avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters67900

Activitate ContSters67900

M-am casatorit in anul 2008. Acum cateva luni am aflat ca am fost doar umbrela de vreme rea. Sotul meu a depus cerere de divort din culpa comuna si fara motivarea hotararii. Termenul este in martie. Cand m-a anuntat, mie mi-a motivat hotararea, s-a intors la vechea relatie.
Problema este ca atunci cand ne-am casatorit, el avea salariu mare dar nu era solvabil, m-a convins, pentru a avea bani pentru cununie, luna de miere si alte cheltuieli sa fac unele carduri de credit, toate aproximativ 500 milioane. Toate sunt pe numele meu.
Cardurile au fost facute inainte de casatorie cu cateva saptamani, cand locuiam deja impreuna, dar 90 la suta din bani au fost retrasi dupa ce ne-am casatorit. El tinea cardurile, platea cu ele, depunea suma minima pe ele.
Acum m-am intors in Bucuresti iar el ramas in localitatea in care am si eu domiciliul. Tot acolo a depus cererea de divort.
Cand am plecat am impartit fizic cardurile, angajandu-se ca partea lui sa inceapa sa o plateasca.
Acum sunt disperata. Nu a depus niciun ban si nici nu cred ca o va face. Nu vrea sa vorbeasca cu mine, spune ca nu este problema lui. El are salariul mare, isi permite sa plateasca dar nu vrea pt ca stie ca nu am cum sa il oblig. Eu de abea pot sa platesc partea mea de datorie, de trait nici nu ma mai gandesc. Avand in vedere ca el a depus cererea de divort si termenul este deja stabilit peste 2 luni, va rog respectuos sa ma sfatuiti cum pot face sa il oblig sa isi asume legal si sa plateasca partea lui de datorie.
Va multumesc anticipat.
Care este cea mai ieftina metoda de transfer a proprietatii unui imobil?

Multumesc
Problema majora este care este cea mai ieftina modalitate de a nu mai apare ca proprietar al acelui apartament??????
Multumesc anticipat....
Buna ziua,

Am in proprietate un apartament ipotecat pt un credit bancar, imobil obtinut in urma unui partaj. In acest imobil eu nu mai locuiesc de mult timp datorita serviciului, m-am stabilit in alt oras, unde locuiesc cu chirie. Acolo locuieste permanent unicul meu copil, casatorit, cu familia lui. De fapt, la partaj am acceptat ca mie sa imi revina apartamentul ipotecat si sa platesc in continuare ipoteca pt ca daca l-as fi vandut si l-as fi impartit nu as fi avut suficienti bani sa cumpar altceva si atunci copilul meu nu ar mai fi avut unde sa stea. Este posibil ca in curand sa pot beneficia de o locuinta de serviciu pe care ulterior sa o pot cumpara. Pentru a se putea realiza acest lucru, eu nu trebuie sa am nici o proprietate in prezent. Avand in vedere ca eu nu mai locuiesc de mult timp in acel apartament, acolo fiind acum casa fiului meu (eu doar platesc ratele imprumutului) si ca valoarea pe care as lua-o daca as vinde apartamentul ar depasi cu putin valoarea creditului si atunci copilul meu nu ar mai avea unde sa stea, va cer sfatul in privinta a ceea ce pot face:
Sub ce forma pot transfera doar dreptul de proprietate catre fiul meu (ca sa nu mai apar ca proprietar eu) iar eu sa platesc in continuare ratele la credit (pentru ca fiul meu are un venit f.mic) - ce modalitate legala, cea mai ieftina am la dispozitie?
Ce trebuie sa fac si cum, astfel incat banca sa nu aiba nimic impotriva faptului ca se schimba proprietarul (mentinandu-se ipoteca in continuare asupra imobilului). Bineanteles fiul meu este de acord cu acest lucru.

Va multumesc anticipat,
Eu sunt politist (MAI) iar sotul este militar (MApN). Amandoi suntem mutati in interesul serviciului in alta localitate decat cea de domiciliu. Suntem de loc din Bucuresti si suntem mutati in Iasi. Locuim cu chirie intr/un apartament de doua camere pentru care am incheiat contract de inchiriere cu proprietarul. Pentru a beneficia de indemnizatie de chirie, (reglementat la MAI de HG 284/2005 iar la MApN de HG 1867/2005), amandoi avem nevoie de un contract de inchiriere.
Drept urmare, fiind mutati la date diferite, eu am incheiat un contract de inchiriere in luna decembrie 2008 iar sotul in luna ianuarie 2009. Contractul a fost incheiat cu acelasi proprietar, pe acelasi apartament de 2 camere datorita faptului ca locuim impreuna. Toate aliniatele evidentiate in cele doua Hotarari de Guvern sunt indeplinite cumulativ...." a) nu efectueaza naveta la si de la locul de munca din/in localitatea de domiciliu;
b) politistul ori sotia/sotul acestuia/acesteia nu detine locuinta proprietate personala in localitatea in care a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului;
c) unitatea de politie in care politistul este incadrat nu are posibilitatea sa ii asigure acestuia si, dupa caz, membrilor familiei sale spatiu de locuit corespunzator;
d) politistul ori sotia/sotul acestuia/acesteia nu are atribuita, prin contract de inchiriere, o locuinta din fondul locativ de stat in localitatea unde a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului;
e) politistul ori sotia/sotul acestuia/acesteia are un contract de inchiriere, altul decat cel prevazut la lit. d), incheiat si inregistrat la administratia financiara in conditiile legii;
f) si-a stabilit resedinta in localitatea in care a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului, la adresa locuintei inchiriate potrivit lit. e). "


Problema este la mine, mi s-a spus ca nu as avea dreptul la aceasta compensatie din doua motive:
1. Contractul de inchiriere nu este legal si in acelasi timp valabil pt ca a fost incheiat cu acelasi locator si pe acelasi apartament
2. Daca eu as beneficia de aceasta compensatie, sotul nu ar mai avea dreptul la ea si invers cu toate ca ne sunt aplicabile doua reglementari legale diferite, suntem din doua ministere diferite si fiecare la randul lui intruneste cumulativ toate alineatele din HG care dau dreptul fiecaruia la aceasta compensatie.

In caz ca se persista in decizia ca nu am dreptul la aceasta compensatie de chirie, ce posibilitati de a-mi revendica drepturile as avea si daca as avea sanse de reusita.

Va multumesc anticipat.

Revin cu precizarea ca eu am refinantat un credit ipotecar facut cu un an inainte pentru cumpararea unui teren. Mentionez ca atunci nu aveam nici o relatie cu aceasta femeie. Am achitat 10.000 euro creditul vechi iar surplusul de 30.000 euro i l/am dat ei pentru a o ajuta sa cumpere apartamentul pentru care demarase un credit ipotecar..
Ea facuse credit ipotecar pentru cumpararea apartamentului si nu ii ajungeau banii. Asa ca eu am ajutat/o cu 30.000 euro pentru a achita integral apartamentul pe care vroia sa il cumpere.
Asa ca ea a cumparat pe numele ei cu credit ipotecar un apartament, ipoteca fiind pe apartamentul in cauza dar eu am completat cu suma necesara achitarii integrale.
Amandoi avem credite ipotecare, eu pe teren iar ea pe apartament.
Daca aveti vreo solutie o astept cu nerabdare. Va multumesc anticipat.
In urma divortului am ramas cu un apartament de 3 camere ipotecat pentru suma de 41.000 CHF adica cam jumatate din valoarea lui de piata. In acest apartament locuieste fiul si nora mea iar eu m/am mutat in alt oras unde m/am recasatorit. Am cazut de acord cu sotul meu sa ii dam acest apartament fiului meu cu unica conditie de a/mi degreva salariul meu de sarcina ratei pentru a putea sa o iau de la capat. Solutia pentru realizarea acestui lucru ar fi achitarea impumutului care greveaza apartamentul. Fiul meu nu are posiblitatea financiara de a face acest lucru.
Fostul meu sot are probleme cu bautura, nu munceste si traieste pe spinarea parintilor. Parintii lui isi permit acest lucru pentru ca au un venit destul de consistent.
Acum sa revin. Bunicii din partea tatalui fiului meu printre altele au o proprietate cu clauza de intretinere a 2 rude batrane. Ei au promis fiului meu ca il vor ajuta dandu/i acest apartament dupa moartea batranilor pentru a/l vinde si a achita ipoteca de pe apartamentul in care sta. In felul acesta eu as putea sa ii fac acte fiului meu pe apartamentul meu si eu sa o pot lua de la capat avand salariul degrevat de sarcini.
Eu am cazut de acord sa astept pana se poate realiza aceasta, dar un lucru ma pune pe ganduri.
Fostul sot nu este de acord ca parintii lui sa ajute pe altcineva fie chiar si propriul fiu.Asa ca imi pun intrebarea....bunicii or fi de buna credinta sa nu isi ia inapoi cuvantul dat dar daca se intampla ceva intre timp cu ei sau cu unul din ei? Fostul sot nu ar fi de acord cu ce aveau ei de gand nici in ruptul capului.
Asa ca.... dati/mi un sfat ce as putea face pentru a ma asigura ca acest lucru se va intampla?

Multumesc anticipat