avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate User6690

Activitate User6690

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt administratorul unei firme?

Am muncit timp de 9 ani la o societate comerciala si am incetat raportul de munca cu aceasta dupa Paste, in ideea de a incepe o mica afacere.
Sunt administratorul unei firme din anul 2018, (am infiintat-o pentru a accesa niste fonduri europene, dar m-am razgandit); aceasta nu a avut activitate pana acum cand am decis sa deschid un punct de lucru.

Initial de la somaj mi-au spus ca indeplinesc conditiile pt indemnizatie, iar cand am mers sa depun dosarul m-au refuzat pe motiv ca nu se poate ca sunt administrator si ca ma vor pune sa dau inapoi indemnizatia daca fac profit pe firma.

Momentan am ramas fara loc de munca si nu am niciun alt venit. Nu incasez dividente din firma pt ca am inceput activitatea acum 6 zile.
Va rog sa ma lamuriti ca in lege nu am gasit nimic legat de administratori/ asociati unici.

Da, lucrurile stau altfel defapt. Agentia a pretins ca acea 1000 de euro este pentru rezervarea imobilulii cand defapt este vorba de comisionul lor. Ei s-au asigurat ca ies in castig orice s-ar intampla.
Au negociat cu noi si au spus ca propietarul are pretentia de a plati noi comisionul, dar defapt ei iau comision si de la noi si de la propietar. E o pacaleala acest contract. Firma respectiva va fi data in judecata pentru inselaciune.
Nu ma joc de a vanzarea, sunt hotarata. Poate nu ati inteles ca dupa ce noi am semnat acel contract de rezervare, apartamentul este inca activ pe site-urile de imobiliare si inainte sa semnam ne-au spus ca are toate utilitatile, ca are cu 5mp mai mult.
mitabiciclista a scris:

Vă doriți imobilul,dar nu vă place pentru că sunt nereguli?
Cei care nu știu ce vor nu semnează și spun că se mai gândesc iar imobilul e lăsat la vânzare pentru alții mai hotărâți.
Joaca aceasta vă costă pentru că nu umbla oamenii și pierd banii și timpul aiurea pentru că unii nu știu ce vor.
Mergeți în instanță dacă vă simțiți nedreptățiți.Va hotărî judecatorul.Amiabil e greu de crezut sa rezolvați ceva condițiile acestea.

Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil.
Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am sunat sa facem o oferta, prin intermediul agentului pentru ca propietarul este plecat in tara. Ma rog, a acceptat oferta noastra. De aici lucrurile au luat cumva o inorsatura nefavorabila noua. Pentru a rezerva apartamentul si a nu mai fi promovat de alte agentii( era dat la mai multe) agentul imobiliar ne-a cerut datele ca trebuie sa facem un contract de rezervare si sa dam avans 1000 euro care ulterior se vor scadea din suma. Bun, ne dorim imobilul si daca asta e procedura ne conformam, numai ca ceea ce am semnat nu stiu cat este de legal.
Pe ea scrie chitanta garantie si este scris ca daca contractul de vanzare cumparare nu se incheie din cauza noastra noi nu mai primim banii de garantie inapoi. Ii putem primi doar daca vanzatorul se razgandeste. Eu pot sa ii inteleg si pe ei ca vor o garantie ca sa demareze procedura sa aiba o certitudine dar ma simt un pic inselata si obligata sa accept ulterioarele nereguli si inconveniente cu imobilul. In anuntul imobiliar unele date sunt eronate, la fata locului sunt defapt mai putini mp, geamurile nu se inchid, sunt facute debransari lucruri care nu imi convin.
Pe langa asta ne-a pus cumva in carca comisionul agentiei care este unul destul de mare in conditiile in care agentul l-a reprezentat pe vanzator si nu pe noi. Mentionez ca in acest act de birou nu scrie nicaieri ca suma va fi scazuta din pretul de vanzare.
Cum as putea sa remediez amiabil situatia si sa imi recuperez avansul?