avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate chitidaba

Activitate chitidaba

Am sentinta definitiva si executorie emisa la data de 19 feb 2008 cu program de vizita stabilit, pe care mama copilului nu vrea sa-l duca la indeplinire, manipuland copilul sa nu doreasca sa vina la mine. Treaba asta dureaza deja de un an si jumatate.. Pana acum am apelat la : Autoritatea Tutelara, Protectia Copilului, Plangere la politie si plangere penala la Parchet, dosar de executare, Asociatia T.A.T.A si nu am rezolvat nimic. Mai am varianta de-a actiona in instanta pentru amenda civila cu daune zilnice pana la punerea in practica a hotararii privind programul de vizita. Deci in baza art 580-3 Cod Proc Civila.
Ma poate cineva sfatui in privinta unei actiuni pe care sa o incep pe art 580-3 CPC ? am trecut de faza de a merge cu executorul jude. la fosta nevasta care si acum nu imi da copilul la programul de vizita , invatandu-l sa ma refuze. Sentinta e executorie si definitiva si nu mai am alta cale decat folosind acel articol. intrebarile sunt: imi trebuie avocat? avocatul poate cere cheltuieli de judecata? din lege inteleg ca nu se poate ataca ulterior hotararea, dar totusi intreb, ea are vreo posibilitate sa intarzie luarea unei hotarari sau punerea in practica a ei ?daune pe zi de intarziere se calculeaza de cand s-a emis sentinta, sau de cand fac actiunea in instanta ?
va multumesc anticipat.
Chiar daca va expira CI, cei de la evidenta Populatiei nu sunt informati de nimeni, nici chiar de mine nu accepta a fi informati, ca exista o sentinta ce impune schimbarea numelui. Deci evidenta Populatiei va emite o noua CI pe acelasi nume. Raspuns: daca femeia se culca cu alti barbati, cand era maritata cu mine (intelegi ce vreau sa spun ca nu pot folosi aici cuvantul ce i se potriveste de minune!)... nu accept ca numele meu sa fie legat de acest gest de catre alti oameni de bine care vin in contact cu ea. In neamul meu nu cunosc sa fi fost astfel de femei si de asta nu vreau sa poarte numele mai departe, ea fiind de accord la divort sa revina la cel pe care l-a avut inainte de casatorie, dar acum nu-l schimba pentru ca asa i-a fost caracterul tot timpul, de-a insela pe cei din jur. De bani nu e vorba aici, ea are venituri destule.
Inteleg ca in 15 zile de la pronuntarea sentintei, care nu a fost atacata pe capatul de cerere referitor la nume, ramasa astfel definitiva, irevocabila si executorie, ea ar fi trebuit sa se duca sa ceara schimbarea numelui. Sentinta e emisa in 19 feb 2008. Au trecut de atunci 445 zile. Ce sanse am sa incep o actiune penala, din care eu sa nu ies pagubit, adica cheltuielile cu avocatul sa le suporte ea ? Nu ma intereseaza sa castig ceva, ca daune, poate doar ca daunele sa acopere cheltuielile reale pentru acel proces, valoare de care, in general, nu se tine cont. Cat s-ar lungi in timp ? Ce s-ar intampla daca ea isi schimba numele cand este citata la proces ? mai are loc procesul ?
Aveti dreptate, in Romania este ... asa cum stim. Pe de alta parte preturile cerute de avocati nu mi se par suportabile de oricine. Pentru divort mi s-au cerut 1600 Lei, sau 600 EURo de la doi avocati. Am ales calea fara avocat si am obtinut tot atat cat putea obtine el. Nu ma dau banii afara din casa si suma respectiva este importanta pentru mine. Cel putin la divort, nu prea vad rostul avocatului, daca nu e partaj material. Acolo poate sunt smecherii pe care un avocat le poate cunoaste. La un divort fara partaj material, la care sunt 2-3 infatisari si cateva documente pe care le aduci la dosar, nu vad justificata suma ceruta. Eu vreau sa intre in normalitate relatia mea cu copilul si pentru asta numai interactiunea asupra mamei ma poate ajuta. Interactiunea, insa trebuie sa o aiba organele abilitate, pentru ca eu am epuizat alte metode. De asta ma leg si de nerespectarea ei de a-si schimba numele.
Sunt in situatia urmatoare: sentinta de la fond, apelata si ramasa definitiva, executorie si irevocabila stabileste schimbarea numelui, fostei sotii la cel de dinainte de casatorie. Sentinta s-a dat in feb 2008 si ea nu si-a schimbat numele pana in prezent. Executorul spune ca nu tine de el, realizarea acestei hotarari. Politia m-a trimis la evidenta populatiei. Acolo mi s-a spus ca e datoria mamei sa vina sa schimbe numele si ca ei nu pot face nimic ca nu ei cheama oamenii, ci ei trebuie sa vina din proprie initiativa. Evidenta populatiei nu este instiintata de instanta despre sentinta, deci nu stiu despre asta. Daca mama vine ca i-a expirat C.I. ei ii vor da alta noua cu acelasi nume. M-au sfatuit sa o actionez in instanta cu daune, pentru ca se legitimeaza cu un act fals ( nu inteleg cum e fals daca e inca valabil) si ca abuzeaza ( nici asta nu inteleg cum ) de numele meu. Ce sanse am sa cer in instanta daune, sau ce altceva pot face, pentru ca nu accept sa poarte in continuare numele meu de familie, odata ce sentinta spune sa revina la cel vechi al ei ?
Va multumesc
Ma voi conforma si voi pune superlativul ...in loc de realul ! dar acelasi cuvant a mai fost folosit la adresa fostei neveste a altui user si nu ati obiectat. Nu conteaza...
Cred ca la noi problema e de aplicare a legii, care dealtfel prevede drepturi pentru toti, copii, parinti, dar nu le supravegheaza aplicarea... as zice nimeni, desi stiu ca in anumite zone - Sebes, Alba Iulia - se aplica corect de catre politie si Parchet, prompt. In Bucuresti...vai de noi ! Daca s-ar aplica legea prompt, ca la nemti, elvetieni sa vezi cum n-ar mai fi vreo femeie sa se opuna programului de vizita, sau sa invete copilul la rautati impotriva tatalui. Frica de sanctiuni le aduce cu picioarele pe pamant.
Daca nu ai cum sa te intelegi omeneste cu celalalt parinte al copilului, nu-ti ramane decat sa aplici legea si suntem aici si pierdem atata timp sa gasim solutii alternative, pentru ca legea nu-si face datoria prin organele competente respective.
Pentru divort am consultat trei avocati, de varste diferite. Nici unul nu mi-a spus ce trebuie sa fac, pentru a-nu avea aceste probleme. Ma refer la ordonanta presedentiala, executorie de la fond. Despre asta am aflat tot de la asociatia T.A.T.A. dupa ce apelul era pronuntat. Nu e vina mea ca exista o lipsa de profesionalism masiva...

Atitudine ??? cum catalogati dumneavoastra doamna Stoica Ioana comportamentul unei femei care mama fiind intelege sa se poarte astfel cu copilul ei ? credeti ca nutreste vreun sentiment de iubire fata de copil folosindu-l pe post de obiect de santaj, razbunare, indiferent daca are sau nu motive reale ? De data asta nu are motive reale, doar imaginare, doar razbunarea ca nu si-a atins scopul de a parveni si de-a obtine bunuri materiale prin faptul ca a vrut intentionat sa ramana insarcinata. Sa mai precizez ca scenariul acesta l-a mai practicat odata inainte de-a fi cu mine? Casatorita fiind ( cu sotul din prima ei casatorie, eu am fost in a doua) s-a legat de un cetatean german cu care a ramas insarcinata si a facut un copil (el era cu numai 31 de ani mai in varsta decat ea !!!). A convietuit cu el o perioada pana cand acesta a murit, copilul avand atunci 2 ani, apoi a divortat de sot, pentru a o lua de la inceput, de data asta cu mine. De la neamt i-a ramas, chipurile pentru copil, un apartament complet mobilat, un teren in Mogosoaia, bani etc. Din pacate a crezut ca daca imi face si mie un copil capata tot atat. Nu a fost sa fie, desi nu a dus lipsa de nimic, dar visele neamplinite duc la monstrii...
Copilul are nevoie de tata, mai ales daca e baiat. Si daca i-am spus "nebuna" nu considerati ca e un alint pentru ea ? dat fiind ca nu cunoasteti si multe alte aspecte ale comportamentului violent al ei.

Si dupa un an si jumatate de-a nu-ti vedea copilul, mai nou de-a fi impotriva ta chiar lovindu-te cand te apropii de el si alergand la toate autoritatile ce ar putea sa te ajute in vreun fel...si ele nu te ajuta. Cer doar respectarea legii, nimic altceva...
Ce va face sa credeti ca am injurat mama copilului meu ?
Dati-mi dumnevoastra solutia pasnica reala de-a rezolva situatia, pentru a nu ma mai acuza ca sunt un razboinic, pentru ca nu mi-a mai ramas decat metoda descrisa mai sus ...si cea de -a renunta la copil, ceea ce nu se poate intampla, pentru ca, constiinta nu ma lasa.

La intrebare puteti formula un raspuns ?
Daca imi permiteti sa intru in vorba ... as spune ca sunt intr-o situatie similara si ceva mai avansata ca a domnului tatic.Am baietel de 5 ani care a fost incredintat mamei, alta nebuna... Divortul a inceput in noiembrie 2007, terminat la fond in feb 2008 cu program de vizita similar, ea trebuie sa-si schimbe numele, pensie alimentara platita la zi... Ea a facut apel si pana in ianuarie 2009 nu am vazut copilul deloc, pt ca pleca de acasa mereu cand era vorba de programul de vizita, eu nu aveam decizie finala si executorie si la gradinita nu l-a dus ca sa nu-l pot vedea. De dupa apel, din martie 2009 a inceput sa fie la domiciliu si sa deschida usa, dar a invatat copilul sa nu vrea sa vina la mine. Copilul Imi vorbeste urat nu vrea sa se apropie de mine, nici cadoul de Pasti nu l-a vrut si in nici un caz nu vine cu mine. In feb 2009 am obtinut decizia de la apel, in favoarea mea, dar a facut recurs. Am inaintat o plangere penala la Parchet pe Art 307 paragraf 2 si plangere la sectia de politie de care tine ea cu domiciliul. Ulterior am intrat in contact cu asociatia T.A.T.A. care mi-au spus ca in urma apelului decizia este definitiva si executorie. Deci am legalizat-o si am apelat la un executor. Am contactat in scris Protectia Copilului si mi-au raspuns in august 2008 ca trebuie sa apelez la executor, Autoritatea Tutelara a zis ca nu se sesizeaza decat la cererea insantei. Parchetul se misca precum melcul si trebuie impins de la spate, politia zice ca nu are norme de aplicare si nu poate face decat o constatare, asta dupa ce am fost in audienta la comandant. In fine, singurul care mi-a dat un sfat ajutator a venit de la cei de la Asociatia T.A.T.A care mi-au spus clar, singura parghe de a schimba situatia este de a apela la un executor judecatoresc, care nu poate interveni sa va dea coplul/ii, in schimb la fiecare vizita in care copii nu vin cu dvs, el poate pune poprire pe leafa mamei pentru cheltuielile de executare Poprirea poate varia intre 200-800 lei in functie de executor si de negocierea pe care o faceti cu el. Mama poate plati popriri lunare (oricate) in limita de 1/3 din leafa lunar, platind pana la terminarea poprirei in luni succesive. Deci daca mama poate suporta popririle succesive... imbogatiti un executor... daca nu poate, va face tot ce poate sa indrume copii spre dumneavoastra la program intocmai. Nu veti face , dvs, copii sa sufere mai mult, doar mama lor ii face si cu siguranta cand vor creste vor realiza, ceea ce fiecare din parinti a facut pentru ei. Nu cedati, dar actionati asupra mamei, caci asupra copiilor nu aveti nici o putere acum, cand stau cu mama lor tot timpul si li se spune ... tot ce nu va imaginati impotriva dvs. Eu inca nu am ajuns la final, dar cu siguranta dupa prima poprire imi va aduce ea copilul la usa...
DECI in aceasta tara in care domneste inca legea actuala, prin care tatii au drepturile pe care le stim si copii deasemenea, dar care sunt incalcate, infractional, de catre mame cu buna stiinta, nimeni nu intervine. Cu mintea mea, consider ca, de vreme ce copilul/ii au fost incredintati unui parinte, acesta este responsabil de a duce la indeplinire o sentinta cu program de vizita stabilit si nu copilul care nu are discernamant. Deci mama/tatal ce are in grija copilul/ii trebuie tras la raspundere de nerealizaerea intocmai a programului. Daca gresesc, va rog sa ma contraziceti cu articole de legi.
Asa ca, a renunta la copil, inseamna consecinte asupra lui, educatiei lui si o constiinta incarcata a tatalui, cu circumstante atenuante, dar totusi o povara pana la moarte.

Si acum am si eu o intrebare.
Sentinta stabileste schimbarea numelui , nebunei, la cel de dinainte de casatorie. Sentinta s-a dat in feb 2008. Executorul spune ca nu tine de el realizarea acestei hotarari. Politia m-a trimis la evidenta populatiei. Acolo mi s-a spus ca e datoria mamei sa vina sa schimbe numele si ca ei nu pot face nimic. Ei oricum nu sunt instiintati de instanta despre sentinta, deci nici nu stiu asta. Daca mama vine ca i-a expirat C.I. ei ii vor da alta noua cu acelasi nume. M-au sfatuit sa o actionez in instanta cu daune penalitati pe zi de intarziere, pentru ca se legitimeaza cu un act fals ( nu inteleg cum e fals daca e inca valabil) si ca abuzeaza ( nici asta nu inteleg cum ) de numele meu. Ce sanse am sau ce altceva pot face, pentru ca nu accept sa poarte in continuare numele meu de familie, odata ce sentinta spune sa revina la cel vechi al ei ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția decadere din drepturi parintesti
Va multumesc. Raspunsurile m-au luminat in anumite privinte. Am inteles ca decaderea din drepturi, asa cum spun si cuvintele respective, ma face sa nu mai am anumite drepturi, dar am incercat sa gasesc care ar fi acele drepturi si nu le-am gasit. Deci e un fel de n-ar mai fi. Credeam ca decaderea ar aduce cu sine si scoaterea de la mostenire a copilului, in mintea mea fiind ca pana la maturitatea copilului mama sa nu devina mostenitoarea peste bunuri, pe care sa le "predea" la maturitatea copilului acestuia. Varianta sa vand nu e potrivita, pentru ca nu stiu cat am de trait !!!, probabil un testament in care sa stipulez, ca, copilul va intra in posesia mostenirii dupa ce moare maicasa, altfel sa nu primeasca nimic, ar putea fi o solutie.
Pentru doamna avocat, in special, vreau sa fac cateva precizari. Exista, cum poate in experienta dvs de serviciu ati intalnit, anumite femei, care nu stiu nimic altceva decat sa parvina, sa faca orice (si cand zic orice, ganditi-va chiar la orice, pana la a-si calca copilul in picioare ca sa obtina ce si-au propus) pentru a demonstra ca ele pot face ce vor si cum vor, fara etica...etc. Am trait un cosmar, alaturi de un animal, sa ma iertati de acest alint, pe care il fac. Am motive sa spun asta incluzand aici violenta... etc. Cred ca nu exista nici o scuza pentru o mama sa nu permita tatalui sa vada copilul lui, intre acestia fiind o relatie cat se poate de frumoasa si afectiva, asa cum e normal sa fie intr-o familie. Dar singurul lucru cu care ma poate face sa sufar, pentru ca ea nu si-a atins scopul de a intra in posesia unei averi in schimbul nasterii copilului (luati-o exact asa cum o scriu, nu spun minciuni si nu exagerez) este acea fiinta de 4 ani.
Ca sa aveti un tablou mai complet: are un copil de 11 ani cu un neamt care era cu 31 ani mai in varsta decat ea, ea fiind maritata atunci cu primul ei sot, cu care nu mai locuia impreuna. A scos de la neamt: apartament super frumos in Aviatorilor, mobilat, teren la Mogosoaia, inca un apartament in Ghica Tei etc. Cu mine maritata s-a legat de un individ cu bani, dar acela a flitat-o, dupa ce a profitat..., apoi s-a legat de un prieten de-al ei, olandez cu bani multi, cu care s-a culcat 2-3 nopti ( cunosc detaliile f bine) si de la care a scos 10000EURO si o excursie in Olanda, motivul pentru care am si divortat. Ea insa nu vroia divortul pentru ca aveam grija de copii, plateam in casa 80-90% din cheltuieli, eram serios, imi vedeam de treburile casei si... altele care nu le mai spunem aici. Acum e frustrata ca nu a scos de la mine mai mult si ca am spus adevarul despre ea. Peste astea aflati ca lucreaza in jurisdictie la o institutie a statului...
La apel vrea sa demonstreze ca eu sunt violent, ca i-am batut pe copii, pe ea si sa nu primesc decat un program de vizita de cateva ore la ea acasa in prezenta ei, fara nici un program in vacante. Cand m-am dus sa vad copilul, dupa sentinta de fond, m-a imbrancit si a scos sprayul paralizant, "daca nu plec de acolo il foloseste"... deci cum ma voi duce eu sa vad copilul la domiciliul ei ??? mai incolo va cere in schimbul de a vedea copilul foloase materiale...