatii".

In contractul de vanzare cumparare pe care l-am semnat avocatul ce reprezenta societatea a stipulat ca trebuie sa fac plata direct in contul personal al administratorului.

In imputernicirea avocatului nu scrie nimic cum ca prin mandatul sau poate sa vireze banii in contul alteti persoane si nu in contul vanzatorului.

Speta este mai complexa dar as vrea sa stiu daca avocatul a procedat corect.

Cesiune credit
Bună ziua,am o problemă și as dori niște informații dacă se poate ..locuiesc în Italia și acum trei ani am cumparat un apartament direct de la firma srl,am plătit avansul iar restul banilor ii dau în rate fără dobânda timp de zece ani actul l-am făcut la notar.In decembrie am primit o recomandata ca administratorul unic al firmei s a schimbat iar noul administrator a cesionat ,,creditul,,la o firma din România care este același administrator de la care am cumparat , să depun banii adică rata în contul personal al administratorului cont deschis în Spania.Eu nu i am depus în contul personal al administratorului.Apartamentul la cadastru apare pe firma de la care l am cumparat și pe numele meu....întrebarea mea este el ex ,,patronul,,vrea sa își recupereze banii și e normal dar apartamentul nu trebuia și el cesionat împreună cu ratele ?acum zice ca o sa deschidă un con pe firma din România în euro sa depun banii acolo contractul de cesiune trebuie înregistrat și în România?,,cine o sa îmi dea o hârtie ca am achitat ratele ,ratele la o firma și apartamentul la alta firma ...eu cred ca vrea sa facă,,ceva,,ținând cont ca are ceva procese pe firma din Italia și sa nu își piardă banii. Oricum va mulțumesc dacă îmi dați o informație
Am finalizat succesiunea ,tatăl meu a primit 1/2 .vă mulțumesc pentru informații
Nu am găsit dar mi-au spus doi notari...sunteți singura care îmi spuneți că sunt bunuri proprii (după răspunsul care l-am primit de la d-voastră am fost azi la notar să mă informez
Nepotul este legatar universal....mătușa lui a decedat acum trei luni...in art 340 bunuri proprii nu găsesc scris de banii din cont
Nturi să fie proprii..
E bunul propriu din ce?? Daca erau căsătoriți și bunurile erau comune ?? Am citit că tot ce se face pe timpul căsătoriei este bun comun nu ? Banii nu erau moștenire ,donație.
Succesiune..am făcut succesiune după soția tatălui meu (am avut împuternicire) iar la suma de bani care a avut-o la banca notarul a împărțit 1/2 cu nepotul care avea testament de la mătușa lui .eu cred că e greșit ceva .tatăl meu trebuia să ia jumate partea lui și cealaltă jumate sa se împartă nu ?
Uzucapiune..??
Bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 de ani un teren langa casă cu contract de mana,nu am doar o copie făcută .persoana de la care a cumpărat a decedat de mai mult timp iar nepotul a vândut casa cu tot cu teren ... tatăl meu a platit impozit timp de 40 de ani este și gard de când la cumpărată acum ce se poate face pentru a intabula terenu.l la impozite apare că plătește impozitul tatăl meu
Bună ziua...am înțeles ,dar eu nu sunt in tara să mă interesez și până merg ,ei pot să facă ceva ? Prin actul de partaj voluntar care la semnat tatăl meu și ea fiind decedată pot să îl scoată din casa sau sa ii vândă ceva ? sau el are dreptul să stea în casă până este în viață??

raluk0207 a scris:

Ba cred ca tatăl dvs știe foarte bine, doar ca nu vrea sa se pună rau cu dvs.
Ca sa atacati, trebuie sa știți exact ce act e și ce scrie în el.


Bună seara...tata meu a făcut la notar un contract cu a doua soție că după moartea unuia dintre ei rămâne tot la cel rămas în viață...acum după moartea soției apare un nepot de al ei că are un contract de partaj voluntar semnat de tata meu care el habar nu avea el nu a semnat așa ceva...mai aduc și un testament făcut de mătușa lor că le lasă tot la nepoți...vreau să știu dacă se poate face ceva nu pot vedea ce contract are că nu vrea să îl arate nepotul zice că , când face succesiunea o să îl vedem...să înțeleg că tata meu nu mai are nimic?? Nu se poate ataca în instanță ??